Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Има ли вариант от ръчно фокусен обектив да се преправи някак на автофокусен
Автор: B0_   
Дата:   26-07-10 17:20

Имам си 28мм 2,8Ф Сигма ръчно фокусен обектив за Никон идеята ми е има ли начин да се преправи на автофокусен.
Ако някой знае нещо по темата дори и малко може да се отбележи тук и да съм му много благодарен за съдействието...
[shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли вариант от ръчно фокусен обектив да се преправи някак на автофокусен
Автор: navy   
Дата:   26-07-10 17:21

не

Автор: stzz   
Дата:   26-07-10 17:30

Бленда 16, 2м на скалата за разстояние и всичко ти е на фокус!
[shtrak]

Дата:   26-07-10 18:06

:) добре интересно е други предложения

Автор: tvk75   
Дата:   26-07-10 18:11

да,има вариант,да си купиш АФ обектив

Автор: tziko   
Дата:   26-07-10 18:23

Имам една стара печка раховец, мога ли да я преправя на микровълнова?

Автор: adash   
Дата:   26-07-10 18:26

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: overkill   
Дата:   26-07-10 18:33

[beer] [beer] [beer]
Няма начин! Ти се бъзикаш.
Виж,предложенията на tziko и adash са по-лесно осъществими.

Дата:   26-07-10 18:35

:) момчета :) трябва да опитам да не говорим че съм чувал за някакъв вид обективи които са можели но в момента ми се губи името както и да е :) ако няма няма и на ръчен не е зле :)[smilie24] B0_ написа:

> Имам си 28мм 2,8Ф Сигма ръчно фокусен обектив за Никон идеята
> ми е има ли начин да се преправи на автофокусен.
> Ако някой знае нещо по темата дори и малко може да се отбележи
> тук и да съм му много благодарен за съдействието...
> [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: GenaDP   
Дата:   26-07-10 18:55

Може, как да не може. Стига да искаш да вложиш достатъчно средства в начинанието...

Автор: boni   
Дата:   26-07-10 18:56

Има такива обективи, които са можели:) С мотор отдолу и батериен пакет. Обаче са слагани на първите тела поддържащи Zero_in_focus (сработване на затвора когато обекта е на фокус) Съвременният ти Никон не поддържа такава система. Някои съвременни Пентакси я поддържат и теоретично би могло нещо да се направи за тях, но не си струва усилията.
Купи си друга Сигма АФ 28/2.8 за Никон, евтини са.

Автор: muu   
Дата:   26-07-10 18:58

може и да може,има специализирани фирми за "тунинг" на всякаква техника. ама ще ти излезе 2-3 000 Евра... така че не може.и смисъл нулев. кат си фен на сигма -новите са по читави - купи си ;)

Автор: mitkomk   
Дата:   26-07-10 21:16

Може ако беше с Пентакс,ръчнофокусни с пентакски байонет даже и М42 могат да станат автофокусни с това

http://www.pentaxforums.com/lensreviews/data/50/SMC_Pentax-F_1_7x_AF_Adapter.jpg

Как функционира:
http://www.youtube.com/watch?v=Frn2SaBk4H4

Даже Таир-3

http://farm4.static.flickr.com/3570/3445757682_8536f6d03c_b.jpg

*е разбира се не става с всички обективи,най-вече с по-светличките. Който му е интересно може да се порови повече из нета ;)

Публикацията е редактирана (26-07-10 21:18)

Автор: attempt   
Дата:   26-07-10 21:20

Ясно, че е трудно. Далеч по-лесно е от автофокусен обектив да се преправи на ръчно фокусен. [smilie18] [beer]

Автор: Prakticar   
Дата:   26-07-10 21:36

Може, как да не може, още преди пет хиляди и кусур години (според светите отци) дядо Боже е дал на човека оченца, мозъче и ръчички, дето пъргаво въртят гривната на обектива и нагласят фокуса баш къде требе.
При това този ъпгрейд е напълно безплатен.

Автор: steeens   
Дата:   26-07-10 22:33

Ето как един автофокусен обектив става ръчнофокусен [smilie9]

Автор: asahi   
Дата:   27-07-10 01:13

Сменя се firmware-то и става от раз! Пичовете в един форум го пишат как става.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »