Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Има ли проблем при Пентакс K20D...? ..
Автор: mirmiracle   
Дата:   16-01-12 21:47

Здравейте днес мислех да си купувам споменатия ДСЛР. Просто ми случайно ми попадна на добра цена. Разгледах доста снимки във Flickr със същия апарат но нещо не ми харесаха портретите с него. Лош детайл едни размазани цветове все едно от евтин апарат. Дори със старите обективи от М серията на Пентакс са такива. Може би Flickr компресират гадно снимкте - не знам... Някай има ли същите наблюдения?

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли проблем при Пентакс K20D...? ..
Дата:   16-01-12 21:50

Съжалявам за няколкото грешки - сега видях, че не мога да ги поправя [smile]

Автор: simbon4o   
Дата:   16-01-12 21:53

ихихихи
А сегасериозно - ако ти попадне под 800лв - в случай че не го вземеш дай аз да го взема.
Накратко ще опитам - последния сглобен за вечни времена ДСЛР на марката(можеби К7 е последния но този ми харесва повече като ергономия и матрица). Това нещо няма разваляне, имасъвсем прилична картина и ако си видял лоши снимки причината е изцяло в снимащия!
https://plus.google.com/photos/113407955698284387516/albums/5631165669709170897

Това са примери с К200Д който има по-гадна матрица и визьор, масово са със ръчни обективи къде пентакс, къде руски, немски, ...
Прецени си става ли.

Автор: Ivo55   
Дата:   16-01-12 21:54

Най-точен отговор ще получиш в pentaxfanclub.com![smilie24]

Дата:   16-01-12 21:59

280 евро с китака - 3700 кадъра. Не искам да обиждам никой. Виждал съм страхотни макроси с този ДСЛР, обаче при портретите нещо не ми харесва ..

Дата:   16-01-12 22:01

http://35photo.ru/items/Pentax+K20D_i4467/

още източници

Дата:   16-01-12 22:05

http://emmanmar.35photo.ru/photos/20100122/122756.jpg

Тук примерно..

simbon4o мерси за линковете!

Автор: a4o90   
Дата:   16-01-12 22:24

малко offtopic:
като поразгледах в този сайт (който simbon4o даде) какви кадри има правени с апарат като моя и ме досрамя много, не знаех че може така [smilie5] ...

Дата:   16-01-12 22:34

ааа ше се сетите, гледайте тука само фото-форума [smilie5] хората снимат и фотошопят яко!

Автор: steeens   
Дата:   16-01-12 23:56

Огромни проблеми има К20Д, снима с 21 к/с само на 3 мега пиксела, това е гадно недомислие. Няма видео запис, стар вече апарат, не се набутвай, а ми го дай насам. ;)[smilie5] [cool] [cool] [cool]

Автор: vgramatikov   
Дата:   16-01-12 23:58

k20d беше тяло много изпреварило времето си е някой аспекти.

Има и микроаджъсмънт и хубава матрица. [smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   17-01-12 00:06

Не апаратът прави кадрите, а фотографа. Кофти снимки могат да се направят с всякакъв апарат. Хубави - също.

Автор: pefoto01   
Дата:   17-01-12 00:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Славов   
Дата:   17-01-12 09:03

МНого добро тяло, казвам го от личен опит... [smilie24]

Автор: jorro_z   
Дата:   17-01-12 09:30

mirmiracle,
к20 е много хубав апарат. Не по-лош от който и да е еквивалентен модел в този клас, а в някои отношения и малко по-добър.

Голямата особеност на този модел е, че е със сензор на Самсунг - по принцип много добър сензор, но все пак е по-различен от сензорите на Сони, с които са снабдени други модели на марката. Пора ди това, при еднакви настройки, от този сензор на Самсунг излизат леко по-различни резултати от еквивалентен сензор на Сони.

По-старите модели (преди к20) бяха с ЦЦД сензор, който дава много добри разработки на цвета, особено на ниско ИСО. К20 и по-новите модели са с ЦМОС сензор, който има предимство на по-нисък шум на високо ИСО.

Ако възнамеряваш да го ползваш САМО за портрети, ще трябва да си намериш оптималните настройки за цвета, белия баланс, корекции на сенките и прочие.

А примера, който си дал, далеч не показва ПЪЛНИТЕ възможности на к20. Или е заснет (или обработен) умишлено така, или човека толкова е успял да направи. Но к20 може доста повече от това, особено по отношение на цветовете.
[beer]

Оф-топик: И не го слушай Симо, че това бил, цитирам: последния сглобен за вечни времена ДСЛР на марката. Това е само шега, естествено.

Дата:   17-01-12 15:11

Оoo aз бях сериозен, наистина е много надеждна машинката! То само като го пипнеш създава усещане за солидност като най-висок клас камера и в действителност си е такава.

Дата:   17-01-12 16:55

OK реших да го взема и да го пробвам . Ако не ми хареса лесно ще го продам. Взех си и една М 1,7/50 освен китовия. После ще кажа какви са впечатленията.
Благодаря на всички за отзивите!

Дата:   17-01-12 17:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-01-12 18:11

О да различен е от фовеон но последния си е сам по себе си специален така че... просто трябва да се нагодиш към него. Обектива който си взел е истинско оптично съкровище! Вероятно много ще ти хареса.

Автор: tazooo   
Дата:   17-01-12 18:19

PENTAX 4EVER[thankyou]

Дата:   17-01-12 23:39

Автор: magnuss   
Дата:   17-01-12 23:56

Препоръчвам тялото не мисля ,че ще съжаляваш. [beer]
pefoto01, ти сигмата смяташ ли, че е добър обектив, защото аз имам мн противоречиво мнение за цветопредаването на сигма. Хубавите обективи ги знаеш какви са. Освен това, дори и добро да ти е стъклото, ако нямаш подходящи светлинни условия, кадърът ти няма как да стане. Личният ми опит е, че тази матрица като цветопредаване се справя прекрасно със старите цайсове,вехтите руски стъкларии и пентакси, аз доста километраж имам навъртян с тях. Мисля, че такумарът на 1.4 и зенитарът ти показвах как снимат, дори в лоши светлинни условия. И до момента само се дивя от това как цветопредава тази матрица. [beer]
Пентакс М 50мм на 1.7 е хубаво стъкло. Аз имам по-светлият на 1.4. Чудничка картинка вади. Снимал съм с А серия на 1.7, но го подарих, че ми се събраха много 50ци, за мен си оставих А 50мм на 2, малко по-мек е. И за трите обектива само хубави неща споделям.[cool]

Дата:   18-01-12 00:01

Автор: Myth   
Дата:   18-01-12 00:16

@magnuss не му обръщай внимание на pefoto01 той има специално отношение спрямо марката Пентакс. [beer]

Автор: magnuss   
Дата:   18-01-12 00:22

Случвало ми се и на мен да поснимам с К20[smilie25], защото и аз съм човек и нищо човешко не ми е чуждо.
Аз ауто никога не ползвам, с какъвто и апарат да снимам. Фен съм на М и АВ :)
Иначе върнах се отново към Стария Пентакон и прашния К2.Сега основно пукам широко 6х6, а и скановете от него дават хубави резултати. Затова ти писах, че е време да заравяш томаховката на войната по вечната тема Никон - Пентакс и да грабваш някой широк хаси, мамия, в крайна сметка и пентакс може :) [beer] [smitten]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: