Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 търся мнение за Samyang 85/1.4
Автор: soki   
Дата:   01-01-12 14:30

Скъпи момчета и момичета, бихте ли ми помогнали в избора?!?!?! Искам да си купя някой по светъл обектив за портрети само че нямам много кинти /не не, няма да ви искам пари/ просто искам да ми споделите мнение за Samyang 85/1.4 за CANON, ако някой е снимал с такова чудо. Благодаря Ви предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: търся мнение за Samyang 85/1.4
Автор: mugen   
Дата:   01-01-12 14:32

ревю от valetvitor

Автор: Jankoff   
Дата:   01-01-12 16:16

Ето едно малко хладно ревю.

Ето едно много подробно и хвалебствено.

И ето още едно, с много добра оценка от авторитетно място.

Аз го имам на Олимпус, много добри впечатления, малко използван досега - чисто механичен, върна ме към миналото. Нужна ми е адаптация и трябва още да си поиграя с него, за да мога да кажа нещо повече.
Труден фокус. Може и от моите очи да е - не съм в първа младост. Но когато забие фокуса, е много добре.

А, и да не забравя. В магазина (не казвам кой) едно хлапе ме убеждаваше, че за този обектив Samyang не трябва да си купя филтър Samyang - много евтин, а непременно друг за 50-100-150 лева, щото били много хубави и не знам какво. Казах си: значи Samyang са направили хубав обектив (вече бях прочел ревюта), обаче не могат да направят филтър, а?
Не му обърнах внимание и си взех филтър Samyang. После прочетох в едно ревю, че този евтин филтър Samyang избива рибата, като издухва множество Сигми, Хои и прочие! Много-много добър филтър за без пари! Не мога сега да намеря ревюто, трябва да ровя.

Публикацията е редактирана (01-01-12 16:22)

Автор: simbon4o   
Дата:   01-01-12 19:30

samyang UV-то е средна хубост! Самия обектив 85 1.4 - чакам финанси и ще се купува.

Дата:   01-01-12 20:43

simbon4o: "samyang UV-то е средна хубост!"

Ето тестът на филтъра :

Summary:
The filter’s score is 37/45 points (82.2%).
Taking into account the previous ranking and omitting the homogeneity score, which wasn’t tested before, the Samyang would be 5th in the overall ranking, together with a B+W 72 mm 010M UV-Haze MRC Slim and a Marumi 72 mm MC UV, which are several times more expensive.

И така нататък - вж. линка. 82% и пети в класирането, издухва маса скъпотии. Идеален за цената и изобщо.
[cool]

Дата:   01-01-12 22:22

Така е, но представянето му не е топ все пак. Със високия клас филтри флеъри не се виждат а с този има... това е разликата която е по-важна. Със средния клас филтри ще е като със самйанга, макар че той си е доста евтин и за среден клас. Аз лично ако ще е UV бих заложил само на хоя про1/ХД серията или съответното кенко, за полар BW са номер едно. Ако не съм толкова взискателен - самйанга определено е далаверка!

Дата:   02-01-12 09:23

И още нещо - той този филтър, видно от ревюто, е със слаби показатели преди всичко като UV филтър.
Ама кой купува UV филтър като UV филтър? [smilie5] [smilie5] [smilie5]
UV филтър се купува да пази обектива и да не се пречка много-много, нали така. Този не се пречка много.

Дата:   02-01-12 12:47

абе не е баш така защото ако живееш като мен до морето или като някой високо в планината... си има видима полза!

Автор: soki   
Дата:   02-01-12 15:52

Значи май ще се копува такъв обектив, ако не намеря втора ръка ще да е нов [smile]

Автор: pivanov   
Дата:   02-01-12 19:32

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=470125&t=470125&phorum_uriauth=

Автор: boni   
Дата:   02-01-12 19:44

Искрено ти препоръчвам ако купуваш този обектив да си смениш матовото стъкло на апарата с такова, което има растер или клин.
В противен случай фокусът при 1.4 е на практика много труден и ще имаш много брак.

Автор: teoget   
Дата:   03-01-12 10:23

Някой има ли наблюдение върху самянг 35мм/1.4,че по ревютата доста го прехвалват?

Автор: mihran50   
Дата:   03-01-12 10:45

За Никон има с потвърждаване на фокуса,но под 2.8 е по добре с лайфвю.Лайфвю може от ръка,от статив може и от монопод,въпроса е да свикнеш.С монопода кадрираш отдалечаваш фокусираш и снимаш.Второ кадриране не е необходимо .Правих проби с надписите на една бутилка на 1.4 няма проблеми ,с 35 на 1.4.Гледах едно клипче за Цайс обективи и Никон първо от ръка с потвърждаване на фокуса и второ с лайфвю на статив.

Автор: thumper   
Дата:   03-01-12 17:05

Само съм пробвал 35-цата, но фокусът ми се стори голяма мъка. Иначе, да, хвалят го, но май трябва много да си играеш, за да разбереш защо.

Публикацията е редактирана (03-01-12 17:05)

Автор: spiritch   
Дата:   05-01-12 22:28

мерак ми е да пробвам този ръчен фокус. А ако наглася блендата, апарата ми сам ли ще сметне скоростта и ИСОто или всичко е ръчно с този обектив. Тялото ще е ЕОС 600Д или 60Д (не съм си го купил още).

Публикацията е редактирана (06-01-12 01:31)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »