Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Метод за AF Microadjustment!
Автор: avasilev   
Дата:   23-11-11 19:29

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Datacolor-SpyderLensCal-Review.aspx

http://www.bhphotovideo.com/c/product/747316-REG

Имам нужда от корекция на тяло към обектив. Опитвал съм различни таблици, съгласно описаните инструкции , резултатите от които не ме задоволяват. Моля ако някой има идея за метод как може да се получи да сподели опит. Ако разполагате с калибратори от горните линкове съм готов да заплатя наем за услугата.

Благодаря Ви в аванс!

Отговори на това съобщение
 Re: Метод за AF Microadjustment!
Автор: Navy   
Дата:   23-11-11 19:40

Като се замисля.... Такова нещо ако запретнем ръкави можем да си направимс теб в офиса [smilie7]

Автор: avasilev   
Дата:   23-11-11 19:44

Звучи добре. Пробвал съм какво ли не Краси, но съм готов да опитаме....

Автор: Navy   
Дата:   23-11-11 19:49

Гаранция, че ще е функционално, ама пусти мързел.... [smilie7]

Е, няма да му слагаме панти за сгъване, ще си е обемно [smilie7]

И трябва някой портативно нивелирче, от практикер или броколаж...

Автор: GOSPODIN   
Дата:   23-11-11 20:20

Не съм имал проблеми с никой от 4-те си обектива, за да правя микроаджъсмент. Обективите са на фирмата произвела тялото на апарата. Всички тези опити за настройка ми се струва, че се превръщат в някаква мода , както завинтването на УВ филтър постоянно.[smile]
Може би с нефирмени обективи да има проблеми, но доколкото знам не става с микроаджъсмент, а с калибриране на самия обектив. Разбира се горепоказаната установка може да се направи с малко изобретателност и мерак, но не съм сигурен, че крайния резултат след настройката ще бъде положителен, особено за вариообектив.[shtrak]

Автор: vikitovikito   
Дата:   23-11-11 20:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Canon   
Дата:   23-11-11 21:44

По-важно е кое е тялото и обектива, там са особеностите, логиката на методиката е една и съща и без префърцуцените чартове. Хеле тази простотия с добавен нивелир бе върха. Що не му сложат и компас, GPS, влагомер, ....

Автор: emo1   
Дата:   23-11-11 22:17

Във ХепиФото на Руски паметник има от първия модел на статив, служителите са любезни и мисля че няма да ти откажат.

Автор: vanquished   
Дата:   23-11-11 23:07

http://www.northlight-images.co.uk/article_pages/cameras/1ds3_af_micoadjustment.html
ето един чалъм с една картинка .

Автор: ZENON   
Дата:   24-11-11 00:14

Драмата е в това, че точно когато си мислиш, че си настроил обектива с микронещоси и снимаш нещо различно от чарт, оставаш неприятно изненадан - фокуса не е там където си мислиш че е.[smilie7]

Затова освен чарта правя тест с нещо, което притежава изразена текстура, дори мазилка по стена.
Или пък предмети, наредени така, че да се придобие представа, какво се случва.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »