Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Изложба
Автор: sas   
Дата:   16-09-11 13:27

Здравейте форумци,

в събота - 17.09.2011 г. от 17:30 ч. откриваме пред Народния театър "Иван Вазов" изложбата

Архитектурни детайли от София

която е финалната фаза на приключилия конкурс

Заповаядайте на откриването!

Ще връчим наградите на Самсунг:

Първо място - Андриан Максимов - PhotoJunior
Второ място - Ирина Васева - sellfish
Трето място - Нони Панайотов - knartist

Специалната награда - Eлина Нинова - ElinaN - Prestigio PER5162 електронен четец за книги, беше присъдена от екипа на Biblio.bg и Prestigio на авторката, която публикува
най-много интересни и артистични фотографии за конкурса.

Албумът от изложбата може да изтеглите в електронен формат от Библио.бг след откриването на изложбата.

Снимки в изложбата и албума от нея имат:
ann3
arlina_
astrid
badazz
bogdanov
black_station
bobosk8
boni
bluehello
bleki1
chukcha1
dampkring
dechobek
detlene
dream_catcher
eva_nestorova
elinan
gabitoto
ivanandreev
knartist
kirilsr
kenzo
krist
kali222
liura
mrblond
matasel
magnifico
mondragon
мара
nimue
nnmmkk
niki_arti
photojunior
p4elen_med
pimpa
ploter
profyt
renkart
sellfish
ssolup
shushulkata
slavysavov
frida
te4i
tau
teodor.ai
tsurulina
vladislava1306
vasil.varbanov
vlhr
youn
y36
ivanandreev
j0r0

Отговори на това съобщение
 Re: Изложба "Детайли от София"
Автор: SellFish   
Дата:   16-09-11 14:53

Аз само да кажа, че SellFish се казва Ирина, ма не Василева, а Васева [smile]! Благодаря!

Re: Изложба
Автор: Magnifico   
Дата:   16-09-11 15:17

Честито на печелившите, кадрите ми харесват!

Днес минах покрай театъра и видях снимките. Приятна изложба се е заформила, ето моите кадри

[shtrak]

Публикацията е редактирана (16-09-11 15:18)

Автор: Lalinda   
Дата:   16-09-11 15:33

О, поздрави и наздравици за печелившите.
[smilie24]

А защо "най-интересните и най-артистичните" кадри са отличени само със "специална" награда?
[smilie8]

Нима големите награди са били дадени за "по-малко интересни и по-малко артистични" снимки?

Автор: admin   
Дата:   16-09-11 15:41

Lalinda и всички награди са горе-долу еднакво големи.
Не ти прави чест, че не цитираш точно. Ключовата дума е "най-много"
ElinaN се беше постарала да заснеме много обекти, изпрати най-много снимки, една от снимките и е на корицата на албума. Специалната награда не е по-малка от останалите.
Нейната награда е за цялостно представяне, останалите са избрани от гласовете на публиката.

Автор: Knartist   
Дата:   16-09-11 16:48

Бравус [smile] [smilie24] [shtrak]

А и аз да потвърдя - селфиша е Ирина ВАСЕВА [smilie8] [beer]

Автор: Lalinda   
Дата:   16-09-11 21:17

Хубаво, де.

Минах тая вечер и видях изложбата в компанията на изкуствоведка, с която се запознах случайно само час по-рано...

Жената я хареса, но рече, че таблата били много грозни отстрани на отпечатъците... и че организаторите би следвало да помислят и за тия неща...

На мен не ми хареса (и ще пропусна откриването), но изискванията ми към градския пейзаж и детайлите от край време (т. е. от живота ми в Ленинград) са особено високи.

Т. е. проблемът, поне за мен, не е в снимките и в авторите, а в представените детайли и изобщо в градската ни среда и липсата у българина на вкус към красивото...

Много постно изглежда, но вината е на Общината... Както е печално известно, София е известна с това, че мнозина са рушили, за да остане тяхното, пък тяхното не е било по-хубаво от разрушеното...

Жената рече: "Вижте каква мизерия е наоколо, дори за Деня на София..."

Наоколо обаче гърмяха цели два концерта...

Градът е тотално дехуманизиран, вижда се, уви, и в избраните детайли...

Автор: chukcha1   
Дата:   16-09-11 21:43

Честито на печелившите [smilie24]

Автор: thumper   
Дата:   17-09-11 09:50

Тъкмо като изляза от работа съм там, супер! [beer]

Автор: nsirakov   
Дата:   17-09-11 13:22

lalinda гроздето е кисело, а?

Автор: dampkring   
Дата:   17-09-11 13:32

За първи път участвам в нещо, организирано от интернет медия. Интересното е, че когато разбрах за конкурса, имах само един ден в София, след което заминах за морето и от тогава съм там. Та в момента, в който разбрах темата на конкурса, вече знаех какво и как да снимам (макар, че имах и други идеи за които не остана време) и ето, че ще участвам в изложбата - яко. Честито на печелившите! Приятно изкарване на откриването и наздраве! [smilie3] [beer]

Автор: BlueHello   
Дата:   17-09-11 13:49

Баво, баво на всички! [beer]

Автор: ssolup   
Дата:   17-09-11 14:41

Общо взето споделям мнението на Лалинда.

София е неприятен и дехуманизиран град. Да снимаш нещо интересно в него не е лесно - освен разбира се бедни бабички, просяци, цигани, порутени сгради, беднотия и мръсотия.

Нивото на изложбата и на мен ми се струва слабо. Харесах снимката на Бони с табелата на театъра, снимката на Чукча с нюанси на сиво и интересна геометрия, снимката с по-нестандартен ракурс нагоре към балконите на Народния театър и още 1-2 кадъра. Останалото според мен са безинтересни клишета - всеки турист в София ежедневно щрака със сапунерката си десетки подобни.

На по-лично ниво съм разочарован от липсата на внимание към детайла от организаторите. Няколко пъти Ви бях писал, уважаеми организатори, че авторът е Божил Василев. Самата снимка, която изпратих се казва Detaili-BVassilev.jpg, и накрая гледам автор: Божил Божилов? [smilie11]

Автор: admin   
Дата:   17-09-11 15:10

Фалът се казва DetailsVassilev. Вие и още 3-4 души не сте описали къде е заснета снимката. Не го пише и под самата снимка в галерията на конкурса. Пише само "поглед нагоре" . В базата данни на ФФ като име сте записл само "Божо"
В последният момент много хора пращаха снимки и ставаха постоянни размествания по файловете.
Искахме Ви спешна информация на 12-ти септември и тогава Вие изпратихте име и място на заснемане. За съжаление в името сме допуснали механична грешка. Ще залепим стикер с името Ви на самото пано върху сгрешеното.

Re: Изложба
Автор: ElinaN   
Дата:   17-09-11 16:18

За първи път ще участвам в изложба, организирана от този сайт. Щастлива съм, че това е именно изложба, посветена на София. Дали е "силна" или "слаба"... всеки има право на своето мнение. Важното е, че я има. Искам да поздравя организаторите за идеята. Постоянно и незаслужено обругавана, София има нужда поне от време на време да поглеждаме с добро око към нея. Съвсем не мога да се съглася, че в нея нямало интересни неща за снимане. Напротив. Със своя противоречив характер, стара история, разнообразна архитектура, повлияна от различни култури, за мен София е много по-интересна от редица лъскави градове, които съм посещавала. Просто всеки вижда в нея това, което иска да види.
Случвало ми се е в други сайтове да ме обвиняват, че съм снимала само красивите неща в София. Да, градът има проблеми. Има и своето грозно лице. Но за лошото и за проблемите около нас сетивата ни са достатъчно изострени. Другото е, което ни липсва. Ние българите, известни със своя песимизъм и черногледство, повече от всички други имаме нужда да погледнем около себе си с други очи.
Със снимките си искам да накарам хората да погледнат красивото в София, да усетят чара и красотата й, а за тези, дошли от други места и намерили убежище в нея... поне малко да я заобичат. Тогава и тя ще стане по-приветлива, чиста и симпатична. Защото градът - това сме ние.
Честит празник! [smile]

Публикацията е редактирана (17-09-11 20:36)

Автор: bleki1   
Дата:   17-09-11 17:27

Както винаги има щастливи, има и недоволни. Дали защото на някой снимката не му е класирана, дали просто защото трябва да се плюе (все пак форум е).
Защо просто не благодарите на организаторите, че правят нещо. Никой не ви е длъжен да ви организира изложби.
Аз сега например да взема да плюя столична община. Снимката ми е правена буквално на 3 метра от мястото на което е сложена, изобразява част от фонтана а в момента е пресъхнал.
Така че радвайте се че все още има някой който организира такива събития. [beer]
Хайде наздраве и честит празник на столичани.

Автор: vikitovikito   
Дата:   17-09-11 17:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Стефан   
Дата:   17-09-11 22:13

Като гледам какви простотии ръсят дори участници в изложбата за София навръх празника на града започвам хем да съжалявам, хем да се радвам, че не участвах в конкурса [smilie8] Видели сте вие дехуманизиран град![smilie4]

Иначе и аз се възмущавам какви са тия ремонти дето не можаха да почакат поне празника на София да мине, че трябваше още сега в последните летни жеги да спрат фонтана пред Народния театър чак до пролетта (както гласи табелата, явно много хора са се обаждали да питат) [smilie8]

Автор: kali222   
Дата:   18-09-11 02:17

ElinaN,поздравямвам те за ентусиазма и отношението ти към нашия град. Като човек влюбен в своя роден град споделям напълно виждането ти за него, макар да признавам с известен срам, че не проявих същия ентусиазъм в конкурса... Ако авторите бяха по-активни в участието си сигурно и конкурсът щеше да е по-силен. Радвам се, че точно човек като теб получи специалната награда.

За тези, които каквото и да погледнат виждат само лошото и грозното ми е много мъчно, защото те сами се обричат да живеят в грозен и лош свят.
Разбира се, всеки град има проблеми, повече или по-малко неуредици, но дори само фактът, че София е една от най-древните столици в Европа трябва да ни подсети, че е тя оцеляла и във времена по-страшни от днешните. Тя София е била много преди нас и ще бъде още много и след нас и със сигурност не се нуждае особено от нашата защита, но е истина, че обликът на града в даден момент това са хората, които живеят в него, така че ако го виждате дехуманизиран, то трябва да се запитате що за хора живеят в него.

Автор: мара   
Дата:   18-09-11 21:21

пригласям на кали. аз лично намирам, че съм се представила срамно зле, независимо, че влизам в изложбата. мързя ме да отида и да щракна неща, дето ги мисля от години. така си и седят нещракнати, не съм видяла самата изложба, но качватите тук снимки бяха направо скука, с малки изключения, а за това никой не ни е виновен. тва е.
а всъщност градът ни е красив.

Автор: vikitovikito   
Дата:   18-09-11 21:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: мара   
Дата:   18-09-11 21:45

много.

Автор: Tau   
Дата:   18-09-11 22:15

София е мръсна и мърлява и за това сме си виновни само ние :) Въпреки това има много материал за заснемане и дори съм учуден, от това колко места, детайли и т.н. са изпуснати. Може би летните месеци малко са допринесли за слабия интерес, може би и факта, че вече е имало подобен конкурс ("Забележителностите на София") също е от значение. Лично аз съжалявам, че също като мара ме мързеше повечко, реших да се включа в последния момент и по-добрите ми кадри останаха на една лента с ужасен воал, купена от фотото до операта, съответна не остана време да бъдат преснимани :)

Автор: nirval   
Дата:   18-09-11 23:58

днес минах от там към 20ч.,за да видя изложбата...-сори-тъмница-без осветление[smilie11],иначе-много интересни кадри,но без... подробности...

Автор: shamelesseyes   
Дата:   19-09-11 11:50

София не се разкрива лесно :-DDDD в тази маргинална - свръхреална - културольолия.

- Иначе датайлите се виждат .., когато културата излезне в отпуск :-P

[shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »