Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за полар на HOYA
Автор: dfxos   
Дата:   18-06-11 00:51

Някой има ли наблюдения от този филтър и заслужава ли парите си? Освен това ще се получава ли "винетиране" на кадрите ако снимам + УВ, при условие, че съм с преход 52-55мм ?

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за полар на HOYA
Дата:   18-06-11 00:51

http://testarea.no-ski-crew.org/hoya-pol-circular-55mm-japan

Публикацията е редактирана (18-06-11 00:52)

Автор: diandimov   
Дата:   18-06-11 13:25

HOYA са боклуци.

Имам един 82мм, взех го навремето за 250 долара. Мога направо да ти го подаря, ако ми дадеш некви пари...

Не си взимай хоя, ще съжаляваш.

Автор: jivkojj   
Дата:   18-06-11 13:37

HOYA има различни видове, например Pro1 Digital, HMC. Аз имам HMC и съм доволен. Видимо е по-светъл от предишния ми Tamron. Не влошава видимо остротата.

Тука има тестове да видиш как се държат някои от по-разпространините CPL. Има и ребрандирани наприер Солигор, Дифокс, които ги няма в сравнението, но са иденични с оригиналните. Ако попаднеш на такъв, може да се ориентираш по обозначението след бранд-а. Лошото е, че не са по-евтини от оригинално-брандираните:

http://www.lenstip.com/115.4-article-Polarizing_filters_test_Results_and_summary.html

Автор: atin   
Дата:   18-06-11 13:56

HOYA=боклуци? Стига сте писали глупости!

Автор: atin   
Дата:   18-06-11 14:01

dfxos-всъщност да, филтъра от линка, който си дал, е наистина боклук.

Дата:   18-06-11 14:17

Ясно значи няма да го вземам. До момента имам Hoya UV Pro1 Digital Multi-Coated от който съм много доволен и си търся полар. Никой нищо не каза за винетирането ?

Автор: landstar   
Дата:   18-06-11 14:23

дфкос - вземай го, тоя - диги1 про ХМС. Има и по-скъпи, ама едва ли са по-добри.
Имам 2 УВ-та като твоето на 77 мм и споменатия полар. Попрочетох, ходих, пробвах - в този клас качеството е еднакво, ХОЯ са се постарали, на БиФ и Цайс цените са по две, качеството - същото. Ако беше по-добро - щях да ги купя.

Автор: ludiakolio   
Дата:   20-06-11 22:10

От скоро имам Полар на HOYA 55мм диам. към твърд обектив на Chinon за pentax K2000 .Моите наблюдения са ,че ми спестява доста играчка с обработката на цветовете при RAW файла и не се губи от остротара на обектива.Не съм съгласен,че са боклуци.Не знам за по-скъпите,някой с по-добра камера може би има наблюдение,аз съм много доволен.[smile]

Автор: hadgi   
Дата:   21-06-11 21:25

Имам HOYA HD полар 77мм, изключително доволен съм. Ако купуваш HOYA купи си HD, скъпи са но си заслужават парите. Изобщо забелязал съм, че при филтрите спокойно можеш да се ориентираш за качеството им по цената.[smilie25]

Дата:   21-06-11 21:40

За HD не ми стигнаха парите, когато купувах UV и си взех Pro1, от който не мога да се оплача. Иначе още гледам за някаква оферта за полар на HOYA, но втора ръка, понеже нов за момента не мога да си позволя.

Автор: tziko   
Дата:   21-06-11 22:30

Аз имам един CIR-PL 52mm и един HMC super UV(0) 62mm и от двата съм доволен. Няма смисъл да слагаш 2 филтъра един в/у друг, като ползваш полара махаш УВто и така.

Автор: asahi   
Дата:   21-06-11 22:34

WTF Polar?

Автор: jivkojj   
Дата:   21-06-11 23:12

Нещо подобно на памперс, ксерокс или джиесем

Дата:   21-06-11 23:38

Ако ще се правите на интересни не ви се получава. Иначе благодаря за мненията на останалите. Някой втора ръка ще е нямам пари за нов HD, пък и статив трябва да купувам, че предстоят събития за документиране тези дни.

Автор: дидибаев   
Дата:   21-06-11 23:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: pefoto01   
Дата:   22-06-11 00:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »