Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна
 Пак за павильончето
Автор: mkaraveloff   
Дата:   21-07-11 14:43

понеже админа затвори старата тема с риск да го подразня ще се опитам да кажа нещо по повод на последните 200 поста, в които неможех да се включа. Искам да кажа на админа, че абсолтно го разбирам и не се сърдя, че е затворил темата, все пак аз съм от 100-те хиляди регистрирани, а павильона един от няколкото, които дават пари в този сайт. пускам темата във форума, защото искам да се замислим с кого работим и колко е важно да имаме професионални партньори. Ще си позволя да ракажа и още веднъж историята от онзи ден….

Значи да се пообесня малко... имам се за професионалист и изкаравам 99% от доходите си със снимане. Ще повторя още веднъж ситуацията от малко по не емоционална гледна точка. Верчерта имах ангажимент, който беше да снимам един много луксозен магазин, хонорарът за това е около 500-600 лева, разбира се ако клиентите са на 100% доволни. Отивам през деня,запазвам обектив 16-35(за да ми е по спокоино, защото 24-70 не винаги върши работа на малки пространства). Нели ми пуска справка и започваме да чакаме отговор, през това време гледам някакви неща в магазина и въпреки, че бързах не ми пречеше да чакам заради едно много просто нещо - Нели беше усмихната и приветлива.... Вечерта отивам да си взема техниката и момчетата без да ме поздравят и кажат добър ден, вечер или здрасти ме питат какво искам. Свикнал съм да поздравявам първи, въпреки че културата на продавача изисква друго. Давам личната карата и след като пичагата ми обясни че нищо не знаел за моето запазване на не най-вежли тон , дори имах чувството че ми се поскара малко :) . Леко започвам да се изнервям. Когато чух че ми коментират осигуровките за миналата година се изнервих малко повече, но не до там че да псувам и обиждам. В такива ситуации гледам да съм спокоен, защото ме чака работа и искам да съм на 100% средоточен в нея. Казвам им по време на втората ми проверка за деня - Пичове, не ми приличате на кредитни инспектори, давайте ако ше ми давате обектива да го зимам ако не не. Отреща, сега вече знам че е тоя бонсер, ми провикна, че ако иска може и да не ми даде даде техника, защото някви 6000 лева им нямало и тн. ама не го слушах щото аз не си казвам личните проблеми на непознати и не искам те да ме натоварват със своите. Тук много се изнервих защото се замислих как тея келемета ме гледат точно като 30 лева и нищо повече, стана ми неприятно че не се замислиха, че не си купувам сирене ами доброволно се съгласявам да знаят цялата ми лична информация с цел да имаме партньорски отнопения. Защото взимането на техника под наем не е нищо повече от партньорство. За тех обече 30 лева не са нищо както се досещате. Взимал съм хаселблада на синтезиса с обективите, рента там е 790 лева на ден, но екипа на синтезиса през цялото време се интересуваше повече от това да се свърши работа, парите бяха на второ място.
...и така, след като ми кресна питах караш ли ми се, той ми вика "ти предизвикваш ли ме, няма да земеш техника" и аз какво да направя след като вече някакъв сопол индиректно ебава работата ми. Става ми изнервено, давам си сметка за сичките разправии около този обектив през деня и решавам че трябва да го обидя нещо, защото ми е тъпо, че само на мен ми зле, него в този момент го боли фара за моите 30 леваи според мен изпитва вътрешен кеф колко е велик и как няма да взема нищо. Казвам му - "Олигофрен си" и тръгвам да си ходя, обаче олигофрена се оказва турбо олигофрен и ми вика "внимавай да не те намеря, че ще те смажа", аз му казах,че съм срещу него и няма защо да ме търси и май пак му казах нещо обидно. Още повече се изнервих , защото повятвайте ми е много гадно някой дето досега е държал личната ти карта да ти обяснява, че ще те намери с цел смазване. Приближих се и той ми лисна кафето на колегата си, без да знае дали е горещо. Когато разбрах, че наистина се случва това с оливането просто нямаше как да си тръгна от магазина олят целия с кафе, без обектив и със получени заплахи. Трябваше да направя нещо, неможех да си представя как така ще преглътна това и ще си тръгна по тоя начин. Трябваше да направя и аз някоя простотия. Не посегнах на човек, не съм се и опитвал. Съборих монитора със стабилен замах и тръгнах да си ходя.. Пичагата обаче, след като запали с 300 от обсега на монитора реши да ме гони и да ми бие тупалка, явно чувстващ се сигурен че го са го наобиколили 3-4 момчета като с неговата униформа Замахна, удари ме и това беше. Поисках да излезне извън магазина да си решим самосоятелно проблема без публика ама нещо не стана. и си тръгнах.....

Случилото се между мен и него аз ще го реша и вече не се притеснявам за това. То не е свързано с магазина. С магазина е свързана липсата на професионализъм. Липсата на знание, защо клиента е влезнал при тях. Липсата на усещане колко е важно да партнираш на професионалните фотографи. Между другото се казвам марин каравелов и ако чукнете в гугъл няма да откриете как ходя и се бия по магазините, а ще видите фотографските признания, които съм постигнал. Това май е по важно от някоклото неплатени осигуровки за миналата година, нали?
Пиша това заради професионализна и непрофесионализма, пиша го заради това, че искам да се замисляме с какви хора работим и къде оставяме парите си пък макар и малко. Между другото същия непрофесионализъм преди време ме отпрати от павилиона и тогава направих пърата сипокупка в синтезиса - 24-70 за 2500 лева.
Немога да повярвам, че ме накараха да се чувствам неудобно, че не съм техен клиен и това беше проблем, а аз съм застанал срещу тях и един вид им казвам - ето ставам ви клиент. Аз всъщност съм им клиент за техника под наем но винаги съм пращал асистента ми да се занимава с организационната работа, ама кво трябва да им кажа?!? -Абе тука има един пич дето наема техника, аз съм му шефа ама сега той е на море, клиент съм ви заклевам се! Естествено че ще взучи тъпо а и гледам да не се обяснявам на хора, които трябва да си свършат работата и без тези обяснения да са нужни.

това е, всеки си има глава, има си и някакви кинти в джобчето, който кинти ако ги харчи с малко повече помощ от главата си нещата ще стават все по-добре и по-добре...

Re: Пак за павильончето
Автор: kayso   
Дата:   21-07-11 14:56

Аз мога да ти кажа, че ако някой изнервен като тебе, ако в собствения ми магазин ми каже ОЛИГОФРЕН, ще го бия не само аз ами и останалите четирима дето са около мене. [smilie23]
Автор: asahi   
Дата:   21-07-11 14:59

Кажи кой ти е магазина, че да го имаме предвид.
Дата:   21-07-11 14:59

kayso,
ако се държиш олигофренски със сигурност няма да ти го спестя. Големи каратисти излезнахте магазинерчетата.
Автор: guesswho   
Дата:   21-07-11 15:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: vgramatikov   
Дата:   21-07-11 15:00

Братле най-незрялото нещо ,което можеш да направиш е да пишеш за това във ФФ.
Наистина...
Що се отнася за Фотопавилион ние всички сме запознати с профисионализма,вежливоста и приятелското настроение което цари в магазините им.

И това ,че няой от персонала им е сгрешил не ти дава право косвено да злепоставяш цяла институция пишейки тук.

Тази грешка не се прави за първи път във този форум.Ти си 20-тия които се опитват да се оплакват или да хвалят фотопавилион,фотосинтезис,техномаркет и прочие.
Навсякъде са възможни грешки и обратното.

За всеки случай в нашите любими магазини се случват изключително рядко.И е редно да се опиташ да си решиш проблема лично с няколко телефонни разговора.

Защото ти като "птофисионалист" утре пак ще идеш при Фотосинтезис и пак нямат да имат обективи и няма да можеш да отидеш във Фотопавилион защото вече си се "изакал" тук.

Поведението ти е абсолютна лиспа на адекватност и зряло поведение.

И разбира се .че Админа пак ще те заключи.
И то няма да е лично.Тва не е точно тематика ,която да се разисква в този форум.
И да има проблеми от това естество най-малко мястото им е тук.

[beer] Иди пии една бира и се разбери с хората.

Аз съм сигурен ,че си провокирал първоначално със тона си и продавача е бил изнервен също.Грешката е изцяло на продавача разбира се но той ще си понесе последствията.
Автор: photographer23   
Дата:   21-07-11 15:02

Стига глупости, когато човек в магазин се държи съвсем нормално, дошъл е да даде пари в този магазин, не е редно да получава олигофренско държание, от олигофрени. Та нали това им е работата, да обслужват клиентите коректно. Дори и клиента да не се държи добре, тоест да е някъв по-изнервен, те са длъжни да търпят, в противен случай магазина губи заради тях.. това е моята логика.
Автор: vgramatikov   
Дата:   21-07-11 15:04

Разбира се но да се развява тва тук...
Автор: jivkojj   
Дата:   21-07-11 15:06

Най-правилното решение е да си търсиш правата чрез съда.

Както си разпространил случката публично, не е добре, поради доводите, които даде pd.

Ако не беше разпространил, пак лошо - другия път аз ще вляза в тоя магазин и мен ще се пробват да ме бият.

Затова, задействай адвокат и това е оправията.
Автор: guesswho   

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: steeens   

Публикацията е редактирана (21-07-11 15:10)
Автор: lansky   

пд - каравелов постигна това, което искаше едва ли той би влязал отново в павилиона дори да му се налага, но определено доста хора биха се замислили дали да идат в павилиона или в друг магазин при равни други условия.
Дата:   21-07-11 15:10

pd,
благодаря ти за приятелския съвет. Освен с фотография, през целлия си живот съм се занимавал с някакви боини простотии, това е и причината да ме е страх да се бия на улизата, защото е много опасно да нараниш някой, в такива ситуации е възможно дории да умре някой. И няма какво да се разбираме, аз ще оцелея ако не съм приятел с тях, повярвай ми.
пиша тук защото няма къде другаде, и вместо да има счупени зъби и носове предпочитам от това да остане един горчив спомен, който със сигурност ще е за добро отностно тъпимостта и уважението към клиент. [shtrak]
Автор: ksuhorukov   

На мен ми е странно едно - от къде на къде самите служители в павилиона ще ти разглеждат осигуровките и изобщо документите свързани с твоята така да кажем надеждна платежоспособност. До колкото разбрах (чето малко през 4 реда) си искал да вземеш нещо на изплащане през съответната банкова или финансова институция и са те одобрили - каква проверка допълнително са ти правили от павилиона? По отношение на веригата магазини... е в началото беше едно, после нещата се промениха, но предполагам това е естествено, когато човек понатрупа някой лев. Имам лични впечатления само от магазина в Пловдив и от неговите служители... е па нема забележки, не можем да си кривим душите. :)

steeens,
да тука ББ е кмет още
Дата:   21-07-11 15:11

ksuhorukov ,
чети ред по ред ако имаш търпение. исках под наем техника да взема

Публикацията е редактирана (21-07-11 15:12)
Автор: riddick   
Дата:   21-07-11 15:12

Pd, като не искаш, не го чети. Човека има право да се оплаче и на Папата ако иска.
Автор: Alex-dan   
Дата:   21-07-11 15:12

Шотландеца в предишната тема беше писал, как ежедневието им било изнервено и не знам си какво. И сам каза, че е работил натоварваща работа, но накрая се е махнал. Много логично. Като отидеш на ресторант не те е грижа дали сервитьорката преди тебе не са я вбесили сума ти народ, а очакваш адекватно обслужване, понеже си оставяш парите на това място. Да не говорим за това, че в случая не става въпрос за хапване, а за вършене на работа срещу не малка сума. Те затова са там, затова вземат пари, срещу което предлагат вид услуга. Ако не искат да им е изнервено, да си лежат в къщи. Интересно хвалебствените теми местеха ли се и заключваха ли се [smilie3]

Публикацията е редактирана (21-07-11 15:13)
Автор: ilcoin   
Дата:   21-07-11 15:16

Ами, защо като тръгна работата на кавга не се обади на управителя. След заплахите на момъка можеше да викнеш ченгетата, после олян с кафе да чакаш управителя и да пуснеш жалба.

Следва обаждане до КЗП и заплаха за съд и адвокат.

Щяха доживот да ти дават обективи за без пари, а селянина щеше да е без работа доста време. Ама като сте и двамата селски ергени-бабаити ...
Автор: alphatier   
Дата:   21-07-11 15:17

1000 предложения към админите за подобряване на форума-ни вест ни кост,1 кофти тема за Павильона-моментална реакция [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Дата:   21-07-11 15:18

ilcoin,
бях на смимки след половин час, а и това с адвокатите КЗП си е на дневен ред

Публикацията е редактирана (21-07-11 15:19)
Автор: ilcoin   
Дата:   21-07-11 15:20

Не знам дали не е късно, въпроса е да дойдат полицаите на място, после ще ги пишете като свидетели. Те са длъжни и няма как да откажат. Медицинко имаш ли, че си ударен?
Автор: mimnin   
Дата:   21-07-11 15:21

Аз пък като ти чета начина на писане и ми се повръща. Пишеш на някакъв псевдожаргон, обиждаш и се държиш много нагло. Представям си само как си се държал в магазина. Даже си признаваш, че си обидил първи. Не оправдавам човека от магазина за реакцията му, но честно казано всяко нещо си има граници.
Колкото до админите, струва ми се че темата ти стоя цял ден и 500 поста, а я затвориха заради просташките обиди вътре.
Дата:   21-07-11 15:27

ilcoin,
всичко е ок, не ми се обяснява тук за медицински и тн. не съм бит, може да се каже че точно там ме сърбеше :))

mimnin
арогантен тип съм си, а и в никакъв случай не искам да си мисли някой че съм ангелче и че съм се дърал правилно тогва (kiss)

Публикацията е редактирана (21-07-11 15:31)
Автор: mimnin   
Дата:   21-07-11 15:31

Ами като си арогантен, каквото си търсил това си намерил. Аз винаги се дръжа любезно и с мен така се държат, независимо дали в павилиона или в синтезиса.
Представям си какъв тон си държал и какво точно си говорил, което съм сигурна, че спестяваш.
Големи мъже сте всички, с това репчене някакви комплекси избивате.
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна

Тази тема е затворена