Автор: excessmind
Дата: 27-12-11 15:09
И аз имам този обектив, и го използвам на 40D. Държа го понеже има прилично бърз и безшумен автофокус, вече имам 67мм филтри, и нямам пари за по-хубав.
azok, ако не виждаш аберации, вероятно използваш някакъв софтуер, който ги коригира автоматично, например аз в Lightroom си ги поправям с едно цъкало. Иначе в суров вид на снимките има от всичко възможно, изкривяване, хроматични, винетиране.... а от "призраците" направо тръпки ме побиват!
Освен това, вече(около 2 години) ми се наложи да го нося на ремонт - 120лв. IS или не ми работи, или няма полза от него, или ми е много стабилна ръката, или комбинация от трите ;-) От фокуса не мога да се оплача, вече казах тих е, не е особено бърз, но с това се свиква.
Като острота е що годе приличен, въпреки че един приятел, след като видя суровите снимки ми предложи да го изхвърля директно, а друг с който споделих впечатленията си, и той ВЪПРЕКИ ТОВА си го купи, го върна след седмица ползване.
Досадно е, че когато го разнасям се саморазпъва, и е сравнително тежък, но пък е здрав, веднъж съм го изпускал и продължава да работи.
|
|