Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Постоянно сменям техника, помогнете със съвет.
Автор: jelqzkov   
Дата:   06-01-12 22:41

Здравейте!
Преди години се запалих по хоби-фотографията и много обичам да снимам, като цяло всичко. Всичко красиво. Далеч съм от АРТ-а и не обичам обработени снимки.
Първия ми апарат беше Минолта (не помня модела). Ползвах го много, много изстрада и се повреди.
След което взех някаква Практика (около 280 лв през 2008-ма не помня модела) язък за прехваления апарат... не ме е яд даже чак толкова че го задигнаха от колата ми.
Накрая си взех една съвсем ефтина Пентакс Е75 и преоткрих фотографията. През това време изчетох и 4 -5 книги и научих всичката терминология, а и много похвати.
Междувременно поцъках и с скъпия за времето си компактен Олимпус на приятелката ми. Изключително недоволни бяхме както аз така и тя.
И за това след като посъбрах някой лев реших да го продам, а не нея завещах Пентакс-а, тогава иоткрих форума и се сдобих чрез него с един Канон СХ20ИС. И едно хубаво стативче на Хама. Това беше преломен момент. Успях най-сетне да приложа много от прочетеното. Но тук проблема веднага дойде с размерите. Понеже когато снимам обикновенно или съм само по "джобове" или с много багаж. А тук с тази неудобна огромна чанта... не се разбрахме. А и не бях доволен от "мазните" снимки. Нямаше я рязскостта на Пентакса.
За това се разделих с него и като межинен вариант взех за "ежедневка" пак канон СХ110 ИС. Който мисля, да подаря на родителите ми, а за мен съм отделил едни 500 лв като топ бюджет.
И сега идва чуденката, защото нямам опит, като цяло с техниката.
Преглеждам често базара, но като, че ли нищо със сменяема оптика за тия пари като таван (и раазбираемо...) а и аз незнам реално какво да търся... но все си мисля, че нещо с китов обектив ще ме устрои.

Чудя се и за нещо ново нещо с размерите на стария канон, но не виждам такова по базара, а в павилиона всичко е цифра...

Има и трети вариант: да сваля бюджета на 350 - да си взема нещо по големичко да речем на панасоник, фуджифилм или незнам вече и някаква сапунерка за под ръка...
Дайте някакви идеи колеги, а ако са и с конкретни оферти ще съм много благодарен.

Отговори на това съобщение
 Re: Постоянно сменям техника, помогнете със съвет.
Автор: S.Paskalev   
Дата:   06-01-12 22:52

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=469870&t=469870&phorum_uriauth=

С малко над бюджета, но ще си доволен. [smile]

Автор: neuromancer   
Дата:   06-01-12 22:57

Нещо много са ти противоречиви изискванията. Хем качествено, хем компактно, хем сменяема оптика, хем 500лв...
Ако си избереш максимум 2 от тези изисквания, може да намериш апарат, който да ги удовлетворява.

Автор: idoru   
Дата:   06-01-12 23:10

400D/40D/X + китов обектив за начало ще ти позволят доста да поразцъкаш и да ти стане кеф за да искаш нещо повече. То това е и основната идея :)

Дата:   07-01-12 02:21

neuromancer , именно за това се допитвам до вас. Разбирам и съм наясно, че качеството има цена. Но и мисля, че бюджета е сносен, за нещо прилично.
Подчертавам, че не държа на сменяемата оптика. Просто я описах като опция.
Компактността мога да я превъзмогна в случай, че след време ще си взема нещо за "ежедневка".
Всичко това не са критерии, а просто насоки, за хората, които са в час с техниката. Основното е бюджета и идеята да е нещо непретенциозно, но нещо, което да не ми връзва ръцете.

Автор: neuromancer   
Дата:   07-01-12 03:22

Ами най-добре вземи някой безогледален от базара, напр. това което Паскалев казва. Качеството е по-добро от сапунерка, но не е чак толкова малък. Все пак е доста по-малък от ДСЛР. Ако цените те устройват, давай...

Автор: ogogogo   
Дата:   07-01-12 07:30

Това се побира в по-голям джоб-https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=465028&t=465028&phorum_uriauth=

Ето ти и Пентакс-https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=471983&t=471983&phorum_uriauth=

Ето Сони-https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=469208&t=469208&phorum_uriauth=

Сигурно има и още но така набързо,толкова.

Автор: chepkata   
Дата:   07-01-12 08:42

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=471186&t=471186&phorum_uriauth=

20% над бюджета ти и много над възможностите на всичко, което си имал.

Автор: vladod   
Дата:   07-01-12 09:03

Canon G12 [shtrak]
Ако намериш кой да ти го донесе от САЩ - чисто нов - 500-600лева,
тук /в базара/ - 800, което си е много !!!
След като не си особено ПРО, не се хвърляй на ДСЛР, защото ще трябва здраво набутване с обективи, а и няма да докараш желаното качество. Не се връзвай и на Олимпус Рен или Сони НЕКС, заради идеята как може да закачиш всеки срещнат обектив на тях и да станат чудеса - чудесата не стават, а и ти нямаш тези десетки обективи.
[shtrak]

Автор: cicomanco   
Дата:   07-01-12 09:43

Moят съвет е да спреш да сменяш техниката докато не разбереш точно какво ти трябва....

Автор: ilcoin   
Дата:   07-01-12 10:14

cicomanco [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   07-01-12 10:50

Благодаря на всички за предложенията. Със сигурност аз ще бъда човека, който ще реша какво ми трябва, но до момента никой не ме е "посъветвал" при избора.
Резервиран съм към Олимпус. може би заради горчивия ми опит с този на приятелката ми.
Интересно бе, предложението за Д80, но някак многото години и експлоатация сигурно са си казали думата. Неможе да не са.
Може би-най-клоня към компактен апарат - тези между сапунерка и ДСЛР. И може би след време едно малко и непретенциозно апаратче за в джоба. И да речем, че е така. Към коя марка да се насоча?
Греша ли като предпочитам апарати с обикновенни батерии (АА)?

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   07-01-12 11:11

бе и ти не знаеш какво искаш, май, как хората да знаят

Автор: idivanov   
Дата:   07-01-12 12:05

Желязков, възможност за ползване на АА си е предимство, според мен.
От ДСЛР само Пентакс К-r предлага това. Апарата си заслужава...

Дата:   07-01-12 12:07

Разбир се, че хората незнаят какво искам. Но пък разчитам на това, че тук повечето са хора с по-голям опит, които могат да ме насочък към какво да се насоча. Да не говорим, че има няколко съфорумци с много интригуващи конкретни предложения...

Автор: Славов   
Дата:   07-01-12 12:18

Преди 2 седмици купихме на един колега Олимпус sp290uz за 299 лв. невероятен апарат за смешни пари, голям оптичен зум, визьор и пълни ръчни настройки. Има го останал на места, не се колебай...

Автор: дидибаев   
Дата:   07-01-12 12:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: georgi969   
Дата:   07-01-12 12:38

Кашалота къде ли се изгуби?

Автор: ilkoks   
Дата:   07-01-12 12:55

Nikon S8000,Canon SX 200 is - ефтино и компактно[smile]

Автор: asahi   
Дата:   07-01-12 14:04

Ожени се и проблемът с техниката е решен. Ако случайно си женен дай на съпругата да прочете тази тема.

Дата:   07-01-12 14:17

Американски форум - питаш и ти отговарят. Руски форум - питаш и теб те питат, български форум - питаш и ти обясняват колко си тъп. [cool]
Наздраве за празните, пълни с букви, мнения. И благодаря на колегите които ме разбраха [beer]

Автор: Славов   
Дата:   07-01-12 14:19

[beer] [beer]

Автор: asahi   
Дата:   07-01-12 15:21

Курс някой предложи ли?

Автор: tonyf   
Дата:   07-01-12 17:43

Jelqzkov, ето съвсем практичен съвет и съвсем сериозен, почти като увода на темата ти: направи профил на приятелката си, сложи няколко авторски снимки в него, сред които задължително един-два леко загадъчни селфа (да си личи, че са селфове, по възможност с невинен привкус на едва доловима еротика)... и тогава вече питай от новия профил за каквото се сетиш. [cool]

Автор: tonyf   
Дата:   07-01-12 17:50

ПП: Селфовете да са на приятелката, не на теб [smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »