Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Телеконвертор Sigma APO 2x EX DG за Nikon .
Автор: Georgi_Kocakov   
Дата:   22-07-10 20:19

Някой да има наблюдения за работата и с никкори. Интересува ме списъка на никкорите, с които е съвместима и какво може да се очаква като краен ефект в сравнение с никонския 2х. Интересува ме по точно съвместимостта и с никкор 300/2.8 вр.

Отговори на това съобщение
 Re: Телеконвертор Sigma APO 2x EX DG за Nikon .
Автор: ivodam   
Дата:   22-07-10 20:37

Георги, Светльо ше помага, споко!

[smile]

Автор: MarinY   
Дата:   22-07-10 20:47

Всички неНиконски от този клас са напълно съвместими само с D-обективите, На G - минаваш на ръчен фокус (останалото работи).

Дата:   22-07-10 20:51

Написах му лично съобщение но не получих отговор, осъществих контакт с човека чрез Ники, но няма в наличност и случайно намерих една единствена бройка в Ф.П , която заявих без да имам представа дали изобщо ще сработи с моя никкор 300/2.8, но......нямам друг избор. Надявам се поне да получа някакъв компетентен отговор от представителите на Сигма за въпросната комбинация, които би трябвало да знаят параметрите на своите продукти и съвместимостта им.[beer]

Автор: angin   
Дата:   22-07-10 20:52

Имам го но го ползвам само със сигма 70-200 втората версия и 150-500. Пробвал съм го със nikor 70-200 и първата и втората версия но автофокуса не работи и във двата случая. Прескача от обект на обект и не може да се спре. Е по някога спира за отдих но това не върши работа.

Дата:   22-07-10 20:56

Georgi_Kocakov: Със сигурност ще работи, споко! И мисля, че ще останеш доволен!

Дата:   22-07-10 20:57

Марине, моя е AF-S 300/ 2.8 G ED VR

Дата:   22-07-10 21:09

Чул те Господ Иво, дано, но официялното инфо е крайно недостатъчно.........[smilie9]

Автор: sd   
Дата:   22-07-10 21:47

Тъй като и аз не съм наясно, а наистина официалната информация е недостатъчна, реших да поръчам такъв конвертор и ще видим дали става. На живо! [smilie5]

Дата:   22-07-10 21:57

На 300 не съм го пробвал, но на всички G-та, които имам /2.8 и по-отворени се шматка нагоре -надолу. На 80-200/2.8D и на 50/1.4D (само за проба), заспива.

П.П. Мисля си, че проблемът е в бързата реакция на вградения в обектива мотор. При безмоторните върви.

Публикацията е редактирана (22-07-10 21:59)

Дата:   22-07-10 21:57

Живи и здрави, ако всичко е наред аз ще разбера още утре как стоят нещата в общи линии. Но ме интересува дали някой никонски фен не е пробвал вече. Наистина е щуротия да си купиш нещо без да можеш да разбереш какво да очакваш от него, .....без да страдаш от снобизъм разбира се.[smile]

Автор: sd   
Дата:   22-07-10 22:04

Щуротия е верно. До миналата година ги държахме на склад тия конвертори. Ама сега е трудно. За съжаление ...

Дата:   22-07-10 22:05

Марине, надеждата ми е в безукорния и точен аф на това стъкло, дано да се справи, ма защо официялно тези особености никой не ги съобщава!!??.

Дата:   22-07-10 22:16

Стискам ти палци. Не желая да си разочарован.

Между другото аз си бях взел за 80-200/2.8 този Kenko Teleplus MC7 AF 2.0x DGX Teleconverter. Уж най-доброто, нениконско. Работеше като швейцарска приставка, но като смених обектива - разочарование.
След три седмици ще съм в България и мога да го взема за проба.

Дата:   22-07-10 22:39

Експериментите винаги имат цена, при мен тя е , че искам запазя това уникално стъкло, което противно на описанията никак не ми харесва с никонските 2х-та, докато Канонския аналог кърти мифки както със Сигмата , така и с фирмения. До определена степен това се дължи и на оптичната конструкция на самите обективи, но.......в БГ за да тестваш нещо, трябва изглежда да го купиш.

Публикацията е редактирана (22-07-10 22:44)

Автор: nemchev   
Дата:   23-07-10 11:27

ангин по-горе ти каза че не работи с нионския 70-200/2.8....

Дата:   23-07-10 15:32

Въпросния конвертор не работи с този обектив, няма аф и тялото не го отчита като наличен в системата. Блендите са като , че ли няма загуба на светлина, което физически е невъзможно и последствията за меренето е трудно предсказуемо. Интересното е че скоростта на опитите за фокусиране са като на гол обектив/мълниеносни/, хихихиииии. Любимата ми марка смело може да признае , че практически тези невероятни стъкла нямат действителна възможност за приемлива 2х конверсия.

Автор: Rosencho   
Дата:   23-07-10 15:47

Някои пък друго пишат:

300mm f2.8 VR ("old" model): One word: WOW! In my opinion this lens matches up with the new TC-20EIII better than any other - it's almost like this TC was designed with this lens in mind. The result is a hand-holdable, compact 600mm f5.6 lens that produces beautiful high-contrast images with hardly ANY degradation of sharpness at all. Yes, sharpness does improve when stopped down by one stop (to f8), but again the difference is quite minimal. This grab shot of my young Portie is absolutely typical of the hand-held shots I captured with this lens/TC combo. When I used more careful technique and used a tripod the results were even better (check out this Black-capped Chickadee captured under natural light). Autofocus speed and accuracy? Very good - check out these two images of Poncho running directly at me at full-speed - these images were 3 frames apart in a 8 fps sequence and while the first image is SLIGHTLY sharper (and the two intervening images were sharp as the first image), both are very acceptable (Image 1 of Poncho on the Run; Image 2 of Poncho on the Run). And, by the way, the noses and mouth region were wet (i.e., not over-sharpened). As one who loves to shoot 600mm lenses I can honestly say that my arms look very forward to using this lighter weight combination!

My Usability Rating for the 300mm f2.8 VR plus TC-20EIII: High to Very High

Целият текст

[beer] [beer] [shtrak]

Дата:   23-07-10 16:19

Росенчо, въпросния конвертор е НЕНАМИРАЕМ, повярвай ми. Всички опити да ми бъде доставен се оказаха напразни, това вече 4 месеца, стигнах чак до Япония. Очевидно има някакъв проблем и ли Бог знае кво. Но можеш да направиш сравнение в диджитъл пикчър за качествата му. Дано да не съм прав. Ако някой съфорумец в чужбина има възможност да ми го изпрати, ще му бъда благодарен, щото само него не съм пробвал "на живо", иначе писаници бол из нета, ма картинка от тази система на 100% йок. Имаше сепъли на едно земеродно рибарче в някоя от темите тук с 300/4, но това , което видях не е нищо повече от възможностите на стария със същия обектив/това съм го пробвал поне/.......
Иначе са го обявили за продажба чрез заявка2х3 в БГ, хихихихихииии.[smilie5]

Дата:   23-07-10 16:20

Георги, още едно доказателство, че ако сами не се опарим ... [smilie3]

Единствено, това с меренето не е нормално. Само автофокуса трябва да се скапе или поне с кенкото е така.

Дата:   23-07-10 16:28

Марине, този конвертор има същия проблем и с други обективи на канонски тела. Това не е голяма болка за умиране и се намира колая, даже има и предимства, ма да не използувам уникалния никонски АФ с възможностите на това стъкло е тъпня/с стария 2х съм правил серия на сокол скитник в полет без проигран кадър/, нещо , което редица "голи" обективи не могат.[smilie3]

Автор: jarjar_   
Дата:   23-07-10 16:55

Georgi_Kocakov - погледни ТУК , направи едно запитване, мисля , че ще ти свършат работа. Успех!!!

Дата:   25-07-10 11:09

Жоре, днес правя снимки за една агенция и изрових това, с 300 на 2.8 и двоен конвертор, виж го:

http://87.121.7.213/site_pics/118/v_1280045217_whitepelican10-ff.jpg

Дата:   25-07-10 11:31

Иво, кадъра е чудесен, дефокуса е много нежен. Канонския 300/2.8 е остър още на 2.8, докато никкора там отстъпва сериозно, но с един стоп позатваряне нещата се оправят, затова пък никкора запазва максимална острота на затворени бленди, където канона вече не издържа. Вероятно тази особеност се мултиплицира с поставянето на 2х защото канона прави приемлива картинка с него още след 5.6 и към 8 вече е чудесно. При никкора под 9 е трудна работа но на 9 и нагоре бива.Вероятно е въпрос на оптична конструкция. Съжалявам, че Сигмата не "стана" защото няколкото кадри с нея , които направих на ръчен фокус бяха обнадеждаващи.Но съм убеден, че ще намеря правилния конвертор 2х. Не разбирам за какво са тия спънки в сработките между обектив и конвертор предназначен за същата марка, макар и от друг производител.Някой вероятно ще се чуди защо направо не "завинтя" 600/4 , но отговора е в прост- харесва ми 600мм с минимално предметно 2.5 метра.....[beer], където въздушната леща е с пренебреживо въздействие и позволява да "набутам" орехче във фф матрица.Иначе това е с никон 2х2серия

http://usera.ImageCave.com/kotzaka/DSC_9041.jpg

http://usera.ImageCave.com/kotzaka/et.jpg

Публикацията е редактирана (25-07-10 11:35)

Дата:   25-07-10 12:36

Georgi_Kocakov: Със Сигмата какво не стана, не работи АФ-то ли? Защо? [smilie2]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »