Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Рубрика "Под Наем"?
Автор: gruncharov   
Дата:   28-06-11 14:32

Ясно ми е, че рекламодателите си плащат, но това какво пречи тук в този форум да има такава рубрика?

Например аз в момента чакам да продавам техника която не използвам - предпочитам през това време да я давам под наем, при това на доста по-ниска цена от колегите ни във фото-синтезис примерно.

В крайна сметка само малка част от потребителите тук снимат всеки ден комерсиални неща - защо през останалото време да нямат възможност да си дават техниката под наем и да направят някой лев?

Според мен една такава рубрика би била доста полезна, вие как мислите?

Отговори на това съобщение
 Re: Рубрика "Под Наем"?
Автор: sharky   
Дата:   28-06-11 14:40

Сигурен съм, че ще имаш това желание до момента в който някой "клиент" не забрави да ти я върне или ти я даде в насипно състояние.

Re: Рубрика
Автор: Батко   
Дата:   28-06-11 14:56

Мдаа! Аз бих взел, но не бих дал! А какво става, ако връщайки техниката собственика каже: "Тук е обелена", а човекът е сигурен, че е такава каквато я е взел ? Съгласен с sharky! Който има твърда глава и яки тукати да пуска обяви за техника под наем в базара!

Публикацията е редактирана (28-06-11 14:57)

Автор: guesswho   
Дата:   28-06-11 14:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: bard   
Дата:   28-06-11 15:05

Забрави!
По-добре си продай техниката, така ще видиш някой лев.[smilie24]

Re: Рубрика
Дата:   28-06-11 15:06

Значи нали за това го има и форума - в крайна сметка сериозните хора се знаят, много ясно че никой няма да даде обектив за 1500лв на някой "случаен".

Иначе аз също често съм си мислил как да давам под наем. Едни снимки преди взимането на техниката, качествен контрол на техниката при предаването и един договор между наемателя и наемодателя на мен биха ми били достатъчни да дам техниката си на някой (който знам от форума ест.)

И в крайна сметка всеки сам си решава риска дали иска да даде дадена техника на някой или не.

Още повече, че може да се направи тема с коректни наематели и т.н. Възможностите са неограничени.

Публикацията е редактирана (28-06-11 15:07)

Автор: boink   
Дата:   28-06-11 15:47

реално темата е безсмислена и изчерпана.

Автор: desmes   
Дата:   28-06-11 16:18

Аз имам едно наум / с основание ... от горчив опит / дори, когато давам за момент, в мое присъствие, някой да снима с апарата ми .
Не бих дал под наем техниката си.

Всеки сам преценя и взема решения .

Успех ! [smile]

Автор: zed   
Дата:   28-06-11 17:23

Не го прави! Това са големи ядове за жълти стотинки. Чувал съм за опита на колегите с големи магазини, които имат сериозни проблеми въпреки договори, неустойки и съдилища.

Автор: yakumo   
Дата:   28-06-11 18:42

Мда, доколкото и аз съм чувал - същото като Зед - буквално "на инат", колкото да го има като услуга, е работата с наема в момента. Ядове и разправии... За съжаление май не е България мястото за такава дейност [smilie11]

Автор: shama   
Дата:   28-06-11 19:24

Абе , може лесно да се оправи, няма да ни се хареса. Взимал съм техника под наем в братска Америка където при взимането на техника ти цакат кредитната карта колкото струва тя. Ако немаш кредитна карта - носиш кеш. Така няма съд и други глупости.

Автор: boxer   
Дата:   28-06-11 20:28

Грънчаров, това са пълни глупости.
Колко наем ще вземеш на ден? По висок от Фотопавилон и Фотосинтезис ли?
Като го вземе за през уикенда някой, който има да снима 2 сватби или абитурентски балове, смятай че му е навъртял 4-5 хиляди кадъра.
След десетия ти клиент, апаратът ще е абсолютна бракма, независимо дали му личи отвън.
А като се счупи в ръцете на следващия клиент, вината няма да е негова и с основание ще откаже да ти плати трошката.

Дата:   28-06-11 20:56

boxer, въпроса не е колко наем ще взимам на ден, а дали да има такава рубрика.

А както shama каза, при непроверени наемодатели може да се процедира с депозит.

Автор: boxer   
Дата:   28-06-11 21:02

Какво значи "непроверени".
Всеки апарат над 40-50 хил. кадъра е с тенденция затворът му да се счупи всеки момент.
Значи ли, че клиентът в чиито ръце се счупи, той трябва да ти плати за това че други преди него са го използвали?

Дата:   28-06-11 21:30

Повечето апарати издържат вече над 100к, дори в ниския клас. А какво значи "не-проверени" съм описал в началото на темата.

Колкото до затвора: Не мисля, че клиента трябва да плати апарата, до колкото знам по магазините които дават под наем това си е тях ангажимент и клиента не е "виновен".

Но темата не е "как да правим бизнес давайки техника под наем" а дали да има такава рубрика.

Автор: asahi   
Дата:   28-06-11 21:37

Нали има тема - почвай да даваш под наем, а с админите ще се разберете за рекламата какво да кихаш.

Автор: J0R0   
Дата:   28-06-11 21:43

Няма да има такава рубрика.

Ако някой иска да прави бизнес във Фото Форум, то ще го прави както всички останали.
Не става да правиш дъмпинг на рекламодателите на сайта, като предлагаш същата услуга на по-ниски цени, а пък същевременно плащаш по-малко от тях за достъп до същата аудитория.

Дата:   28-06-11 21:51

J0RO, ами дай по тази логика да разкараме и базара, щом цените тук са по-ниски. [smilie23]

Автор: lansky   
Дата:   28-06-11 21:54

и каква е разликата в "бизнеса" от купува-продава - там също има достъп до цялата аудитория и цените са по-ниски от тези на рекламодателите (не ми влиза в работата, но просто обяснението не ми се струва уместно)

Автор: yakumo   
Дата:   28-06-11 22:01

Ами няма лошо - за мен лично - ако някой моье да си позволи дъмпинг на Павильона и Синтезиса и ми даде примерно
Д700 за 10 лв., СБ-900 за 7 лв. и 27-70/2.8 за 15 лв. на ден, без депозит и с отстъпки за по-дълги периоди.

Ама как ще изкара пари от това - не знам... [smilie8]

Дата:   28-06-11 22:07

yakumo

колежката, с която заедно работим - поне 5 пъти се е опитвала да вземе нещо от павилиона под наем - единият път 3 (три) МЕСЕЦА по-рано и все се оказва, че точно за тази дата всичко е заето. В интерес на истината - НИТО ВЕДНЪЖ не успя да наеме каквото и да било... така, че вервай ми има пазар - ако има хора, които ще дават - наематели БОЛ.

Аз лично дори си мисля, че това е рекламен трик и се дават само разни никому ненужни неща под наем, а другото е "заето баш за тази дата"

Дата:   28-06-11 22:11

@lansky това единичен случай ли е или само при нея? Аз никога не съм взимал от тях под наем, само от познати фотографи с които така или иначе си менкаме стъкла ;)

Дата:   28-06-11 22:19

е единичен случай поне пет пъти. давам само нея за пример, понеже това ми е инфото от "първа ръка"... другото ще бъде "аз съм слушал, че..."

Автор: J0R0   
Дата:   28-06-11 22:22

Базарът е САМО за употребявана техника. Никой от рекламодателите не търгува със стоки втора употреба.
Всякакво предлагане на нови неща в базара е извън правилата.
Подобни обяви се трият.

Сайтът се издържа от реклама и най-нормалното нещо е да защитава интересите на рекламодателите си, в противен случай няма да го има.

Дата:   28-06-11 22:26

ся ще излезе, че се заяждам, ама разгледайте си сайтовете на рекламодателите все пак... има си втора употреба, та дрънка )))

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »