Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Първи стъпки
Автор: isolda   
Дата:   03-09-11 11:18

Такааа, 'начи.... малко по малко се насочвам към огледано-рефлексен фотоапарат. Изчетох десетки форуми и ревюта, и един от най-ценните съвети беше да избера сама Никон или Канон преди да търся каквото и да било, защото с когото и да се съветвам винаги е фен на една от 2-те марки и съветите му клонят към нея. Без конкретна причина предпочетох Никон и в момента въпросът е на кой модел да се спра при бюджет 1200лв (1400 с клизми). Проблемът е, че не знам какво точно искам да снимам... в смисъл, това ще ми е 1вият различен от сапунерка апарат и предполагам, че дори да имам едно мнение сега, когато го хвана в ръцете си ще се насоча на другаде. От снимките в профила ми може да се види кажи-речи какво ми харесва. Спряла съм се на моделите Д90 и Д5100, тъй като ще успея да ги намеря на доставни цени това, че са по-скъпи от парите с които разполагам не ме притеснява. Ако ми дадете някой съвет на какво точно да се спра ще черпя бири :). Също, ако ми предложите Канон за същите пари, но с по-добри характеристики съм склонна да променя решението си.
Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Първи стъпки
Автор: dfxos   
Дата:   03-09-11 11:22

http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D90

Единственият минус на D5100 e че няма мотор в тялото.

[smilie24]

Публикацията е редактирана (03-09-11 11:23)

Автор: special_k   
Дата:   03-09-11 11:22

Първо разгледай тази тема

Автор: ilcoin   
Дата:   03-09-11 11:35

После прочети и това

И да вземе администратора да събере няколко такива теми и да ги сложи. Сега с новия интерфейс има място къде да се направи това.

Дата:   03-09-11 11:36

прегледала съм я, че даже няколко пъти :)
а това с мотора не мога да разбера недостатък ли е или не. На няколко места видях коментари, че няма особено значение...

Дата:   03-09-11 11:54

Просто обективите с мотор, са малко по скъпи, аз съм с Д5000, който също е без мотор, но за мен това не е недостатък, понеже ползвам само никор, а те почти всички са с мотор.

Автор: asahi   
Дата:   03-09-11 12:04

При бюджет 1200лв (1400 с клизми) започни с един курс по фотография. Ще бъдат най-добре вложените пари и време.

Дата:   03-09-11 12:08

на курс със сигурност ще отида, но все пак мисля че е добре да си взема апарат 1во или...?

Автор: atrifonov   
Дата:   03-09-11 12:45

Никон Д90 и Никон Д5100 са съвсем различни класове апарати

Дата:   03-09-11 12:48

atrifonov написа:

> Никон Д90 и Никон Д5100 са съвсем
> различни класове апарати

С еднакви сензори и почти сходни настройки или се бъркам ?

Автор: MapTuH   
Дата:   03-09-11 12:49

С много различни сензори. Но чак пък съвсем различни класове да са...

Дата:   03-09-11 12:55

atrifonov, би ли ми дефинирал "различни класове"

Автор: Suggs   
Дата:   03-09-11 13:01

isolda написа:

> atrifonov, би ли ми дефинирал "различни
> класове"

[smilie5]

При Nikon "по-висок клас" означава мотор в тялото, втори дисплей и повече копчета и врътки. Най-общо казано.

Дата:   03-09-11 13:02

Моя грешка, моят (Д5000) има същия сензор като Д90.

Автор: borkond   
Дата:   03-09-11 13:12

По-високият клас си е по-висок,повярвайте ми! И производителят знае как да го направи по-добър от поне две поколения от апаратите от по ниския клас, ако и да са с еднакви матрици и всичко останало на пръв поглед!

Автор: Argazki   
Дата:   03-09-11 13:59

Хм, мани ги тия Никон... [smilie7]

Дата:   03-09-11 14:00

Също така не на последно място Д5100, предлага удобството на чупещия се дисплей, с който можеш да правиш снимки от невъзможни ъгли. Когато си вземах ДСЛР за мен това беше от голямо значение, понеже единия от сайтовете за който работя търсеха точно такива снимки.

Да речем че не си носиш 2 метра стълба

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/267914_247392925276315_100000168285740_1174625_248295

Тази позиция също не е много удобна

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/249918_233007306714877_100000168285740_1128077_461771

Не че не може да ги снимаш и на сляпо, но няма да постигнеш това което искаш. Всичко е въпрос на личен вкус и избор.

Автор: atrifonov   
Дата:   03-09-11 14:04

Абе итнтересно защо топ класовете апарати на Никон и Канон нямат чупещи се дисплеи, а е толкова полезна опция[smilie8] [smilie5]

Както и да е- взимаш единия и снимаш, после снимаш с другия и който ти легне на сърцето[smilie24]
Аз така или иначе вече апарат без мотор няма да си взема колкото и добри да били

Дата:   03-09-11 14:10

Ами незнам за топ моделите, аз казвам кое е удобно за мен, хората от сайта искат такива снимки, такива им правя. Топ моделите са си топ модели, нямат ли това което искам не ми вършат работа.

Публикацията е редактирана (03-09-11 14:10)

Автор: tantris   
Дата:   03-09-11 14:57

Про- и семи-про моделите трябва да са солидни.

Автор: AndreyIst   
Дата:   03-09-11 14:58

Снимам с никон Д90 и горещо го пропоръчвам. Но без курс и много добро прочитане на упътването няма да стане.

Автор: MauMyHa   
Дата:   03-09-11 15:13

проблемът е в използването на безмоторни обективи които са по евтини и с вгръдените ултразвутови електромотори които са много скъпи. От там трябва да ти се сформира избора[smilie5]

Автор: fujifan   
Дата:   03-09-11 15:17

isolda написа:
> Проблемът е, че не знам
> какво точно искам да снимам...

Хвани някоя книга за начинаещи фотографи, в която да ти харесват примерите, и се опитай да направиш същите снимки. Предварително си обещай да опиташ поне още няколко пъти, ако не стане от първия път [smilie24]

Автор: steeens   
Дата:   03-09-11 15:32

Каква е качествената сапунерка с която си снимала до сега?

Дата:   03-09-11 15:54

steeens, casio exilim ex z60 който миналата година издаде багажа. Само 1-2 снимки от профила ми не са правени с него.

AndreyIst, на курс със сигурност ще се запиша, но все пак трябва да имам с какво да снимам на него :) и май сериозно започвам да клоня и аз към Д90. Доста хора го хвалят, а утре ще отида и да го пробвам в магазина.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »