Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обективът няма контакт с камерата - ремонт?
Автор: Orcrist   
Дата:   26-09-11 09:49

Случва се следният проблем и то досадно често: зацикля обективът по време на сработване на затвора, остава със свита бленда, а на дисплея излиза съобщение за грешка "няма контакт с камерата" и евентуално ме моли да почистя контакта... Все един обектив го прави - канонски 85мм на 1.8, но го прави при различни настройки и на различни тела - изпробвано.

И се оправя, като си поиграя да го свалям и закачам на ново, всякакви маймунджилъци съм прилагал - самоснимачка, ръчен фокус, промяна на бленда, въртя, цъкам... по едно време тръгне. Ама дотогава може да съм забравил какво съм искал да снимам. А иначе вади най-хубава картинка от всичко, което имам.

Та си държа на него и се надявам да може да се ремонтира това - не знам дали се дължи на яко зацапване, окисление или издраскване - нищо не мога да видя с моето неопитно око по контактите и около резбата. Възможно ли е проблемът да е на механиката и да зацикля вътре железарията?

Къде мога да го занеса за ремонт, евентуално?

Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Обективът няма контакт с камерата - ремонт?
Автор: asahi   
Дата:   26-09-11 10:03

Опитай да почистиш контактите. Аз го правя с твърда гума за молив. Ако не става - Зентекс. Адрес и телефон - Гугъл.

Re: Обективът няма контакт с камерата - ремонт?
Автор: tisho86   
Дата:   26-09-11 13:47

Пробвай първо тук.
ЗЕНТЕКС ЕЛЕКТРОНИКС.
Специализиран сервиз фото и видео камери,оптически системи и IT техника.
София Младост 1 бл.25, вх.Б. тел 0888972776

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: