Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 мнение за принтери за моментални фотографии
Автор: papi   
Дата:   18-02-11 13:01

[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: мнение за принтери за моментални фотографии
Дата:   18-02-11 13:02

една позната ме помоли да и намеря принтер който да принтира снимки
има ли някой който работи с такива принтери
предложете ми принтер компактен да върши добра работа

Автор: BirdOfPray   
Дата:   18-02-11 13:47

КАКЪВ формат (формати) ще иска да печата

Автор: Myth   
Дата:   18-02-11 13:53

Всеки термосублимационен принтер примерно Канон ще свърши работа ;-), разбира се не е задължително да е Канон, просто ги бива като съотношение цена/качество.

Автор: delivero   
Дата:   18-02-11 14:38

папиииии аз имам предложение :)
не лъжи че е за твоя приятелка ами си кажи истината :)[ezik] искаш принтера да копира снимки до 13/18см, да е качествен за да не маже снимките на Д3-то. и да работи директно от апарата и да се захранва с БАТЕРИЯ!!! да не е много тежък и да не е много скъп. за да го носиш по кръчмите и да копираш снимките веднага да си вземаш парите на място и да се превъзбуждат убавите гаджета по тебе :)

Папи ти си супер и много те уважаваме :)
ти си наща гордост.... [beer] [shtrak] [thankyou]

Автор: Myth   
Дата:   18-02-11 14:58

Е няма лошо бе, какво го захапа момчето?

Дата:   18-02-11 15:44

сашко
напротив
една девойка ме помоли
аз съм и предложил този канон

Дата:   18-02-11 15:47

10/15 ще е формата

Автор: rufo   
Дата:   18-02-11 17:01

този който си и предложил е плювалка,
а пишеш,че трябва да е "за моментални фотографии"...??!!
-според мен ,най-добре да взема един термосублимационен тип - като този
цък,
има си вътре софт за корекции + това консуматива му за момента е най-йоФтен

Дата:   18-02-11 17:38

каква е себестойността на една снимка с този термосублимационен принтер

Дата:   18-02-11 17:46

Най-доброто, което аз съм ползвал е един Компактен Термосублимационен Samsung (модел SPP-2040). Качеството е много добро... цветовете са малко понадути.. но хората ги харесват. Консуматива излиза към 42-45 стотинки на копие 10х15 което е супер.
Преди ги внасяха и продаваха в техномаркет. Сега май ги няма.

НА тази АГФА дето е показана горе консъматива идва към 75-85 стотинки в зависимост от опаковката. И не мисля че ще издържи много дълго време да работи.. не повече от няколко хиляди копия максимиум...

Ако вземе един компактен Канон от серията SELPHY (модели СP-720,730, 740, 760, 790, 800) копие 10х15 излиза 52-65 ст. в зависимост от това къде се купува и от количеството което купува консуматива.

Качеството е перфектно.

Автор: cmac   
Дата:   18-02-11 18:25

Едно голямо [smilie24] за Canon SELPHY ES40... Убийствена джаджа - прилича на ретро касетофон, има добър читаем екран за преглед на снимките и чете почети всеки формат (DIGIC II е процесора вътре). На око не може да различите разпечатаната снимка от тези на фотото. Цвета е много добър!!!

Автор: rufo   
Дата:   18-02-11 18:56

"BirdOfPray" имах преди 3 години и такъв
Термосублимационен Samsung (модел SPP-2040),
качеството наистина беше мн. добро,
но след 1000 копия(ориентировъчно)започна да "дере" самата хартия и освен това консуматива започна трудно да се намира...сега стои захвърлен в склада [smilie2]
Консуматива на Агфа-та в момента е 72лв. за 150 снимки, което прави 0.48лв/бр.
Всички принтери от този тип работят на един и същи принцип- така ,че кой колко ще издържи-е въпрос на късмет.
'papi'- освен това имай в предвид,че лятото
когато температурите са над 30 градуса- ТЕЗИ всичките Термосублимационни принтери- почват да печатат по бавно, хартията залепва за рибона(фолиото) и разни такива мизерии,
ето защо аз лично си взех "Copal DPB 1500"- който обаче струва в момента около 4000лв,
но зотова пък - вече е на 60000 копия, и досега не съм имам проблем с него...[thankyou]

Дата:   18-02-11 19:03

благодаря за мненията и препоръките[smilie24]

Автор: kote   
Дата:   18-02-11 20:51

sinko ако намериш
добра цена и на консуматива

Автор: gpi72   
Дата:   18-02-11 20:58

Аз от месец имам Epson P50 и съм доволен. Вчера принтирах снимка на канава Monet Canvas 410 g/m2 на Hahnemühle и резултата силно ме впечатли.

Автор: milenmarinov   
Дата:   18-02-11 21:03

gpi72 [smilie24]

Автор: alsash   
Дата:   18-02-11 21:07

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: da.fo   
Дата:   19-02-11 02:05

За Selphy , мога да кажа , че е много корава машина. Правя снимки(паспортен формат)с такъв от 2004та година и досега си работи [smilie24]. На няколко пъти започна да ми дере хартията но си има в комплекта една пластмасичка с кече и като я разкараш няколко пъти по главата и прашинката се маха. Консуматива е 62,40 лв. за пакет със 108 снимки 10/15 от Кантек. Или по 57/8 ст. За другите подобни - нямам мнение ...може да има и по добър но този модел само май има собствен софт при вкл. с Canon да прави ID снимки. Формата варира от 6/9 см. до 2/2,5 а броя е от 2 до 12 мисля в зависимост от големината.

Автор: kote   
Дата:   19-02-11 02:48

пакет на shinko е 50 бр. за 15 лв.
Найс,а!

Дата:   19-02-11 03:34

rufo, и аз в момента ползвам Copal DPB 1500 - като за качество и бързодействие, както и за цена на консуматива няма да спорим - обачеама мнооо тежък тоя кютук бе... :)
ТО ако ще говорим за такива големи и тежки машини и на такива вълнуващи инвестицици - то тогава DPN DS-40 е по добър като качество и бързодейстиве от копала, консуматива е почти на същата цена, а инвестицията е под 3500... и е още по добър вариант - ама както е поставен въпроса - едва ли е удачен вариант за този който е пуснал темата...

А моя Samsung мисля също е направил няколко пъти по 1000 снимки и в момента е "паметник", заради една голпма и сочна черта по средата на кадъра...

....за Агфата - браво за цената на консуматива тогава - добра е - аз когато го гледах преди повече от година беше по друга... стара ми е информацията значи [smilie8]

Серията на Canon SELPHY ES е много добра - обаче МНОГО висока е според мен цената на принтера... а и консуматива не е хич ефтин.. ако се търси качество - да верно е идеално... ама си е скъпо от всякъде...

Автор: gpi72   
Дата:   19-02-11 10:01

И аз да кажа за Епсън Р50. Принтера с 10бр. Епсън Премиум хартия - 150лв. С мастилниците които вървят с принтера /7мл на цвят като от него известно количество е отишло да напълни главите/ съм принтирал към 50бр 10х15, 2бр А4 /включително на канава/ и известно количество документи и мастилото още не е свършило. С система за непрекъснато подаване на мастило или пълнещи се мастилници с чип 100мл. мастило струва 4,80. Една от добрите опции за хартия с чудесно качество /лично съм тествал/ 10х15 излиза 13-14ст + мастилото което при тая цена дали ще има и 1-2ст. или общо около 15ст за 10х15. За А4 цената идва още по-добра 0,56ст фотохартията + 4-5ст мастило или около 60ст за отпечатък без конпромиси в качеството. Мисля си, че тая цена трудно ще я бие по-малко от професионална техника и е далеч по-надолу от малките термосублимационни принтери като качеството е супер.
Подобни естествено са калкулациите и за канонските фотопринтери на аз си харесвам епсън-а.

Публикацията е редактирана (19-02-11 10:04)

Автор: папач   
Дата:   19-02-11 10:07

Румене,от къде намираш консуматива за агфата на 72 лв. Вече няколко пъти взимам от технополис и все на 85лв за 150 бр. и излиза към 60ст. за копие.Принтерчето си е супер особено ако се върже с лаптоп защото му е малък дисплея и не предлага корекция на отделни цветове.Най кофти е,че е на 24 волта и се захранва от 220 през траф.Пробвал съм с два акумулатора по 12 волта от коли,но нещо не се получи защото беше и студено времето.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »