Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Прескочи кобилата в базара
Автор: kapitancho   
Дата:   27-11-10 15:55

Тази седмица продавах разни неща в базара и ми направи впечатление как бързо бързо обявите ми потъваха, особено в цифрова техника. Пускаха се нови обяви и се повдигаха стари. Всеки иска обявата му да е на първа страница, но купувачите и продавачите са повече от броя на показваните обяви на страница.
Случайно днес гледах един музикален форум и там секцията с обявите ми хареса - те са подредени не по дата на последния коментар, а по дата на пускане. Има и други разлики като това, че всеки е ограничен до 1 обява седмично. Докато това би било малко пресилено за фото обяви, то подреждането на обявите по дата на първа публикация ми се струва добър вариант за постигане на известна честност. В момента има хора, които пускат обявата и през 3-4 дена я повдигат, докато има и по-нетърпеливи, които под 3 пъти на ден не падат. Както казах, всеки иска да му се вижда обявата, но така настъпва сериозен хаос.
Какво е вашето мнение по въпроса?
 Re: Прескочи кобилата в базара
Автор: the_drug   
Дата:   27-11-10 15:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: 3DF   
Дата:   27-11-10 16:00

Ами от доста време не съм влизал във форума. Та гледам, че имам л. съобщение от преди 10 тина дни за моя обява за принтер пуснта преди няколко месеца.....
Така, че май , който търси ... намира....

Та ако тътсиш например Сигма ДП1 пускаш в търсачката и намираш темите. Аз лично така правя, когато търся нещо конкретно да купя.
А това, кое е на първа старница не ме бърка.

Публикацията е редактирана (27-11-10 16:03)
Автор: guciguci   
Дата:   27-11-10 16:07

Да ама като го напиша примерно Сигма Дп 1 или Сигма ДП1 или Sigma DP1 или Sigma DP 1 и бищо няма да намериш. [smilie5]
Автор: __SpOO__   
Дата:   27-11-10 16:18

Който търси намира, а? [smilie5]

Значи, ако утре реша да продам 10 неща никой няма да има нищо против да пусна 10 различни обяви и да си ги вдигам нагоре на всеки 5-6 минути. Няма грижи, нали? [smilie24]
Автор: 3DF   
Дата:   27-11-10 16:22

guciguci

я виж

А ако в момента няма да се продава такъв апарат е друг въпрос. Те тези специално бързо свършват[smile]

Публикацията е редактирана (27-11-10 16:23)
Автор: marto   
Дата:   27-11-10 16:57

Я сега го напиши на български [smilie3]
Автор: burnmaster   
Дата:   27-11-10 16:57

Е нали я продаде ,като гледам не спираш да мислиш за нея[smilie3]
Автор: seuret   
Дата:   27-11-10 17:04

Хахахаха, значи, ще строим пак комунизма...Да пуснеш и да чакаш...Хахахаха, свърши тая.
Пускаш си обявата, следиш си я, вдигаш си я, въобще се грижиш за нея. Така стават нещата при пазарната икономика. Честито на свободолюбивите и отговорни потребители :)
Дата:   27-11-10 17:10

Във всяка икономика и при всички пазари има и правила, май.

Всеки си гони интереса. И продавача и купувача. Това значи ли, че безразборно всеки е свободен да прави каквото му е кеф в базара?

Там до колкото помня има дори опция да се маркира за спам дадено мнение, наскоро го усетих с мои такива [smilie5]

Значи, когато продавач Х пусне стока У за 1500 лева а реално тя струва 500 и някой се възмути и пише в темата му той е свободен да докладва мнението на изуменият потребител на форума като спам, нали така?

Значи комунизма си го има, а? [smilie18]

Монетата има винаги и втора страна. А пък гледните точки са безкрайно много. Значи едни неща са позволени, други не? И къде е все пак комунизма питам аз?

И как така изведнъж продавачите станаха "свободолюбивите и отговорни потребители" а купувачите+останалите потребители комунисти?

Вземам си колата, пуканките, качвам си краката на бюрото и чакам отговор(и) [smilie24] [smilie21]

Публикацията е редактирана (27-11-10 17:14)
Автор: seuret   
Дата:   27-11-10 17:37

Продавача очаква с минимум усилия и грижа, някой да забележи обявата му и съответно да си закупи, каквото е пуснато за продажба... Ето къде е комунизма...Очакваш, някой или нещо друго, да ти свърши работата. Свърши тая, моой :) Моите обяви за продажби също падаха бързо, с по 1-2 вдигания на ден и хооп- готово...Някак, незнайно как, успях да си продам всичко, което някога съм пускал, за до 10-ина дни.
Това за СПАМ-а и т.н., няма отношение към темата, но също е нещо за което трябва да се помисли. Но все пак, кой решава колко реално струва дадено стока? Продавача може да я пусне и за 10000000 долара, ако иска, нима ти ще решиш, че тя струва 1000 долара(примерно)? Ако някой иска да купи нещо, да си проверява сам цените и т.н. Няма да светвам никого, че например 80-200 Никор върви по около 1200 лева, ако е решил да се набута, и да си го вземе на цена от 1900(понеже някой го продава на тази) си е негов проблем. Аз, не съм самарянин, още по-малко добър.
Дата:   27-11-10 17:44

Съгласен съм, че продавача може да обявява всякаква цена, тук никой не спори. Ама има една тема за софийските таксита, пък и не само те. Сигурно е коректно да ти вземат 100 лева за 2 километра? [smilie18]

Или е коректно да продадеш D40 за 800 лева само тялото? [smilie5]

Винаги ще има хора, които не разбират и по една или друга причина не са наясно с цените на даден вид техника. Аз също не съм наясно с цените на всичко, ти наясно ли си?

Да, нормално е, когато човек търси да купи нещо да се интересува, да пита, проверява, да се консултира и така да го купи.

Но това значи ли, че трябва да се дава свобода на некоректните търговци да лъжат, да, буквално си е лъжа хората, които не разбират и да гледат да ги набутат и ако мине номера? Това е пазарната икономика значи?

И ако ти или други хора не са самаряни, никой не иска от Вас да сте такива и си траете, значи ли, че другите също са ЗАДЪЛЖЕНИ само да седят и гледат как някои хора се опитват да прецакат някого, ако мине номера?

[smilie8]
Автор: admin   
Дата:   27-11-10 17:46

Ако имате информация за нарушение на правилата - пускате линк към темата на администраторите на сайта.
Плювни ей така, по принцип, в основния форум не са желателни.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена