Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за никон д70
Автор: Strike   
Дата:   19-08-10 07:42

Здравейте,

Искам да си купч д70 предлагат ми един за под 450 лв. кажете дали си струва този модел толкова пари?

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за никон д70
Автор: om63   
Дата:   19-08-10 08:31

Нека отговоря така... имам D70s и хич не бих го продал за толкова малко пари. [smilie25] [smilie25]. А сериозно.. цената зависи от състояние, брой кадри и други такива. Вероятно обаче наистина е там някъде

Автор: Георги   
Дата:   19-08-10 08:35

щракнете един кадър и виж на колко сработвания на затвора е

твърде е вероятно скоро да иска смяна, с която апарата ще ти излезе златен :D

Автор: Strike   
Дата:   19-08-10 08:40

26, 422 - не са толкова много, до колкото четох по коментари на потребители които са го използвали, всички казват че има повечко шум при по-високо ИСО малко мега пиксели, малък и неудобен визьор.

Автор: Георги   
Дата:   19-08-10 09:04

не мога да ти кажа дали цената от 450 лева е добра в момента

апаратчето иначе си е страхотно, бърз и сигурен АФ, готини цветове, верно малко нашумява спрямо цмосите, но си е съвсем окей

Автор: pmartinov   
Дата:   19-08-10 09:11

По-важно е какво ще сложиш пред апарата.

Всички които не са в час първо избират тялото...

[smilie3]

[shtrak]

Автор: simbon4o   
Дата:   19-08-10 10:13

мтака е. Обективите са важни. Но с това тяло няма да има проблем. Аз бих изчакал обаче да навлязат снощно излезлите никони и да видим как ще се разбута пазара на телата. Подозирам спад в цената на D3000 и още по-приятния D5000 така че... недей бърза.

D70 e чуден апарат, аз самия се бях засилил за него гледайки какви пари върви, но се подхлъзнах и взех пентакс. 70-ката е стабилна изработка, много екстри които ги няма в новите среден клас, прилични нива на шум, ако не ти пречи малката резолюция си е много добро тяло! Има вграден мотор = много евтини никори ще са AF.

Автор: VASSilk   
Дата:   19-08-10 11:39

Изключително здрава и надеждна машина.

Автор: deathzone   
Дата:   19-08-10 12:01

За 450 лева си заслужава.

Автор: delivero   
Дата:   19-08-10 13:29

Хехехехехееее
Дъртичка машина която ме запали да премина от Канон на Никон !!!!!!!!!!

имах канон 300Д с великият канонски обектив 17-40Л и като щракнах 10-20 кадъра с Никоня с един китов обектив и като видях резкоста на това тяло ПРОСТО СЕ ВЛЮБИХ В НИКОН.

Тогава не доумявах как може Каноня с толкова скъп обектив да е по мазен от Никон с китово стъкло.

все пак 450лв. са си пари за сапунерка мисля че не са много за никонски дядо.

[ezik]

Автор: bozo   
Дата:   19-08-10 13:34

D70s е за предпочитане пред D70...
Цената и според мен е нормална.

Автор: pif   
Дата:   19-08-10 22:19

Не го купувай !!!
Имат конструктивен дефект. Захранването на многозоновия сензор за осветеността не е стабилизирано и при нетипични операции като изключване на УСБ-то по време на работа или отваряне на капака на картата по време на четене/писане водят до спайкове в захранването които изгарят този сензор. Подариха ми 2 такива апарата със същия дефект. Един Д70 и един Д70с. Много готин като цветове, китовия му обектив много готин и остър обаче не знаеш в кой момент ще ти гръмне тялото. Единия който ми го подариха беше на 6 месеца и на няма 2000 кадъра. От Гръцкия сервиз поискали за ремонт цената на ново тяло. В Щатите никон ремонтираха изгорелите апарати без пари и ги връщаха до клиента за тяхна сметка. Когато го разбрах вече бях разкостил апарата и нямаше как да ми признаят гаранция американците. Поисках да ми пратят изгорелия модул но ми поискаха 200 долара. В ибей за под 200 се намира работещ такъв.
Така, че риска е голям. Готино тяло но не е надеждно. Никон си признаха за грешката в дизайна и в следващите версии проблема е решен. Гафа го имаше и в много ограничена серия на Д90 и Д2Х

Автор: apollo   
Дата:   19-08-10 22:41

Между другото при мен 17-40 се държи супер с 30Д-то докато с 300Д и 350Д/поне бройките на които съм попадал/ е мазньоч... просто си искат калибрация Каноните спрямо обектив или обратното или и двете ли какво ли [smilie11]

Автор: rgb-f   
Дата:   20-08-10 00:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mitadoc   
Дата:   20-08-10 00:58

Става интересно.Междудругото видях същото тяло да се продава в раздел употребявана техника на Фотосинтезиса.Това ли е?За 449 лв.[smilie24]

Автор: rgb-f   
Дата:   20-08-10 01:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: gen_cho   
Дата:   20-08-10 12:03

Ако не е на много щракания - купувай го. Ние имахме няколко в агенцията, взехме им душите за няколко години и навъртяхме много над предвидените кадри. Апаратът е устойчив, як, стабилен, харчи удивително малко ток от батерията. Над 800 исо хвърля шум като смилянски боб, това е единствения му дефект за класа му. Дисплеят му е мъничък в сравнение с новите "телевизори", но тогава не се произвеждаха други. Единственото ти притеснение трябва да е как толкова стар модел може да е на малко кадри, но това се проверява с една никонска програма-брояч на кадрите.

Автор: D_N_D   
Дата:   20-08-10 13:02

http://www.dnevnik.bg/bigpicture/2010/08/20/909694_goliamata_snimka_nasekomi/

Автор: apollo   
Дата:   20-08-10 20:13

simbon4o написа:

> D70 e чуден апарат, аз самия се бях засилил за него гледайки
> какви пари върви, но се подхлъзнах и взех пентакс. 70-ката е
> стабилна изработка, много екстри които ги няма в новите среден
> клас, прилични нива на шум, ако не ти пречи малката резолюция
> си е много добро тяло! Има вграден мотор = много евтини никори
> ще са AF.

Симбончо така е защото колкото по-дълго време снимаш с Паналайка толкова по-силно развиваш синдром наречен стабилизация на всяка цена...

... а истината винаги е по-добре по-малко но изпипано отколкото повече но претупано!!!

Преди време и аз щях да направя тази грешка/да благодаря и на Георги макар че тогава се сдърпахме за глупости/ [smile] [smilie3]

Автор: juslen   
Дата:   20-08-10 20:56

450лв са малко множко за употребяван D70 на ~30k кадъра,миналото лято 2009 си взех D70 на 6к кадъра,пълен комплект като ново за 460лв-паднали са цените вече-трябва да е под 400лв .

Иначе чудесно масивно тяло,много удобно за употреба с много функций и настройки,ако се комбинира с хубав обектив и снимане в NEF прави отлични снимки.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »