Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Да си поговорим за светещите кълба по снимките...спамът разрешен.
Автор: JULIOF   
Дата:   15-08-11 10:32

Здравейте,
напоследък забелязвам, че все повече хора обръщат внимание на този дефект при снимане.
Като се пусне гугъл направо настръхват косите, ако има човек в кадъра и подобен кръг, задължително е направена магия. Други твърдят, че това било божествена прана.
Аз мисля, че подобни неща се дължат на "флеъри" или прашинки осветени от светкавица близо до обектива.
Какво мислят снимащите, според мен трябва да се направи някакво публично обяснение от професионалисти, защото народа се е побъркал яко.
Ето малко примери:

http://photo-zona.net/images/user24477/album24985/preview/1313392575_vzjv1141_DSC01990.JPG

http://photo-zona.net/images/user24477/album24985/large/1313392579_mupu9858_DSC03357.JPG

Отговори на това съобщение
 Re: Да си поговорим за светещите кълба по снимките...спамът разрешен.
Автор: Lalinda   
Дата:   15-08-11 10:49

Дори да са прашинки, все някак ще да са попаднали там, нали? И собственикът следва да е избран.

Значи... наистина се касае за известна божественост...

Кой знае?

Изглежда интересно, на мен не ми се е случвало, но снимам на филм.

Автор: sirkhann   
Дата:   15-08-11 11:05

Лалинда, като УЖ човек на нАуката, трябваше да знаеш лафa на Айнщайн, че "господ не си играе на зарове" [smilie18]

Публикацията е редактирана (15-08-11 13:06)

Автор: idivanov   
Дата:   15-08-11 11:49

От личен опит съм установил, че това са прашинки или полени, които иначе са почти незабележими, но осветени под определен ъгъл от светкавицата на апарата или слънчев лъч се "улавят" от фотоапарата и изглеждат като бели топчести артефакти.

Автор: JULIOF   
Дата:   15-08-11 12:44

Обикновено се случва на сапунери и телефони.. така че техниката има значение май.

Автор: Orlin   
Дата:   15-08-11 13:03

Светлите петна са флеъри или отблясъци по лещите на обектива.
Прашинките по матрицата водят до тъмни петна, а ако са по обектива до нищо не водят (почти).

Първият пример е отблясък. Вторият предполагам е прашинка цъкната със светкавицата.

Автор: Orlin   
Дата:   15-08-11 13:25

А ако ви се търсят други обяснения...
... малко предположения от една тема:

При тези сфери, нещата ми изглеждат на фотографиране на елементалите, за които от хилядолетия езотеризма говори.

комфортната зона на деня е толкова стеснена, нищо чудно, че тези феномени са игнорирани от "официалната" наука

Аз лично, смятам,че тези сфери са някакви форми на живот, или състояние на материята, които съществуват в невидимия за нас (все още) сектор

Смятам, че това което виждам е някакъв вид концентрирана енергия. По-скоро дух, но и никой не е наясно дали духовете притежават разум

Интересното е, че когато съм правил снимката, не съм го забелязал.Явно е било в нещо като пулсация.В светлината на нещата, които знаем, дали това не е едно от съществата, които се хранят нашата енергия?

Автор: d_ave   
Дата:   15-08-11 14:01

при мен са се получавали когато съм имал по-светли прашинки върху филтъра на обектива. при снимане със светкавица прашинките се осветяват и поради това, че са точно пред обектива, а обектива е фокусиран близо до безкрайност да речем, стават доста големи. при фокус върху по-близък обект са по-малки.

това да си мислиш, че това са някакви духове или полета и да си вярваш наистина (като човека цитиран от Орлин) говори само лошо за тебе:)

Автор: мара   
Дата:   15-08-11 15:04

а за светещи полукълба кво...?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »