Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпросче за светкавица
Автор: a4o90   
Дата:   26-12-11 13:28

Здравейте отново и Честита Коледа!
Към въпроса:
Наскоро ровичках из старата фотографска чанта на баща ми и попаднах на това:
цък1
цък2
цък3
Пробвах я (има си червено бутонче за проба) и си работи перфектно. Въпроса е че не става за моя апарат и май ще ми е нужен адаптер. Че няма TTL- няма, но не можах да намеря никаква информация за тая светка. За какво може да влезе в употреба според вас? Заслужава ли си да й търся адаптер? Съжалявам за простите въпроси, но наистина съм лаик в това отношение, защото снимам 90% на естествена светлина, а през другото време вградената си ми служи вярно [smile] Благодаря ви предварително и на фокус![smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпросче за светкавица
Автор: sokola   
Дата:   26-12-11 13:47

[smilie3] Всяка една светка може да влезе в употреба.
Май ще е необходимо да споделиш вида и модела на твоята камера.

Автор: a4o90   
Дата:   26-12-11 14:02

Sony A100 [smile]

Автор: gmg571208   
Дата:   26-12-11 15:45

Ауууу![smilie10] Много лошо! Сега ще видиш какво е да споделяш проблем, около който витае марката СОНИ. Съвсем скоро темата ще бъде "налазена" антиСОНИфеновете![smilie3]

Но ако наистита те вълнува евентуална употреба на тази светкавичка с а100 - безполезно е! Мощността й е много малка за да си заслужава да я приспособяваш. Уникалният чехъл-контакт на СОНИ налага използване на специален преходник, а отсъствието на синхроконтакт за кабел при а100 (такъв има при а700/а850/а900 и а77) изключва и възможността да я "святкаш" на някаква външна стойка. Възможно е да я "палиш" с фотосензор, който има универсално краче и да я използваш като помощна, която се пуска със светлината от вградената светкавица. Във всички случаи тази светкавича ще святка на пълна мощност.[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »