Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Цветни филтри за Ч/Б фотография
Автор: wfw   
Дата:   31-12-11 19:00

Здравейте,
отскоро снимам на филм и предимно хора. Чудех се дали се ползват някакви цветни филтри при снимане на портрет.

Предполагам, че може да се ползва нещо от рода на жълто/оранж/червено, но не съм сигурен.

Ефекта, който ми се иска да постигна е светла кожа, без голям контраст в кожата и други цветове да са по-тъмни (примерно зеленина, ако приемем, че ще снимаме навън).

Темата е отворена за всякаква информация за цветните филтри, не само за приложението им при снимането на портрет.

Отговори на това съобщение
 Re: Цветни филтри за Ч/Б фотография
Автор: MarinY   
Дата:   31-12-11 20:34

В ЧБ фотографията на филм, това са си класически филтри за вдигане на контраста. Цветът на филтъра "просветлява" съответните дължини на вълната и съответно "потъмнява" студените цветове. По реда, в който си ги изброил, е и силата им да избелват топлите и потъмняват студените.
[shtrak]

Автор: neuromancer   
Дата:   31-12-11 21:00

оранжев-червен филтър би имал ефекта да премахва разни петна по лицето, колкото по-тъмен, толкова по-голям ефекта. Обаче и устните ще просветлеят по същия начин. Син филтър обратно, ще ги засили.
Може да вземеш цифрова снимка и да си поиграеш с каналите, за да добиеш представа

Автор: kefalcho   
Дата:   31-12-11 22:09

погледни тук , мисля , че ще ти помогне.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »