Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой от Стара Загора с Канон 350Д
Автор: dideron   
Дата:   05-06-10 22:26

Здравейте,търся някой от Стара Загора,който е работил повече с Канон 350Д с външна светкавица да ми пообясни някои работи.
Че вече два дни проби и грешки.
Време е или да чета инструкцията или да питам[ezik]
А бирата ще е от мен.[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Някой от Стара Загора с Канон 350Д
Автор: imitev   
Дата:   05-06-10 22:34

И да не е точно 350Д - пак ще ти свърши работа [beer]

Автор: 3df   
Дата:   06-06-10 10:45

....Време е или да чета инструкцията или да питам[ezik]....

Форумския лаф:
Два дена ръчкане по менютата и висене пред компа успешно заместват 15 минути четене на упътването на апарата.[smilie19]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   06-06-10 11:14

dideron написа:

> Здравейте,търся някой от Стара Загора,който е работил повече с
> Канон 350Д с външна светкавица да ми пообясни някои работи.
> Че вече два дни проби и грешки.
> Време е или да чета инструкцията или да питам[ezik]
> А бирата ще е от мен.[beer]

dideron,

доколкото си спомням EOS след 10D поддържат канонския E-TTL II. Така че дали ще е 350D, дали ще е друго - разликата ще е в менютата на камерата, не и в алгоритмите за определяне на импулса...

Може обаче да споделиш каква е светкавичката - то е по-важно май в случая [smile]

Изобщо прочети тази тема, че да не повтаряме постоянно едно и също [smile] :

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=48&i=1452529&t=1452529&phorum_uriauth=

Дата:   06-06-10 11:49

Благодаря Георгиев.
Прочетох темата.Май разбрах че трябва да снимам на М,ама още не съм стигнал дотам.
Всъщност се изразих неправилно.Още не съм взел светкавичка.Два дни си играя с вградената и си щракам.Гена ДП ми показа това

http://www.studiolight-bg.com/

като това ми се вижда с най-добро съотношение
приложимост/цена -Светкавица за цифрови тела DSL-880AFZ.Мисля като взема някакви парички да я поръчам.И точно поради това че скоро четох същата тема за светкавички и хората се оплакваха ,че имат проблеми.Затова питах за човек ,който се е занимавал.

Дата:   06-06-10 11:53

А има ли разлика между управлението на светкавичките на Канон 350Д и канон 300Д
Имам един колега с 300Д,който снима от две-три години,ако няма разлика да го хващам да показва.[smilie21]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   06-06-10 13:46

dideron

може би ще има разлика като резултат отчасти за светкавици, които поддържат E-TTL II, тъй като нямам спомен дали 300Д го поддържа или поддържа само E-TTL. Всъщност разликите май няма да са капитални - E-TTL II осигурява например обратно към тялото и към светкавицата информация от обектива за разстоянието, на което е фокусирания обект - но само в случай че обективът, който използваш в момента предлага такава функционалност.
Като контрол откъм камерата също така може би по-капитална разлика ще е фактът, че 300D за разлика от 350D и следващите не предлага FEC /Flash Exposure compensations или както там се пише/ - тоест при 300D няма да можеш да регулираш +/- импулса на светкавицата ръчно - заради това препоръчваха едно време по времето на 300Д ако си с 300Д да използваш над EX420 - тези флашове, които имат ръчно компенсиране самите те. Но това само официално - ако 300Д-то за което говориш е с инсталиран руски хак май ще има компенсации за светкавицата заедно с ISO 3200 и останалите неща от софтуера на 10D. Пък и като гледам сайта на Гена - неговите си имат и ръчно регулиране ...

Относно снимането в М - снимането на ръчен режим на камерата като използваш E-TTL светкавица няма да ти е проблем - по принцип за определена сцена с определена осветеност на определена бленда отговаря определена вярна скорост на затвора.
Тъй като E-TTL/E-TTL II е автоматична система за управление на светкавиците - при използване на такава светкавица и при използване на режима М на твоя 350Д ще ти дава много повече свобода. На теория ще можеш да си избираш бленда, при която ти харесва DOF и скорост според това което снимаш, без да се тревожиш дали при тази двойка ще е правилно експонирането - светкавичката трябва да изработи подходящ по мошност импулс. На орпеделена бленда отговаря определена скорост само при определена осветеност на сцената. А светкавицата променя точно осветеността, така че да отговаря на блендата и скоростта, избрани от теб.
В реалния случай разбира се това е ограничено от можността на светкавичката, обаче...

Така че ако упражняваш работа с канонската система светкавици предварително - без значение каква е светкавичката/камерата - все ще ти е от полза.
Ако този твой приятел има добър опит с използване на отразена светкавица, работа с дифузери - изобщо работа с малка светкавица - все ще може да те научи на нещо. Даже е по-правилно според мен да го хванеш да те учи как се използва светкавица по принцип - това е основното, пък управлението от менюто на един или друг апарат е само технически подробности [smile] [smilie24]

Е, все пак внимавай като купуваш де - да не стане като онзи случай с ЕХ270 върху 350Д, дето се оказа че почти няма как да се управлява [smile] В тази връзка решението ти да се консултираш с Гена е много правилно [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »