Автор: bluebird81
Дата: 16-03-11 21:00
Аз имам 2 тела Olympus: E-410 и E-510. Не ми харесват следните неща:
1) прекалено много шум на ИСО 800, а ИСО 1600 направо съм го отписал - шумът унищожава детайлите
2) ограничен динамичен обхват
3) липса на евтини твърди светлосилни обективи (могат да се слагат ръчнофокусни на резба М42 или ОМ с преходник, ама автофокусът си е удобство все-пак)
3) само 3 автофокусни точки, като при Е-410 дори се налага да се гледа дисплея за да се смени точката, т.е. да се отдели окото от визьора, което за мен е голямо неудобство. При Е-510 си има отделен бутон и фокусните точки светят вътре във визьора докато се сменят
4) малък визьор и информацията е отстрани вдясно
5) липса на информация за ИСО във визьора, при Е-410 дори няма определен бутон за смяна на ИСО, а трябва да се влиза в менюто, т.е. да се отдели окото от визьора и да се гледа дисплея - неудобно
6) Е-410 няма грип и като му сложа светкавица Olympus FL-36R натежава и е неудобен за хващане, а ако му сложа по-голяма светкавица и по-тежък обектив представям си какво ще е
Това е за което се сещам. Иначе Olympus си имат и много добри страни, обаче това определено не е подходяща система за всеки.
|
|