Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 fotorum- НЕКОРЕКТЕН ПРОДАВАЧ
Автор: odut   
Дата:   25-11-10 17:28

Пускам темата понеже съм доста афектиран от некоректността на наш колега а именно fotorum.
Досега съм купувал и продавал няколко неща във ФФ както и от посещенията в базара знам, че има правило, че който заяви интерес на лични или в самата обява му се пази ред. Естествено не е задължително, но смятам, че е станало като неписано правило.
За да стане по-ясно това е обявата . След като заявих интерес получих след няколко часа само пушеща емотикона и пак го попитах и получих на ЛС, че чака да види другите неща как ще се продадат. След като си почаках изведнъж обявата се смени на- остана само тялото. След още няколко ЛС fotorum ми разясни, че всъщност нещата са се продали и беше много учуден как така не съм чувал за лични. Сигурно не е сметнал за необходимо да ме информира за това, че води с друг човек преговори където му е и грешката според мен и ми изгуби времето без да е казал нещо конкретно и цялата информация едва ли не му я изкопчих на сила. Също така беше и много учуден как така щом съм писал в обявата първи съм имал ред.
Много се разписах, но така или иначе загубих доста време в чакане и проверяване как върви обявата. Незнам за друга такава тема ако не е в самата обява, но е хубаво да се знаят НЕКОРЕКТНИТЕ ПРОДАВАЧИ И КЛИЕНТИ за да не си губи времето човек с откачалки.

НЕКОРЕКТЕН ПРОДАВАЧ-fotorum

Re: fotorum- НЕКОРЕКТЕН ПРОДАВАЧ
Автор: Найден-Стоянов   
Дата:   25-11-10 17:34

Абе аз нещо невиждам нищо НЕ-коректно в продажбата.Продал го е на който иска.Аз като продавам нещо и първия който иска да го купи преди това ми е оспамвал темите,еми няма да му го продам...Та мисля всеки продава на който иска,важното е техниката да отговаря на описанието.
Автор: almaz   
Дата:   25-11-10 17:35

Радини вълнения ...

Автор: Suggs   
Дата:   25-11-10 17:51

odut, доколкото виждам, човекът продава комплект, а ти се интересуваш само от обектива. Не виждам някъде да пише, че обективът се продава отделно, не виждам и цена. И не разбирам логиката, че след като ти си проявил интерес, продавачът трябва задължително да ти го продаде, и не трябва да преговаря с никой друг. Казвал ли ти е, че пази обектива за теб? Ако не, мисля, че нямаш основание за претенции.
И категорично не съм съгласен с логиката "Кой превари, той завари". Смятам, че продавачът има пълното право да преценява на кого да продаде своята вещ.
Автор: georgivelev   
Дата:   25-11-10 18:04

Досега съм купувал и продавал няколко неща във ФФ както и от посещенията в базара знам, че има правило, че който заяви интерес на лични или в самата обява му се пази ред. Естествено не е задължително, но смятам, че е станало като неписано правило.

Такова неписано правило няма. Ако нямаш изрична уговорка с продавача, че техниката е запазена за тебе, все едно нищо не се е случило.

Колкото до това по какъв начин е продадена техниката, може и да е на някой, който не е потребител на фотофорум, може да е продадена на приятел/познат.

На вторичния пазар принципът е кой превари - той завари, дори и да имам уговорка с теб едва ли ще я спазя, ако някой друг преди това ми пъхне парите в ръцете. Де да знам, ти можеш да размислиш и да загубя клиента. Случвало ми се е, когато продавах стария синтезатор.
Автор: odut   
Дата:   25-11-10 18:04

Съгласен съм с всички, но fotorum можеше да бъде по коректен и конкретен след наистина сериозния интерес, който имах. А то два дена го чакам да пише и едва след 3 лични се разбра, че го е продал. Не смятам че трябва с адски мък да изкопчиш информация от някой, който продава нещо а ти имаш СЕРИОЗНИ намерения да го купиш, особенно в ерата на интернет и такива модерни комуникации. Иначе да всеки има интерес да продава каквото и както си иска и да се държи странно колкото си иска. Също така не смятам, че имам ред като съм писал пръв в обявата, но държа да на коректното и конкретното а не да се шушумиже като мишка и два дни да си губиш времето в догадки какво се случва аджаба.
Всъщност на малко хора би им се харесало такова държание.

Публикацията е редактирана (25-11-10 20:14)
Автор: harvester_vn   
Дата:   25-11-10 22:21

Аз затова направо звъня по телефона ако е даден такъв, или пък искам номер на ЛС, те за друго при сделки не стават (ЛСтата)
Автор: dave   
Дата:   25-11-10 22:54

odut, ти луд ли си бе човек, какво право имаш над стока, която не си капарирал дори.

Мога да си пусна обявата в няколко форума и да проверя резултата кати се прибера от работа.

Наистина ли вярваш, че моя работа като продавач е да седна, да вкарам всички оферти в екселска таблица и да ги сортирам по дата и час, после да чакам като спящата принцеса да дойдеш на бял кон и да ме отървеш след 100 години от стария ми обектив.

Ако искаш някаква стока си гониш интереса - отиваш на място, удряш пачката на масата и си прибираш играчката.

Каква некоректност те гони, стига простотии [smilie10]
Автор: burnmaster   
Дата:   25-11-10 22:58

Не за пръв път някой си мисли че 1 клик на мишката е равен на Нотариален Акт.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена