Автор: uplander
Дата: 28-07-11 10:23
Напълно съм съгласен с abc.xyz, но не споделям мнението, че образованието не е необходимо. Да, може и без него, но от друга страна то ще ти помогне много по-бързо да стигнеш до някои неизбежни заключения в работата ти, за които иначе би загубила много време. Не на последно място по време на един такъв курс (8-10 месеца)ще се срещнеш с много други повече или по-малко креативни хора като теб, коеот също е от голяма полза. Радвам се, че все още има млади хора които изберат трудният път да преследват мечтите си.Да, у нас поради мащаба и спецификата на този "пазар" няма големи възможности за реализация, но от друга сввета вече е отворен и никой не може да те спре ако си достатъчно талантлива. Ще ти разкажа една истинска история. Ще спестя имена и други излишни подробности за да недосаждам излишно. Едно момиче в Щатите искало да стане фоторепортер. Имала само един не много професионален апрата с твърд обектив подарен й от баща й. Отначало работело за малкия местен вестник, след това се преместила в по-големият град и започнала там в един вестник. Това обаче не я задоволило и един ден заминала за Южна Америка и започнала там работа в местен вестник. Непрекъснато искала от гл.редактор по-сериозни задачи, да я пусне на първа страница и т.н. Един ден радактора я извикал и й казал, че Мадона ще има концерт в съседният голям град и ако иска да е на първа страница да му донесе снимка от концерта...Заминала за мястото където ще се проведе концерта един ден преди самият концерт. Мадона репетирала на стадиона, но всичко и от всякъде било зградено с бодигардове...Опитала се да влезе с журналистическата си карта, но не станало. Тогава отишла при един от охраната който й изглеждал най-сговорчив и му казала: Ако ме пуснеш да вляза, един ден ще те направя известен...Бодиграда я погледнал насмешливо, поогледал се и й отоврил вратата. Репетицията била към края си, когато тя се озовала на площадката определена за фоторепортери. Сцена на която репетирала Мадона била отдалечена и тя с твърдия си обектив неможела да направи добър кадър. Тогава чула зад себе си някои да и казва:Така няма да стане, вземи това..." Обърнала се и видяла един от малкото репортерите да й подава един телеобектив... Върнала се с много добри кадри, излязла на първа страница с уникален репортаж и сега обикаля и снима като фотограф на свободна практика за най-големите световни агенции... Преди две години имаше ангажименти в Афганистан и Индия...От тогава не ми се е обаждала :)
Знам,че историята звучи много холивудски, и за финал по ще подхожа изречение от рода: ...и три дни яли пили и се веселили...; но това е истинска история от начало до край.
Няма невъзможни неща ! Не се отказвай и не се ограничавай с България. Тя е чудесно място където да се връщаш и релаксираш.
|
|