Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Изгорели пиксели на монитор Dell
Автор: djart   
Дата:   27-12-11 17:26

Здравейте, преди четири дни си закупих монитор Dell 2412М 24inch. Сега на черен фон забелязван няколко изгорели пиксели, които са предимно в зелено. Около шест или осем са.. Когато го купувах гледах като цяло как е картинката от този монитор, човека пусна някакъв pixel тест, който се меняха цветове, но не забелязах някакви изгорели пиксели, но днес, станах видими.. На черен фон се виждат. Монитора го купих от Stemo в Пловдив.
Да го връщам ли ? Ще мога ли изобщо да го върна и да го заменят с друг ? Проблем ли са тези изгорели пиксели ? Могът ли да се премахнат по някакъв начин ? Ще пречат ли по някакъв начин върху принтирана снимка ? С такъв мерак го взех този монитор..

Отговори на това съобщение
 Re: Изгорели пиксели на монитор Dell
Автор: sirteo   
Дата:   27-12-11 17:29

Връщай го, ще ти го сменят.

Автор: KiIIeR   
Дата:   27-12-11 18:04

когато се купува монитор трябва да се пусне и да поработи поне 2-3 часа и тогава да го гледаш за изгорели пиксели. ако не са се появили вероятността да се появят намалява

ако щете ми вярвайте за първия час работа на един монитор пред очите ми изгоряха 10 пиксела един по един..

Автор: kadar   
Дата:   27-12-11 18:15

А проблем ли са тези изгорели пиксели ? На кого пречат, ако пречат и с какво ? И как се нарушава работния процес по този начин ?

Автор: peter_m   
Дата:   27-12-11 18:19

E как на кого да пречат ???? на съседа ли ще пречат ...

Иначе както задаваш въпроса - ми ти и без монитор може да работиш на компютъра ...

Автор: stardriver   
Дата:   27-12-11 18:20

edit:

Публикацията е редактирана (27-12-11 18:40)

Автор: KiIIeR   
Дата:   27-12-11 19:46

Йонко проблем са особенно, като знаеш къде са. Това е все едно да ти сложат коронка.. нов зъб и да го чувстваш постоянно. езикът ти все ще е там докато свикнеш.

същото и с пикселите.. постоянно погледа ти е там. после се свиква, но защо да свикваш, след като може да ги няма.

Автор: sirteo   
Дата:   27-12-11 22:53

На монитор хот пикселите дразнят, на матрицата не чак толкова.

Дата:   27-12-11 22:55

Имали шанс да се увеличат ?

Автор: tvk75   
Дата:   27-12-11 22:57

много ясно че има

Автор: mihajlov2   
Дата:   27-12-11 23:27

Задължително сменяй. Имам DELL 2311 и HP 2475 W. За две години експлоатация не съм забелязал нито един горещ или изгорял пиксел и на двата монитора. Длъжни са да го сменят.

Автор: kadar   
Дата:   27-12-11 23:32

[smile] има ли монитори има и проблеми [cool]

Автор: asahi   
Дата:   27-12-11 23:33

Дали са длъжни е дискусионен въпрос.

Автор: Seifi   
Дата:   27-12-11 23:39

На моя лаптоп имам 6 изгоряли пиксела от 4 години повече не са станали, тогава ми почваше семестъра и не исках да го сменям .
Според Европейските норми над 5 изгорели пиксела трябва да ти сменят монитора за Австрия и Германия е така но за България не знам . Гранцията в европа е тип Pixel fault class II/ Pixelfehlerklasse II / ISO 13406-2

Успех

Автор: alcho   
Дата:   06-01-12 23:59

Аз имах подобен проблем на лаптопа дел обаче след 5-6 пускания на това
http://www.jscreenfix.com/basic.php

вече ги няма - тотално. номерът е да се свие прозорчето около проблемните пиксели и да се изключи стендбай

Автор: Батко   
Дата:   07-01-12 00:37

Кофти работа, djart!

Аз си купих същия във вторник тази седмица, но за сега е пушка. Цяла нощ го бях оставил да врътка едно демо, после пуснах тестовете за пиксели и всичко беше наред,

НО

в началото на миналата година бях решил да вземам 2311, и ми се случиха 2 бройки една след друга с изгорели пиксели. Това ми държа влага цяла година, та чак сега пак се осмелих да купувам.

В най-лошия случай, ще ти кажат, ами то до 10 пиксела е нормално и не се счита за дефект, в по-добрия случай ще престои от 1 до 4 седмици в сервиз, в най-добрия направо ще ти дадат нов.

По принцип аз съм много доволен от СТЕМО, лаптопът ми е от там - 2006-та си го взех, точно преди да му изтече гаранцията го залях с вода и клавиатурата даде фера - смениха я за един ден. А към този монитор ми подариха бутилка вино с надпис СТЕМО от 2008-а. Още не съм го опитал, че имам за доизпиване от нова година...

Успех ти желая!

Дата:   07-01-12 02:01

и в крайна сметка какво стана

Автор: didesignbg   
Дата:   07-01-12 09:27

Не са изгорели пикселите а са stuck / заседнали. Има шанс с програмка, подобна на тази която са ти дали, и/или с лек масаж върху пиксела да се оправят и да не се появят повече.

Дата:   08-01-12 12:49

С балнеолечение и масажи ще се оправи!

Дата:   08-01-12 15:05

как така заседнали [smilie11]

Дата:   08-01-12 15:06

Ми не мърдат, как? Запецнали.

Дата:   09-01-12 03:33

Закарх монитора, казаха, че виждат 2-3, аз видях 6. Единият човек ми каза, че според dell трябвало едиколко си да са пикселите от едикой си тип, трябвало да го пуснат на тест и резултатите да ги пратят на dell. Не можело да се ремонтира, таче заменка за нов, но сега ми трябва монитора, а те ще ме бавят сигурно седмица.. та най-вероятно малко по нататък ще им го закаарам да си пускат тестовете..
а верно ли може така чрез програма да се махнат ако са "задръстени" ?

Автор: Tenev   
Дата:   09-01-12 08:56

Вярно е, на мен един такъв пиксел на екрана на лаптопа запали след 3 години :) Дано ти го сменят, че доста дразнещо

Автор: dvdobrev   
Дата:   09-01-12 09:45

djart съветвам те веднага да го върнеш, защото по закон можеш до 7 дни или 14 дни(мисля че беше) да го върнеш и да си вземеш парите(което е доста трудно при нашите търговци) или веднага да ти го заменят. След този период отива в сервиз и не се знае колко ще седи, въпреки че пак по закон не трябва да е повече от един месец от датата на постъпване при тях.
Разгледай си международната гаранционна карта, ако имаш така или влез в сайта на Дел и там виж добре за характеристиките на монитора. На перфекпиксел панелите сменят монитора на един изгорял пиксел на другите не знам на колко беше.
Колкото по-бързо реагираш и предявиш претенциите си(правата си ) по-добре. Казвам ти го като човек, който е патил.
Успех. [smilie24]

Дата:   10-01-12 23:45

Значи, там човека влезна и видя на колко трябва да бъдат.. един суб пиксел - се заменя, шест еди какви си пиксели се заменя..
Трябвало да пуснат някаква програма за тест за пиксели, за да се видело точно колко са.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »