Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Tехника на заснемане - идея на изображение
Автор: gbrain   
Дата:   20-07-11 21:06

Здравейте.

Можем ли да направим разграничение на техниката на заснемане и фотографската идея в (произволно избрано) това изображение:

http://www.zastavki.com/pictures/1280x800/2010/Nature_Flowers_Flowers_on_a_black_background_021075_.

Т.е. кое е техниката и кое е идеята ?

Отговори на това съобщение
 Re: Tехника на заснемане - идея на изображение
Дата:   20-07-11 21:15

т.е. коя... [smilie5]

Автор: dpurple   
Дата:   20-07-11 21:25

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: luboar   
Дата:   20-07-11 21:33

някой ден ако не ме мързи, ще ти покажа предварителна скица с молив на идея за снимка, от тефтерчето ми, и самата снимка реализирана месеци по-късно. покритие идея/краен резултат, около 90%.

П.П.
така разбрах въпроса в темата.

Дата:   20-07-11 21:35

Добре аз така си разбирам въпроса - техниката за мен е, цветята заснети на черен фон и осветени с изкуствено осветление, а идеята е трите "сгушени" лалета с различни цветове.

Автор: deusex   
Дата:   20-07-11 21:59

Според мен си е добра снимката.

Не всяка композиция има нужда да бъде не-центрирана, а и доф-а си е добре, защото оставя предните листа и капки по-рязки, а леко замазва листата отзад и стъблата. Черният фон също е ок, защото откроява цветовете.

Идеята няма как да я коментираме, щото тя е само в главата на автора. Може например да бъде тип "бенетон" - бяло дете, негърче и китайче стоят едно до друго, или пък просто "животът е цветен, радвай му се" :)

Автор: jekopj   
Дата:   20-07-11 22:11

Според мен,с допълнително просветляване /леко/ на фона ще се създаде усещане за три измерност.Сега снимката изглежда плоска.Също и композицията.По-добре ще е да има разстояние /1/3 примерно/ над цветята за да може тя да "диша".Ракурсът - по-реално ще е да се снима по отвисоко за да се обхванат повече листа.
Пак да кажа,че това е само мое мнение.[smile]

Дата:   20-07-11 22:14

Много ме привлича самата разноцветност на лалетата. Наистина може да се подобри композиционно. Мисля, че сега си изясних каква е идеята на изображението. Техническото изпълнение е, за да може да се осъществи идеята, може би ...

Автор: дидибаев   
Дата:   20-07-11 22:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   20-07-11 22:23

Вълнува ме поради голямото количество кадри с подобни, дори еднакви идеи, при които само се усъвършенства техническото изпълнение. Така вече не са особено интересни, не хващат окото за по-дълго.

Дата:   20-07-11 22:27

Част от снимките на велики от онова време фотографи, вече не са кой-знае какво. Идеите им са повторени дори с по-добро техническо изпълнение. Губи се усещане за първоизточника, заличава се оригиналността. Имам чувството, че дори се губи артистичната стойност.

Дата:   20-07-11 22:46

Автор: asahi   
Дата:   20-07-11 23:32

Има чувство човекът.

Автор: bordon   
Дата:   21-07-11 02:38

Темата е интересна [smilie24]

Пак се стига до въпроса: Как усещате и възприемате фотографията - просто като идея и момент или като върховна форма на техническо изпълнение с възможно най-скъпата и качествена техника, която в момента се намира на пазара.

С други думи - едните са техничари, другите са творци [smilie3]

Лично на мен снимката ми харесва много.
И определено най-вече заради възприятията и приятния и лек начин на усещане и възприемане от пръв поглед.

А дали има плитък или дълбок ДОФ, дали фона отговаря или не, дали е спазено "златното правило" на третините или още ред други неща - това е тема на друг разговор!

Но по никакъв начин не може да промени положителното чувство на първично възприятие
[smile]

Автор: dpurple   
Дата:   21-07-11 02:57

Автор: MauMyHa   
Дата:   21-07-11 06:27

четя ви глупостите по отношение на този кадър и се чудя дали да ви оставя да ги плещите едни[smilie18] .
Пия си кафето и вместо да се събуждам.
Четейки ли постовете ми се струва че още три чаши кафе да изпия пак няма да ми стане ясно къде ви е идеята къде ви е техниката [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: ivenchev   
Дата:   21-07-11 06:35

Автор: MauMyHa
Дата: 21-07-11 06:27

четя ви глупостите по отношение на този кадър и се чудя дали да ви оставя да ги плещите едни[smilie18] .
Пия си кафето и вместо да се събуждам.
Четейки ли постовете ми се струва че още три чаши кафе да изпия пак няма да ми стане ясно къде ви е идеята къде ви е техниката [smilie18] [smilie18] [smilie18]

техниката ей сега ще долети под формата на монитор ...

[smilie10] [smilie5]

Автор: MauMyHa   
Дата:   21-07-11 07:18

Кой е "умрял"[smilie2] -Идея
черен фон, три лалета, пуверизатор, студиино осветление и фотоапарат[smilie11]

Няма идея[smilie7] изпълнението няма никаква слождонст[smilie2]
Всеки с необходимият инвентар може да постигне абсолютно същите резултати[smilie21]

Ето един от съветите на АНИ ГРИФИТС БЕЛТ:
Много от хората или обечат играчките(фототехниката), или обичат да правят снимки. Мисля че трябва да съчетаеш вещината със ЗАНАЯТА-вземи технологията и я използвай ТВОРЧЕСКИ. Ако разчиташ само на техниката може да си останеш само с нея.

[cool] [thankyou] [thankyou]

ivenchev [smilie11]
Внимавай с "мониторите" [smilie7]

Автор: mbs   
Дата:   21-07-11 09:27

Пак ли за кафе и монитори тема (това вече е идея) [smilie25]

Дата:   22-07-11 21:06

Не точно [smilie5]

Автор: MarinY   
Дата:   22-07-11 21:13

Искам само да подсетя надскочилите техническото ниво и добили титлата Артист или Професионалист, че един дълъг етап в развитието на всеки фотограф е техническото усъвършенстване. За повечето форумци това е настоящият им етап. Да се радват на постигнато максимално техническо качество, с техниката, която притежават. Другото идва малко по-късно и спира на различни нива, или изобщо не идва, но кефът от качествената картинка остава.
[beer]

Автор: luboar   
Дата:   22-07-11 21:18

.. ти от позицията на какво се изразяваш и учителстваш ?
аман от ламери.
марщ на цересит-а[smilie8]

Дата:   22-07-11 21:24

Автор: MarinY   
Дата:   22-07-11 21:29

Любо, ти за две години не приключи ли с ремонта на банята, та още кошмари, наяве, те гонят? [smilie5]
[beer]

Ред. правописна.

П.П. Дидибаев, лайна снимат нЕкои артисти, щот са чуВствителни и знаят. Ние снимаме красиви цветя, хора и пейзажи и като стане качествена снимката, е и красива.[smilie21]

Публикацията е редактирана (23-07-11 00:32)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »