Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Антична букса от Multiblitz - съвременен аналог?
Автор: pdkfoto   
Дата:   30-12-11 14:40

Интересува ме някой знае ли тази антична букса има ли аналог в сегашно време и как да я открия ако е така. Два от пиновете са удебелени, а разстоянието между два срещуположни пина е точно 15мм. Ползва се при старите професионални светкавици Multiblitz Press Universal. Трябва да си направя удължителен кабел. Благодаря за отговора предварително. [smile]

http://s6.postimage.org/haj5nn9wh/hirshmann600.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Антична букса от Multiblitz - съвременен аналог?
Автор: muu   
Дата:   30-12-11 15:57

баш такава не вярвам да се намери, освен в ибей - като аксесоар. решението е да се ползва куплунг за удължението с нужният брой клеми, като се клъцне кабелчето в средата /или където е удобно/ и се направи преход от новият вид. различни букси с разнообразен брой клеми има в магазина конрад, на ул аспарух, до ъгъла с бул. хр.ботев. нужни са два бр. мъжки и към тях 2 бр женски букси. с едните се прави удължението, ругите две се монтират дето се резва оригиналния кабел... хубаво е куплунга да е с винтово виксиране на връзката, та да не се разкача при работа...

Автор: asahi   
Дата:   30-12-11 16:59

Не съм сигурен, че с удължен кабел ще работи по същия начин. Зависи от доста неща, които първо трябва да се проверят.

Дата:   30-12-11 17:43

Доколкото знам работи с фабричен по дълъг кабел, не съм сигурен за точната дължина - мисля 2-4 метра. Изработване на алтернативен удължител не ми е проблем но бих потърсил първо такава букса ако се ползва някъде. Благодаря за съветите.

Дата:   30-12-11 20:27

asahi, правил съм си 5м удължителен ТТЛ кабел за СБтата, никаква грижа ако се подбере грамотно кабела... е същият кабел ако го опна 15м сигурно ще се сбъгяса поради загуби, но говориме за грамотна преценка, не за неадекватни размери...

Автор: tvk75   
Дата:   30-12-11 21:15

тая букса е стандартна,вярно малко стара,но не мога да се сетя за модела,,,,може да се намери в каталога

Автор: asahi   
Дата:   30-12-11 23:37

Муу, ако по кабела текат само управляващите сигнали - ОК. Ако има жици към високоволтовата част става друго. Затова съм писал, че първо трябва да се проверят някои неща, които на снимката не се виждат.

Дата:   30-12-11 23:43

ми тя и високоволтовата част кабела не и е проблем да се сметне от грамотен по въпроса човек... [smilie3]

Дата:   31-12-11 09:49

Автор: tvk75
Дата: 30-12-11 21:15

тая букса е стандартна,вярно малко стара,но не мога да се сетя за модела,,,,може да се намери в каталога
----------------------------------------------------------------
Кой каталог колега? На конрад ли, за друг не се сещам.

Публикацията е редактирана (31-12-11 10:44)

Автор: Argazki   
Дата:   31-12-11 11:01

найс шат

Автор: fotorafi   
Дата:   31-12-11 18:09

В един от комплектите ми Мултиблиц имаше трета лампа с дълъг 2 м. кабел с такава букса. Преди 25-30 години.Имам останали синхронни кабели за Мултиблиц, София 0886-711-193

Публикацията е редактирана (31-12-11 18:10)

Автор: icikonti   
Дата:   31-12-11 22:34

Антична?Уникалко!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »