Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 имам проблем
Автор: creet   
Дата:   09-12-10 16:00

така, когато гледам снимка правена от мен се вижда супер странно, някво замазано, ама не точно... фокуса уж е наред... от какво може да е:
-от мене
-от монитора
-от обектива (50мм 1.8 canon)
-нещо което трябва да се направи при обработка, което аз не правя?
Монитора е LG f720p - црт е и мисля, че е от него.
Когато гледам някаква снимка на него дразни окото (пак казвам не съм сигурен, че е от него, не съм пробвал на друг монитор). Иначе, повечето снимки, които гледам из сайтове изглеждат нормално. Aко някой има предположения, или някой е имал същия проблем моля да сподели! :)

Отговори на това съобщение
 Re: имам проблем
Автор: Rick   
Дата:   09-12-10 16:02

Пробвай с друга програма да разгледаш снимките :)

Публикацията е редактирана (14-12-10 09:04)

Автор: mugen   
Дата:   09-12-10 16:03

дай снимки де [smile]

Дата:   09-12-10 16:08

http://prikachi.com/images/950/2740950v.jpg
http://prikachi.com/images/949/2740949H.jpg

не е от програмата...

примерно тази снимка пак така я виждам http://photo-cult.com/showpicfull.php?id=558441

Публикацията е редактирана (09-12-10 16:09)

Автор: burnmaster   
Дата:   09-12-10 16:15

И при мен изглеждат леко мазни ,но май е от фокуса.Ето тук е на рамото

http://prikachi.com/images/950/2740950v.jpg

Дата:   09-12-10 16:18

също на втората снимка в профила ми.. където колата се вижда цялата, там пак е така мазно

Автор: d_ave   
Дата:   09-12-10 16:25

на този тип мазнотия обикновено му викам фронт фокус:) тествай с една скАла за фронт/бек фокус и ще си проличи. след коя бленда се оправя?

Автор: mugen   
Дата:   09-12-10 16:26

На колата фокуса май си е добре, но е доста компресирана - 88kb.

Дата:   09-12-10 16:29

mugen - все още не мога обработжвам като хората, уча се... бтв при теб ги виждам както трябва снимките

d_ave - на кое обикновено се дължи? ако апарата и обектива не са съвместими(бъркат се и не фокусират)?

Автор: d_ave   
Дата:   09-12-10 16:31

обектива. кофти бройка, ако наистина е фронт фокус, но май не е нещо друго.

Дата:   09-12-10 16:35

с предишния ми пентакс к100д с 18-55 имах същия проблем, но с 50-200 беше горе-долу добре

btw сега пробвам с една линийка, на 1.8 авто-фокуса се вижда, че бяга с около 0,5-1см!!

Публикацията е редактирана (09-12-10 16:41)

Дата:   13-12-10 15:19

добре, преди време установих, че обектива ми-50 1.8 не фокусира правилно (има ра3минаване с 0.5-1см) и сега пиша по подобен пробелм тук 3а да не отварям нова тема. Преди малко докато цъках, фокуса тотално се побърка, фокусира-фокусира и спира на някво положение, което е пълен дефокус и сигнали3ира, че е вече мога да снимам, мига точката на фокуса, свири си (пак като сигнал) ама фокус няма. Това сега от обектива или от апарата е?

Автор: rusinov   
Дата:   13-12-10 16:39

Обективът. Канонското 50 1.8 ІІ е толкова много до бройка, че повече няма на къде. Една на 100 има фокус, отделно, че се чудиш от къде са намерили чак толкова евтина пластмаса за да го сглобят [smilie18] [smilie18] [smilie18] Личен опит! Едно приятелче обаче има много читава бройка и е острилка. Късмет [beer]

Публикацията е редактирана (13-12-10 16:42)

Автор: tziko   
Дата:   13-12-10 16:45

Чиста ли е предната леща/филтър, че скоро видях един имаше повече отпечатъци по филтъра от колкото в архива на МВР и човека века - аа, няма проблеми, не пречат.[smilie21]

Публикацията е редактирана (13-12-10 16:46)

Дата:   13-12-10 18:45

rusinov - xD xD е да... 3a $99 толкова :D
tziko - мии... да чиста си е! :)

Автор: Roland909   
Дата:   14-12-10 01:54

Според мен леко ти бяга фокуса, но и ми се струва че има някакво пемахване на шума и замазването може да е от него.
Странно но на много малки участъци ужким има острота, а в съседство до тях - няма, нещо ми стои като кофти обработка.
Виж в менюто на апарата да няма включено шумоподтискане, както и при какви настройки на JPG снимаш. Сложи на макс. качество, може за проба да дадеш малко шарп от менюто на апарата и да видим как ще изглежда.
Ако са от RAW - тогава много зависи как конвертираш, провери плъзгачите за шумоподтискането и ги намали да видим как ще изглежда.

Дата:   14-12-10 01:55

При снимката с момичето - определено компресията е зле, по контурите си личат JPG артефакти.

Дата:   14-12-10 02:03

Разгледах внимателно пак първата снимка на момчето и съм почти сигурен че е кофти обработка или настройка.
По дланите вдясно има цветни петна приличащи на лоша JPG компресия, по лицето също ... и основното - НЯМА как такава голяма снимка да е само 124 килобайта и да искаш детайл и качество. Провери дали ти правиш тази грешка при сейването или сайта на който качваш я намалява допълнително като обем.
Упсех и пиши какво е станало.
Също така не разбрах (аз поне) с кой модел апарат на канон снимаш???

Дата:   14-12-10 14:34

ето голям ра3мер на снимката http://prikachi.com/images/285/2756285u.jpg .
Снимам с 30д, доколкото гледах няма шумоподтискащи ефекти (не че 3нам какво да търся ама доколкото гледах май нама такова нещо [smilie5] )
п.п. снмката е необработена... исо-100, бленда-3.2, скорост-200

Автор: headcharge   
Дата:   14-12-10 18:02

@tziko Ако са на челната леща не пречат [smilie8]

Дата:   15-12-10 00:01

Отново странен размер снимка - 480 КБ.:)
От твоя апарат трябва да е поне 3 или 4 мегабайта в JPG.
Общо стои някак меко, прав си.
Освен леко разминаване на фокуса, може обектива да си е кофти бройка както са писали хората по-горе и да си е мек на по-отворена бленда, а чистотата на предната леща си е важна, който се съмнява нека я намаже с малко вазелин и да види какъв прекрасен софт ефект се получава[smile]
За менютата на 30Д - в нета има PDF файлове с инструкции, мисля че има и самата книжка която си е с апарата.

Автор: headcharge   
Дата:   15-12-10 11:00

Не знам за вазелин но прах, боклуци, драскотини, дори понякога пукнатини, не оказват влияние. Доказано [shtrak]

Автор: fotoloop   
Дата:   15-12-10 11:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: tziko   
Дата:   15-12-10 13:02

headcharge, не ми се спори, да не оспамим темата, снимай с боклуците по обектива щом не ти пречат.[beer] [shtrak]

Дата:   15-12-10 17:35

и а3 не 3нам, 3ащо е толкова малък файла.. fotoloop - с какво ги обработваш и с коя опция се придава ефекта? А3 съм с lightroom 3.2

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »