Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Освобождаване на пратка от митницата
Автор: koko_01   
Дата:   05-01-12 20:07

Колеги, налага ми се да освобождавам пратка от митницата, за което получих уведомление по пощата. В него пише, че трябва да нося извлечение от Paypal и лична карта.
Въпросът ми е: как се прави извлечение от Paypal?
Благодаря ви предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Освобождаване на пратка от митницата
Автор: ittv   
Дата:   05-01-12 20:13

отиваш в страницата на пейпал, логваш се и там принтираш данните за поръчката, която ще освобождаваш

Публикацията е редактирана (05-01-12 20:14)

Дата:   05-01-12 20:36

Като съм в детайли на съответната транзакция, не ми дава опция принт.??

Автор: mravunko   
Дата:   05-01-12 20:59

копираш и пействаш в word и принтираш или с принтскрийн и пак печаташ.

става и с извлечение от онлайн банкиране.

най-вероятно нямат фактура в стоката ти и затова искат да видят колко си похарчил да си платиш ДДС-то.

Ако си под 150 евро (по спомен) ще минеш само с ДДС, иначе ще трябва да декларация + мито...

Публикацията е редактирана (05-01-12 21:01)

Автор: tzl   
Дата:   05-01-12 22:37

Митото не е на база цена, а на база продукт. Има продукти, които не се обмитяват (като книги), но има продукти, които се обмитяват. Но ДДС плащаш на всички. Неприятното е, че в ДДС-то слагат и доставката...

Ако си купиш 30 книги, няма да дадеш нито лев за мито. Но ако си купиш 2 DVD-та, ще платиш мито, което е фиксирана цена за бройка.

Трябва да имаш и EORI номер (ако е извън ЕС стоката). Ако нямаш, трябва да почакаш малко, за да ти издадат такъв — може временен, може и постоянен.

Автор: ittv   
Дата:   05-01-12 23:45

е как да няма принт, принтираш самата уеб страница, CTRL+P ти е шорткъта, като си отворил детайлите на транзакцията, как с пейпал си се оправил и пратка имаш пък не можеш да изпринтираш една страница...

Дата:   06-01-12 01:02

Това, което колегата mravunko каза за копи и пейст в word ми звучи най- удачно, тъй като нямам принтер, а не ми се ще, да си отварям акаунти и пощи през чужди компютри, стига това да ги устройва служителите на митницата.

Автор: soxo   
Дата:   06-01-12 01:27

Пич, извлечението е най-малкия проблем ако си над 150 евро. Аз лично за един микрофон (за малко над 150 евро) обиколих 11 гишета (броих ги) и плащах на 3 различни места такси, а даже и не платих мито. Добре, че нямаше хора в митницата. Разбира се ако си под 150 евро или имаш ЕОРИ номер ще минеш много по-бързо.
Иначе логни се в Paypal и потърси по менютата history и там на даили. Става и документa за покупката от ибей.

Автор: asahi   
Дата:   06-01-12 03:03

Инсталираш си PrimoPDF, принтираш през него до ПДФ, записваш си го на флашката и всеки принтер после е твой.

Автор: laer   
Дата:   06-01-12 11:04

но гледай да коригираш сумата на шипинга защото и на нея начсляват такса. въобще ако можеш намали като цяло цената на пратката включая доставната цена в документа преди да го принтираш, ако си сигурен че не е написана някъде на пратката. но пък винаги можеш да отидеш направо вътре и те сами ти предлагат договаряне [smile]

Автор: smaquen   
Дата:   06-01-12 23:20

Ако е от щатите ще ти трябва EORI номер (В случай, че не можеш да докажеш, че стоката си я придобил на ниска цена - мито/ ДДС там си има процедура те ще ти кажат какво да правиш - не е страшно (но може и да е скъпо)).

Винаги митницата има право да ти каже, че по тази доставка дължиш някаква каква сума защото от отдел ...., забравих го как се казва отдела са преценили че това струва х пари, а ти лъжеш държавата.

Имай впредвид че на пратката ще имаш етикетчета
- за стойност на доставката,
- и за застраховка на стоката

Ако стоката има следи, че е ползвана или поне отваряне, или не е съвсем нова, не е написана никъде по опаковката затрахователна стойност, можеш да минеш номера, че си го взел на кирия, тоест можеш да направиш следните 2 неща:

1) Все пак влизаш в ebay намираш стоката за която си наддавал отваряш колкото се може по подробна информация за покупката, правиш съответните магии преди печат за да докараш стойноста на стоката + доставката под 100$ и печаташ.

2)Повтаряш същата процедура и с paypal, митницата няма право да ти прави проверка на банковата сметка. (или поне аз не съм чувал за такива правомощия да имат).

В случай, че е обявена застрахователна стойност, те автоматично решават че това е реалната стойност на пратката, разбирасе въпросния отдел може да ти определи и по висока стойност.

Ако пратката е пратена от подател с българско име - е друг мач.

Автор: Antonio_V   
Дата:   06-01-12 23:42

Хм, не знаех, че начисляват и върху шипинга. Взех си един обектив преди месец от митницата и на излизане ми се стори, че са ми взели по-голяма сума, сметнах че таксата е върху сумата плюс доставката, ама теглих една и не се разправях, че бързах, а то си било така значи...

Автор: ludiakolio   
Дата:   07-01-12 00:28

[smilie18] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

И аз това се питам.
Над 300 лева стока се обмитява.При положение,че е дошла в митницата,от там вече са надушили ,че ще плащаш,така че отивай,усмихвай се и приготви мито ,ако е над 300 лева и 1кг мисля и ДДС.Ако не - ДДС,2 кинта пощенска такса и по живо по здраво.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »