Автор: shsphoto
Дата: 06-06-10 14:32
Много теми се появяват какво и ка да се избере, но няма систематизирана такава тема затова реших да пусна такава и да се опитаме да систематизираме нещата.
Ще кажа какво съм научил от моя опит и какво според мен е добре да се прави като методология.
И така - понеже повечето фирми за фото и видео камери са Японски (и не случайно)- търсете произведено в Япония - поне тялото трябва да е произведено там ако искате да имате най-малко проблеми. Обектива ако не е Японски гледайте да е от Тайван, след това Тайланд и най-накрая от Китай.
Аз си взех тяло правено в Япония, обектива е правен в Тайван понеже не е много скъп изнесли са производството там. Принципа при японците е следния от над 20 години - това което трябва да е качествено и скъпо се прави там, това което е за широка употреба се прави навън и за малко пари.
Всико което съм взел японско от 25-30 години насам ми е работило без проблем поне 15 години(навремето от кореком техниката до 300$ беше производство навън, над 300$ в Япония, та една уредба взета 1985г работи без никакви проблеми до 2002 когато излязоха някакви лоши спойки и няколко светодиода от спектралния анализатор почнаха да работят когато и както си искат, другото всчико си е наред и до сега).
Въпроса е можем ли да си позволим да купуваме евтино и да даваме пари за ремонти и да чакаме месеци докато се ремонтира? Според мен това може да си го спести човек ако вземе стока произведена в Япония!
Ще кажете къде останаха корейците - От опита ми със самсунг не съм очарован там където има механика - в HDD и апаратите има - и ви препоръчвам да не взимате такива стоки.
Дисковете им в момента са с 3 години гаранция и с 3 години проектен живот какво ще рече това че изтекат ли 3те години трябва да си готов да го изхвърлиш - това ми се потвърждава и на практика, така че повече никакъв Самсунг диск няа да взема за основен диск, за архивиращ който се ползва за да кача нещо на него и да не работи постоянно може.Апаратите на Самсунг - след като минаха 3 години почнаха механични проблеми.Така че пак повтарям там където има механика не разчитайте на Самсунг.
В резюме моите препоръки:
1.Събирате пари и си купувате тяло произведено в Япония. Ако не трябва да помните,че след изтичане на гаранцията може да ви се наложи да го изхвърлите.
2.Обектива е желателно да е правен в Япония за най-високо качество, но ако мислите да минете с по-малко пари, гледате за Тайван после Тайланд, Малайзия и накрая Китай.
|
|