Автор: ElinaN
Дата: 17-09-11 16:18
За първи път ще участвам в изложба, организирана от този сайт. Щастлива съм, че това е именно изложба, посветена на София. Дали е "силна" или "слаба"... всеки има право на своето мнение. Важното е, че я има. Искам да поздравя организаторите за идеята. Постоянно и незаслужено обругавана, София има нужда поне от време на време да поглеждаме с добро око към нея. Съвсем не мога да се съглася, че в нея нямало интересни неща за снимане. Напротив. Със своя противоречив характер, стара история, разнообразна архитектура, повлияна от различни култури, за мен София е много по-интересна от редица лъскави градове, които съм посещавала. Просто всеки вижда в нея това, което иска да види.
Случвало ми се е в други сайтове да ме обвиняват, че съм снимала само красивите неща в София. Да, градът има проблеми. Има и своето грозно лице. Но за лошото и за проблемите около нас сетивата ни са достатъчно изострени. Другото е, което ни липсва. Ние българите, известни със своя песимизъм и черногледство, повече от всички други имаме нужда да погледнем около себе си с други очи.
Със снимките си искам да накарам хората да погледнат красивото в София, да усетят чара и красотата й, а за тези, дошли от други места и намерили убежище в нея... поне малко да я заобичат. Тогава и тя ще стане по-приветлива, чиста и симпатична. Защото градът - това сме ние.
Честит празник! ![[smile]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie1.gif)
Публикацията е редактирана (17-09-11 20:36)
|
|