Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръки при избор на техника
Автор: shsphoto   
Дата:   06-06-10 14:32

Много теми се появяват какво и ка да се избере, но няма систематизирана такава тема затова реших да пусна такава и да се опитаме да систематизираме нещата.
Ще кажа какво съм научил от моя опит и какво според мен е добре да се прави като методология.
И така - понеже повечето фирми за фото и видео камери са Японски (и не случайно)- търсете произведено в Япония - поне тялото трябва да е произведено там ако искате да имате най-малко проблеми. Обектива ако не е Японски гледайте да е от Тайван, след това Тайланд и най-накрая от Китай.
Аз си взех тяло правено в Япония, обектива е правен в Тайван понеже не е много скъп изнесли са производството там. Принципа при японците е следния от над 20 години - това което трябва да е качествено и скъпо се прави там, това което е за широка употреба се прави навън и за малко пари.
Всико което съм взел японско от 25-30 години насам ми е работило без проблем поне 15 години(навремето от кореком техниката до 300$ беше производство навън, над 300$ в Япония, та една уредба взета 1985г работи без никакви проблеми до 2002 когато излязоха някакви лоши спойки и няколко светодиода от спектралния анализатор почнаха да работят когато и както си искат, другото всчико си е наред и до сега).
Въпроса е можем ли да си позволим да купуваме евтино и да даваме пари за ремонти и да чакаме месеци докато се ремонтира? Според мен това може да си го спести човек ако вземе стока произведена в Япония!
Ще кажете къде останаха корейците - От опита ми със самсунг не съм очарован там където има механика - в HDD и апаратите има - и ви препоръчвам да не взимате такива стоки.
Дисковете им в момента са с 3 години гаранция и с 3 години проектен живот какво ще рече това че изтекат ли 3те години трябва да си готов да го изхвърлиш - това ми се потвърждава и на практика, така че повече никакъв Самсунг диск няа да взема за основен диск, за архивиращ който се ползва за да кача нещо на него и да не работи постоянно може.Апаратите на Самсунг - след като минаха 3 години почнаха механични проблеми.Така че пак повтарям там където има механика не разчитайте на Самсунг.
В резюме моите препоръки:
1.Събирате пари и си купувате тяло произведено в Япония. Ако не трябва да помните,че след изтичане на гаранцията може да ви се наложи да го изхвърлите.
2.Обектива е желателно да е правен в Япония за най-високо качество, но ако мислите да минете с по-малко пари, гледате за Тайван после Тайланд, Малайзия и накрая Китай.
[beer] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръки при избор на техника
Автор: ivo70   
Дата:   06-06-10 14:39

Много добре, и точно казано.[smilie19] [smilie19]

Автор: autosvet   
Дата:   06-06-10 14:51

Това е фото форум не е кръчма ... кръчмата е в клуба. Тея общи приказки са за там ако имаш да казваш нещо конкретно - давай.

Автор: cicomanco   
Дата:   06-06-10 14:52

...20г. на халос....[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Scouse   
Дата:   06-06-10 15:08

Самурайска работа... Неделя - малкият Петък [smilie18]

Автор: tochnia   
Дата:   06-06-10 16:34

Толкова боклуци Самсунг -> "Гнусмас" от всякакви видове техника съм видял през живота ми, че съм се зарекъл и да ми подаряват нещо с марката Гнусмас ще го върна [smilie18] [smilie8] [smilie2]

Дата:   07-06-10 12:52

Не искам да обвързвам никой с моите предпочитания за марка. Аз съм почитател на Nikon и Canon, но това няма значение. Въпроса е, че фабричните дефекти при японците са много по малко като % отколкото при другите, примерно 2% спрамо 20% при - при колите имаше някаква такава статистика - като за дефект се брои даже лека драскотина по боята - те такъв стриктен контрол имат Japan.

Автор: Suggs   
Дата:   07-06-10 14:44

Приятел, ако ти слушаме препоръките, в България няма да останат Никонианци [smile] . Досега съм виждал Nikon-и само правени в Тайланд.
Както и Pentax са филипински, Olympus - китайски, и т.н.
A Canon-ите, като са японски, да не мислиш, че не ходят по сервизите? [smilie5]
Всичко е до късмет.

Автор: KaloyanP   
Дата:   07-06-10 14:55

Пфф, докога хората ще си повтарят разни крилати фрази като "Гаранция-Франция"? От много време насам няма ама никакво значение къде е произведено нещо- качествени стоки се правят НАВСЯКЪДЕ по света. Евтини стоки се правят в евтини страни, защото е по- изгодно. Не можеш да очакваш да купиш най- евтината сапунерка и тя да издържи много- за толкова пари получаваш такова качество. Това, че за по- високия клас продукти понякога излиза по- рентабилно да се правят там, където са висококвалифицираните кадри не означава, че винаги е така. Примери бол.

Публикацията е редактирана (07-06-10 14:56)

Автор: mugen   
Дата:   07-06-10 15:05

Не е вярно, че няма значение къде е правено нещо.
Повечето LCD-та на Hitachi, Toshiba, Sanyo, JVC, Grundig, Telefunken, Nordmende, OKI и други са превени в Турция.
Човек си вика ще си взема Hitachi, Toshiba - японската сила [smilie10]
А това са просто различни сиви кутиики пълни с едно и също: Vestel или Beko.

Качество под всякаква критика, чак да се чуди човек как такива компании позволяват такава гавра с името си. [smilie11]
Всъщност 2 турски компании заливат цяла Европа с боклуците си под маркови имена. [ezik] [smilie23]

Автор: lansky   
Дата:   07-06-10 15:29

отдавна доста от нещата се правят на поточни линии от роботи...

ако някой ще ме убеждава, че робота в турция е различен от робота в япония доста работа ще му се отвори))))

Автор: imitev   
Дата:   07-06-10 15:33

Ако мислиш че на фордовете и ладите сглобявани в Русия не им набиват винтовете с чука - имаш много здраве...

Дата:   07-06-10 15:41

lansky , работата е че не са роботи,
лепят си имената вътре: Хасан, Фатма, Ахмед, Зайнеп......,
има едно отворено Sanyo в другата стая, може и да щракна ако трябва [smilie8]

Публикацията е редактирана (07-06-10 20:08)

Дата:   07-06-10 17:44

Я го щракни да види човека, че има и хора при производството[smile]. Освен сглобяването накрая при тестовете където хора трябва да проверяват зависи кои са и как си гледат работата. Що тогава отговорните работи/техники си ги правят в къщи а не в чужди страни - щото не всеки може да прави определени настройки - които се правят от човек.А където има фина механика се сглобява от човек, занимавал съм се с ремонт на фотоапарати и мога да ти кажа, че си иска човек да пипне при сглобяване на всичките платки и механики, и ако се напъне нещо повече и стане по голям луфт, отиде ти правилната настройка на обектива да речем.

Автор: Mec   
Дата:   07-06-10 18:45

Тва що е самсунг, все е боклук.

Дата:   07-06-10 18:55

Кеф ти Hitachi, Toshiba, JVC, Sanyo, SEG, NEO, Crown...
Вътре все едно, тук си пише: TR.wikipedia.org/Vestel

http://files.myopera.com/melrose/mix/Sanyo.jpg

на час по труд и техника прилича малко [smilie25] [smilie23]

Автор: imitev   
Дата:   07-06-10 19:00

Mec - не е добре да обобщаваш.

Има самсунести неща които биват - хладилници, перални, климатици...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »