Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какъв обектив/фотоапарат ми трябва (стартов)
Автор: ReDn3x   
Дата:   25-05-10 23:00

Бях пуснал тема за избор на фотоапарат (dslr) и в крайна сметка избрах Canon 500d, но след още 2 дена четене по форума останових, че няма смисъл за едното видео да давам толкова пари, а снимки нулеви. След толкова много хвалене останах с впечатлението, че Nikon D90 е по - хубав от Canon 450,500,550d та дори от 40d (след всичко прочетено конкурент му е 40d, който вече го няма на пазара, а има 50d). Става въпрос, че ми трябва фотоапарат да се уча на него (не съм се занимавал с фотография, но имам страхотен интерес от години като любител)

Та ЗА момента съм си избрал тяло, но не знам какъв стартов обектив ми трябва от къде да започна.
Също така се чудя дали това е добра оферта:
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=5857&show=additional#slides-pane-0
Или това:
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=5003&show=additional#slides-pane-0
Кое си заслужава парите като за начинаещ или Nikon D90 с някъв по гаден обектив като за начало (демек една година :)) или D3000,D5000, ама пък с по 2 обектива, на по сносна цена. Какво е вашето мнение? Може и да е едно, ама като хората. Само и единствено искам качествени снимки с по-малко шум. (все пак е фотоапарат, не камера (пример д500+))
Извинявам се за втората тема.

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв обектив/фотоапарат ми трябва (стартов)
Автор: the_drug   
Дата:   25-05-10 23:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: larger86   
Дата:   26-05-10 09:05

Взимай ГАДЕН д90, за да има на къде да се развиваш спокойно!
Д5000 има по-малко копчалъци,което в началото може да ти се струва по-добре,ама научиш ли се да ги ползваш...ставаш машина!Горния дисплей е ултра улеснение: не "палиш" ГОЛЕМИЯ цветен телевизор постоянно и пестиш ток.Настройваш параметри докъто ти сочи гордо напред,а не да ти виси позорно надолу(обектива)[smilie18] ,докъто зяпаш 230,000-та пиксела.Освен това на Д90 пикселите са три пъти повече-разликата е като да гледаш на баба си "Виликуту Търнуу" орблизо,сравнен с РС монитор[thankyou] .
Като гледам разликата в цената е 350лв (нови),което си е почти един 35mm F/1.8G,а това си е много добро приспособление за запечатване на моменти от да речем...събирания около маси,с приглушена светлина,музика и пиене[smilie5] .
Най-важното е да не правиш компромис като вземаш,за да не те тормози усещането ,че си се прекарал,или от цигания за някой лев,си предал принципите си:"Само и единствено искам... " [smilie5]

Автор: realnoncho   
Дата:   26-05-10 09:53

Ах 500Д правело нулеви снимки, не съм особено съгласен(3-4000 кадъра с моето). За любител си е добро [shtrak]

Автор: hemilio   
Дата:   26-05-10 11:14

да твърдо взимай D90 за да има на къде да се развиваш. още-преди половин година и аз бях ентусиаст като теб( не че сега не съм) и избързах без да разпитам си взех д5000- не че е лош ама като нагазиш в дълбоката вода(DSLR)
го направи като хората,д3000 и д5000 са безмоторни тела и трябва да им копуваш от новите-по скъпички обективи!
д90 има доста по големи възможности + един 18-105 и си ти!
успех![smilie24]

Автор: Villysweety   
Дата:   20-07-10 09:59

За да не започвам нова тема ще пиша тук. И аз се чудя какъв "стартов" обектив да си купя. Тялото ще е canon 50d. Знам че така е много общо, но може ли да ми препоръчате някакъв?

А за тези два обектива какво ви е мнението:

Canon EF-S 18-200mm F/3.5-5.6 IS
и
Canon EF-S 17-55MM F/2.8 IS USM

И още едно въпрос :). В характеристиките на обективите примерно във Photosynthesis има някакво увеличение. Това какво означава?

Благодаря ви предварително :)

Автор: navy   
Дата:   20-07-10 10:30

Евтин, за да ти излезе най евтино едно от двете положения: - не ти харесва фотографията и хвърляш фотоапарата да прашасва или го подаряваш.... и - харесва ти фотографията, снимаш с тоя и разбираш коя марка и кой тип след време да си купиш [smilie7]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   20-07-10 10:43

Villysweety написа:

> За да не започвам нова тема ще пиша тук. И аз се чудя какъв
> "стартов" обектив да си купя. Тялото ще е canon 50d. Знам че
> така е много общо, но може ли да ми препоръчате някакъв?
>
> А за тези два обектива какво ви е мнението:
>
> Canon EF-S 18-200mm F/3.5-5.6 IS
> и
> Canon EF-S 17-55MM F/2.8 IS USM
>
>
> И още едно въпрос :). В характеристиките на обективите примерно
> във Photosynthesis има някакво увеличение. Това какво означава?
>

Делиш едното число на другото и получаваш т.нар. варио/увеличение, още по познато като "зуум". Скъсява ти видимия ъгъл и приближава обекта. Тези и двата обектива са варио т.е. с променливо фокусно разстояние (освен ъгъла и то се променя). Без да имам грам понятие от канонска техника взимай 17-55 2.8. това 2.8 е максимално отворената бленда на обектива. Много помага, когато се наложи.

Публикацията е редактирана (20-07-10 12:52)

Дата:   20-07-10 10:56

О, определено ми харесва фотографията :)

Относно увеличението. Това са двете страници на горните обективи

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/211701075001.html

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/211401072001.html

Отгоре си пише (примерно за първия): 11.1-кратен универсален супер зум - тоест това за което говориш.

А отдолу в таба "характеристики" има едно "Увеличение 1:4.1 " - ето това не ми е ясно какво е :))

И още по-странно ми е защо на вторият, там е по-голямо второто число "Увеличение 1:5.9"

Автор: Canon   
Дата:   20-07-10 11:23

Villysweety
това е мащаба при снимане отблизо.
Ако матрицата е 22мм дълга, при мащаб 1:4.1 можеш да снимаш на фокус обект, който е 90.2мм дълъг

Автор: harvester_vn   
Дата:   20-07-10 12:29

Д90 наистина е по-добър, но тази глупост от къде я измъдри?

ReDn3x написа:
останових, че няма смисъл за едното видео да давам толкова пари, а снимки нулеви.

Дата:   20-07-10 13:04

Благодаря за обяснението

Автор: pefoto01   
Дата:   20-07-10 16:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Suggs   
Дата:   20-07-10 16:05

Той ReDn3x вече си има 350D ...

Автор: GOSPODIN   
Дата:   20-07-10 19:05

И за двамата мераклии:
Купете си колкото може по-скъпи обективи, защото 99% те решават качеството на кадъра.
Избягвайте обективи , които не са произведени от Канон или Никон, за да не ревете после.[smilie5]

Евтин и хубав обектив няма!

Автор: promis   
Дата:   20-07-10 19:12

Но не всеки скъп си струва парите [smilie25]

Дата:   20-07-10 19:42

promis, при всички положения е по-добре скъп , дето не си струва парите, отколкото евтин дето си ги струва...[smile]
В БГ все сме големи специалисти по всичко и "подбираме" Л обективи, като круши...[smilie18]

Не съм чел скоро автофоруми, но надали някой там ще напише " Купих с SLK -350, специално подбран и тестван от 4 бр. в шоурума на Мерцедес" [smilie10]

Автор: pefoto01   
Дата:   21-07-10 01:56

Автор: Mec   
Дата:   21-07-10 08:31

GOSPODIN написа:
>
> Евтин и хубав обектив няма!

-----------

Зависи какво разбираш под "хубав"... и до каква сума ги смяташ за евтини.

Дата:   21-07-10 08:52

pefoto01, разбира се , че и Оли, Сони и Пентакс имат чудесни обективи.Просто дадох пример с Л обективи.
Аз съм завършил силикати и по специално Технология на стъклото, но не се наемам да твърдя колко са лоши или дървета Л или ВР обективите. Във форума едва ли има някой с магистратура по оптика , но всички философстват и дават примери от разни сайтове с тестове, които често са напълно идиотски. Имаше един филм преди доста години с Апостол Карамитев "Специалист по всичко" [smilie5]
Всеки един обектив извън най-високия клас предлаган от фирмата направила фотоапарата си е някакъв компромис с качеството на изображението.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »