Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Nikon D 5100
Автор: Dbaldji   
Дата:   30-07-11 21:47

Здравейте!
Днес си закупих първия DSLR апарат- Никон Д5100. Изключително съм развълнувана от тази си придобивка, но има нещо, което ме притесни в самия апарат. Забелязах, че когато снимам в тъмно помещение със светкавица, гледайки през визьора, в долния десен ъгъл се забелязва нещо като тъмно петно. В другите ъгли на визьора не забелязвам такова затъмнение. Гледам през визьора, в долния десен ъгъл виждам петно, но като направя снимката не го виждам. В смисал снимката си е ясна и чиста. Може да ви се стори глупав въпроса, но моля кажете си мнението- дали това е нормално или има дефект в апарата и ще се наложи да го сменям. Благодаря Ви предварително за отговорите!

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon D 5100
Автор: kapitancho   
Дата:   30-07-11 23:05

Защо не си снемиш заглавието на темата?
Може да сложиш нещо от сорта на "проблем с Д5100" или нещо от сорта.

Автор: Suggs   
Дата:   30-07-11 23:21

Dbaldji написа:
Забелязах, че когато снимам в тъмно помещение със светкавица, гледайки през визьора, в долния десен ъгъл се забелязва нещо като тъмно петно.

[smilie8]

А когато снимаш на светло, го няма, така ли?

Автор: pefoto01   
Дата:   31-07-11 00:16

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   31-07-11 00:19

Интересно.

Наистина някой с повече опит е добре да види това, което случва с фотоапарата!! Иначе модела е добър и си заслужава всеки лев. Успех във фотографията. ))))[smilie24]

Автор: atin   
Дата:   31-07-11 00:28

Обърна ли внимание къде ти стоят пръстите[smilie3]

Дата:   31-07-11 08:31

Да, разбира се, че обърнах внимание на това къде се намират пръстите ми :) поне това направих :) Да, на светло не се забеляза това петно във визьора или е едва доловимо. Но на тъмно, когато ползвам светкавица, е изключително забележимо- стои като тъмно петно в долния, да се корегирам, ляв ъгъл на визьора, ако това има някакво значение. Съгласна съм с вас, че трябва някой с опит да го погледне, но като нямам такъв близък...

Re: Проблем с Nikon D 5100
Автор: didesignbg   
Дата:   31-07-11 09:51

А като снимаш на тъмно без светкавица?

Автор: Giorgio.K   
Дата:   31-07-11 10:25

качи някоя снимка да се види ... или ходи в магазина откъдето си го взела да го погледнат там.

Автор: georgioiv   
Дата:   31-07-11 12:31

от къде си? .. и близки ще ти намерим...;)

Автор: kaic   
Дата:   31-07-11 12:52

Чакай чакай, нещо не схващам.
Ти казваш: "когато снимам в тъмно помещение със светкавица, гледайки през визьора"
Какво значение има дали снимаш със светкавица или не за товеа което виждаш през визьора. Тя свткавицата блясва за част от секундата. Ти кога виждаш това петно? Не вярвам да е точно само в тази част от секундата.
Казваш: Гледам през визьора, в долния десен ъгъл виждам петно, но като направя снимката не го виждам.
Това става когато свткавицата ти е вдигната в режим или на снимане или?
Имам въпрос със какъв обектив си?
Ако обектива ти е 18-105 например при снимане със вградената светкавица при 18мм и обърнат сенник на обектива се получава тъмен участък/разбирай петно/ в долния край на снимката, но ако зумнеш много малко това изчезва.
Според мен не обясняваш конкретната ситуация и за това е трудно да се даде обяснение на феномена ти.
Обясни по подробно кога го има и кога го няма.
Поздрави!

Автор: pefoto01   
Дата:   31-07-11 15:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   31-07-11 17:17

Какъв обектив използваш?

Автор: tvk75   
Дата:   31-07-11 18:11

един умник не се сеща какъв е проблема :)
А всъщност проблем няма

Автор: tvk75   
Дата:   31-07-11 18:14

но да почакаме още гениални съвети и предположения

Автор: SypheRrr   
Дата:   31-07-11 19:12

Когато снимаш на тъмно при спусък на полусъединител[smilie5] първо се включва помощната лампичка за автофокуса, която тъй като стои от дясната страна на визиора, светлината и минава над обектива, които прави сянка в долния ляв ъгъл на изображението. След като натиснеш спусъка, се запалва светкавицата, която осветява всичко [cool]

Публикацията е редактирана (31-07-11 19:13)

Дата:   31-07-11 21:57

Наистина не съм обяснила много добре. Снимам с китовия обектив AF-S 18-55mm VR, който няма сенник, на тъмно със светкавица. Когато натисна наполовина спусъка за снимане, тогава светва лъча за подпомагане на AF и точно в този момент във визьора виждам тъмно петно долу в ляво. Когато направя снимката тя си е ок. Това сянка ли е наистина, което виждам във визьора и наред ли е да е там [smilie8] ? Благодаря на всички за съветите и отзивчивостта :)

Автор: dfxos   
Дата:   31-07-11 22:20

[smilie18]

Автор: SypheRrr   
Дата:   31-07-11 23:58

След като визьора ти е чист при всички други случаи, няма какво друго да е. Ако не гледаш през визьора, а снимаш станата примерно, не виждаш ли сянката на самата стена ?! Аз имам 3100, които е същия като дизайн почти и при мен се получава същото, като дори много ясно се очертава, че това е сянка от обектива и се вижда как светлината осветява самия обектив. Според мен трябва да спреш да се паникьосваш и да погледнеш по-обстойно как точно и от къде идва светлината и ще видиш, че всичко е наред :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »