Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дилемата 550D или 600D...
Автор: acexe   
Дата:   30-12-11 00:38

Здравейте приятели,

Планирам да си закупя нов DSLR. По принцип искам 7D, а след това 5DMK2, но за момента финансите ме ограничават до по-ниско класовите модели. Сериозно колебание обаче изпитвам между 550D и 600D. Изчетох доста теми по въпроса в български и чуждестранни форуми, търсих и с търсачката и единствения резултат беше засилване на колебанието. Мнения много и различни, затова ви моля да ми отговаряте ясно, точно и обобщено какво според вас е в полза/недостатък на единия модел спрямо другия. Говорете само ако наистина сте имали опит, защото от предположения на хора, които не са пробвали апаратите, а само са чели, няма файда.

За какво ще го използвам?! Основно за видео, това е възможността на DSLR-те, която живо ме интересува. На втори план разбира се и фото. Но нека говорим основно за преимуществата и недостатъците основно във видеото. Благодаря ви за вниманието! :)

Отговори на това съобщение
 Re: Дилемата 550D или 600D...
Автор: vboykov   
Дата:   30-12-11 02:54

Имам 550D и съм много доволен. Главните карантии на двата модела са еднакви(сензор, процесор и тн.)

Основните разлики са въртящтия се дисплей при 600D(ще ти е полезен за видео), вградения контрол за Speedlite светкавици и някои добавки по софтуера(за теб най-важните промени са добавеният контрол върху силата на записвания звук и филтър за шум от вятър).

И двата модела правят еднакво видео - FullHD на 30/25 кадъра/сек, 720р на 60 кадъра/сек, както и 640х480 и 640х480 кроп(увеличаване). Имат входове за външен микрофон(силно препоръчително, защото иначе се чува звук при фокусиране на обектива)

Общо взето - решавай дават ли ти се повече пари за въртящ дисплей или не.

Публикацията е редактирана (30-12-11 03:02)

Автор: hemilio   
Дата:   31-12-11 02:03

Вземи си видеокамера

Автор: acexe   
Дата:   31-12-11 09:46

Видеокамерата изисква доста по-сериозно финансово вложение. За 1000лв няма да намериш камера, която позволява смяна на обективите, има вход за микрофон и в същото време да прави добри снимки.

Автор: ipolit   
Дата:   01-01-12 21:52

Въртящият се екран е сериозно предимство при снимане на видео. То друго май няма.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »