Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на светкавица: Нова или Втора употреба?
Автор: niki_versace   
Дата:   11-01-12 22:02

Предварително се извинявам ако някъде има подобна тема, просто аз не успях да намеря такава...
Въпроса ми е какъв е по- добрият избор според вас, изборът, който много от вас са направили вече, предполагам. Става въпрос за светкавици в ценовия диапазон - до 350лв. Изборът на такава в България е малко ограничен за Никон, по това, което прочетох вариантите са следните:

YongNuo Speedlite YN-467

Sigma EF-610 DG ST

Nissin Di622 MARK II

Falconeyes DPT386AFZ - Цена: 269.00 лв.

Понеже на мен специално ми е първо закупуване на светкавица, се притеснявам, че е възможно нещо да и се прецака и затова предпочитам да е нова, с гаранция. НО от друга страна качеството и като цяло функционалността на никонската сб 600 е доста по-добро на долу горе същите пари - около 300лв
Заслужава ли си според вас риска да си купиш светкавица втора употреба и много ли са възможностите за проблеми с употребавана никонска или е по- добре да изберем компромисен вариант като си купим нова?

Благодаря за отделеното внимание! [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на светкавица: Нова или Втора употреба?
Автор: pefoto01   
Дата:   11-01-12 22:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: cicomanco   
Дата:   11-01-12 22:08

Да бе Версаче..за кво са ти тия измишльотини!!?
Вземи си на старо една СБ800 и немаш грижи!

Автор: komentator   
Дата:   11-01-12 22:44

Ники, пробвал съм изброените от теб светкавици и нито една не пасваше идеално на никона. Имал съм няколко броя СБ-800 /все взети на втора ръка от базара/ и едва на 3-4 година яко снимане почват да дават признаци на умора. Наскоро носих една в сервиз /бях я скъсал от снимане последните 3 години/ и след като й смениха лампата за 80 лева, отново работи идеално. Не се чуди, вземи си никонска на втора ръка. Да си вземеш нова някоя от изброените значи да си купуваш два пъти. Щото малко след покупката ще разбереш, че не става и ще се чудиш как да я продадеш.

Автор: mopt   
Дата:   11-01-12 23:01

Преди 1 година си купих Ниссин Ди622 (но не Марк II), известн овреме я използвах на Д60, после на Д7000 и не бях доволен. На ТТЛ при еднакви сцени кадрите не бяха еднакво осветени (става дума за поредни кадри през 4,5 секунди примерно). На ръчен режим си беше ок, но за мен бе прекалено сложно да снимам така (обикновено деца бягащи из различни краища на различно осветени помещения ..). Преди месец я замених с СБ600 и съм изключително доволен, въпреки по-малкото водещо число. Ако снимаш с ТТЛ по-добре си вземи Никон - модела зависи от нуждите и бюджета.

Дата:   11-01-12 23:58

Благодаря за мненията.. а какви са възможните проблеми и колко долу горе струва средно ремонт на никонска светкавица?

Автор: pefoto01   
Дата:   12-01-12 00:23

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   12-01-12 11:25

[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: