Автор: jelqzkov
Дата: 06-01-12 22:41
Здравейте!
Преди години се запалих по хоби-фотографията и много обичам да снимам, като цяло всичко. Всичко красиво. Далеч съм от АРТ-а и не обичам обработени снимки.
Първия ми апарат беше Минолта (не помня модела). Ползвах го много, много изстрада и се повреди.
След което взех някаква Практика (около 280 лв през 2008-ма не помня модела) язък за прехваления апарат... не ме е яд даже чак толкова че го задигнаха от колата ми.
Накрая си взех една съвсем ефтина Пентакс Е75 и преоткрих фотографията. През това време изчетох и 4 -5 книги и научих всичката терминология, а и много похвати.
Междувременно поцъках и с скъпия за времето си компактен Олимпус на приятелката ми. Изключително недоволни бяхме както аз така и тя.
И за това след като посъбрах някой лев реших да го продам, а не нея завещах Пентакс-а, тогава иоткрих форума и се сдобих чрез него с един Канон СХ20ИС. И едно хубаво стативче на Хама. Това беше преломен момент. Успях най-сетне да приложа много от прочетеното. Но тук проблема веднага дойде с размерите. Понеже когато снимам обикновенно или съм само по "джобове" или с много багаж. А тук с тази неудобна огромна чанта... не се разбрахме. А и не бях доволен от "мазните" снимки. Нямаше я рязскостта на Пентакса.
За това се разделих с него и като межинен вариант взех за "ежедневка" пак канон СХ110 ИС. Който мисля, да подаря на родителите ми, а за мен съм отделил едни 500 лв като топ бюджет.
И сега идва чуденката, защото нямам опит, като цяло с техниката.
Преглеждам често базара, но като, че ли нищо със сменяема оптика за тия пари като таван (и раазбираемо...) а и аз незнам реално какво да търся... но все си мисля, че нещо с китов обектив ще ме устрои.
Чудя се и за нещо ново нещо с размерите на стария канон, но не виждам такова по базара, а в павилиона всичко е цифра...
Има и трети вариант: да сваля бюджета на 350 - да си взема нещо по големичко да речем на панасоник, фуджифилм или незнам вече и някаква сапунерка за под ръка...
Дайте някакви идеи колеги, а ако са и с конкретни оферти ще съм много благодарен.
|
|