Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към колегите с Минилаб...
Автор: azalis   
Дата:   01-11-10 14:49

...следва...

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към колегите с Минилаб...
Дата:   01-11-10 14:51

Здравейте.Имам машина която я ползвам за резервна.Но помещението е студено и за да не замръзне обмислям да и сипя течност за чистачки!Антифриз?Разумна ли е идеята ми???Не искам да я източвам защото да не се прецакат и изсъхнат гумените валяци!Предложете какво да правя??!??

Автор: bozo   
Дата:   01-11-10 16:05

Поддържай по-висока температура в помещението и не се занимавай с кретения.

Автор: alexstudio   
Дата:   01-11-10 16:09

Добре де, ама за да сипваш антифриз явно температурата ще пада доста под нулата [smilie10] А какво ще стане с химията?? Какви процеси ще станат при нея... Фиксажа ще кристализира и то мнооого яко...Майка ти жална после как ще ги чистиш валяците, помпите и изобщо цялата 'пайп' система...Тц, според скромното ми мнение от самата мисъл настръхвам и се смразявам...[smile]

Автор: fotomoment   
Дата:   01-11-10 16:29

РАЗБИРАМ ЧЕ ИСКАШ ПРЕЗ ЗИМАТА ДА НЕ ПОЛЗВАШ МАШИНАТА И ЗА ДА НЕ Я ОСТАВЯШ НА СУХО ДА И СЛОЖИШ В ВАНИТЕ АНТИФРИЗ И ДА НЕ Я ВКЛЮЧВАШ ЦЯЛА ЗИМА.АКО СИ СИГУРЕН ЧЕ АНТИФРИЗА НЯМА ДА ТИ НАПРАВИ ДРУГИ ПО ГОЛЕМИ ПОРАЗИИ...[beer]

Автор: cvetinka   
Дата:   01-11-10 16:43

????[smilie10] [smilie10]

Дата:   01-11-10 22:03

Абе аз съм и налел вода.За да не остава на сух.В едно промишлено хале е .Няма как да грея в него.За сега е цяла и не искам да я разглабям.Знам ли...Миналата година една друга машина ми замръзна и после ...яд и на вторични отиде(Тя беше стара но тази ми трябва

Автор: GOSPODIN   
Дата:   01-11-10 22:12

azalis, за копирната става въпрос нали?
Не разбирам, защо не източиш чорбите в туби и тубите в помещение над нулата. Антифриза е яка химия и вероятно ще прецака разтворите.
Едно темпериране със ледени разтвори и със сипване на тези от тубите ще е почти едно и също, да не говорим, че във танковете даже и при 0 градуса си има окисление и ако не я ползваш 5-10 дена чорбите ще си отидат.

Дата:   01-11-10 22:26

Машината не се ползва в момента но е пълна с вода...За химия не говоря...

Автор: pif   
Дата:   02-11-10 00:09

Махни водата. Извади рековете и ги изсуши. Изпразни танковете за прясна химия. Източи подкачващите помпи. Машината като се продава нова нали стои на сухо. Направи и основна профилактика - почистване след което я изсуши и я оставяй колкото си искаш. Като ги транспортират да не мислиш, че ги греят специално. Ако е на самолет си изкарва едни 12 часа при -40 -60 градуса.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   02-11-10 00:33

pif [smilie24]

Автор: thomas   
Дата:   02-11-10 07:29

@pif
На мен куфарите не ми ги охлаждат до -60 градуса - сигурен съм. Смяташ ли, че в товарните самолети стоката се обдухва специално с външен въздух? ;-)

Иначе съм съгласен - не ми се струва редно машината да се държи пълна с течности. Източи, изсуши и я остави така. Антифризът си го сложи в колата ;-)

Автор: dd5   
Дата:   02-11-10 09:17

ПИФ ти го е казал - на пролет я пусни първо на вода и ако прокапе от някъде-това е малкия дявол [smile]

Дата:   02-11-10 19:20

Супер.Ще я излея и ще я изсуша...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »