Автор: momo81
Дата: 17-05-11 09:29
Здравей,
апарата, който визираш е невероятен. Лично аз благородно ти завиждам, че имаш възможност да снимаш с него. Смисъл от снимане на филм според мен винаги има. Усещането е несравнимо, чакането на резултата също. Ако имаш дори основни понятие за бленда, скорост и зависимостите между тях можеш доста добре да се усъвършенстваш. За мен снимането на филм с камера изцяло на ръчни настройки ще ти даде много. Ще мислиш повече за кадъра. Ако с съвсем начинаещ може би филмите, които трябва да използваш отначало не трябва да са от скъпите, за да не даваш излишни пари, ако не си сигурен че ще получиш добър кадър. Иначе от по-скъпичките филми бих ти препоръчал Фуджи Реала за цветно снимане, и "Илфорд ХП2 400" за черно-бяло. Последният ти позволява да го снимаш на различна чувствителност(400Аса, 800АСА, 1600Аса), което за мен е "+". Фуджи-то мисля е на цена около 10лв., а Илфорд-а на около 15лв. Какви обективи и от къде можеш да си набавиш? - ами потърси в разни форуми и разгледай този сайтhttps://www.leicashop.com/vintage/index.php?language=de
|
|