Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на статив за високи люде
Автор: koko-braiz   
Дата:   27-12-09 12:01

След 2 дена търсене,реших да пусна тема,с надеждата някой форумец да помогне за избор на статив.Срещам трудност в избора, защото съм 196 см., а искам висо4ината да е прили4на без разпъната колона и да не се налага да се навеждам. Бюджета е до 600 лева, без главата. Материала да е карбон, тегло от 1,8 до 2.2 кг. (ще се носи 4есто).Събран да е 45 до 55. Ще бъде товарен с 5Д и 70/200 Ф4 Л плюс Канон х 1,4 конвертор.
Евентуално предложение за глава на същият проиzводител в рамките на 150 лева zа снимане на портрети и увели4аваща теглото не пове4е от 800 гр. , също ще е от полза.
Благодаря на хората,които ще отделят от времето си да помогнат.
Весели празници!

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на статив за високи люде
Автор: джъмбо   
Дата:   27-12-09 12:30

е как хем да е висок хем да да е къс като е свит хем да тежи 2.2 кг

предвиждаш 600 кинта за основа и 1/4 от това за глава?!?!?!?!!?

http://www.dynaphos.com/product.php?c=14&sc=28&id=426

този карбон може да го има в павилиона или във фотосинтезис и се доближава до бюджета ти.... и височината е прилична

сложи една глава В3 (около 300 лв с плочката) и ще си докараш височина от 1,80 с камерата без да вдигаш колоната... а това е достатъчно за снимане....

иначе отиваш на поръчка за серия 4 а там цената вече е над 700 лв за основата и се чака поне 2 месеца защото сегашната доставка идва тези дни такъв няма в нея

Автор: koko-braiz   
Дата:   27-12-09 12:46

джъмбо , смело давай предложения за 4/та серия......живея в Австрия и ще се пазарува от ибей[smilie24]

Автор: джъмбо   
Дата:   27-12-09 13:05

ами успешно търсене

Автор: 35mm   
Дата:   27-12-09 13:13

Иземри с линийка колко е растоянието от визьора на фотоапарата до дъното му. Извади ги от нивото на очите си от твоя ръст в см.После виж колко е висока главата - например 10 см. Извади и тези сантиметри. С едно 20-25см надолу от нивото на очите ще ти е висок статива. Няма да има проблем да намериш такива.
За мен, за 175см, най-добре ми е със стативи около 145-150см. Но главата на статива която имам е висока 16см, така че виж ти на каква ще се спреш.
Позагледах нещата на Манфротто, и само от Про версията имат високи като за тебе без да им теглиш централната колона:
Например този:
475B 475 DIGITAL PRO BLACK
162.0 cm е без да му вади колоната.
188.0 cm е с извадена колона. Ама ще ти е тежък за носене.

За 600 лв за глава и статив от въглеродни влакна (карбон)!!!???
Поради това че колкото по-високо толкова по-нестабилно, ме е страх че ще си похарчиш 300 Евро за нещо скъпо и малко дето няма после да си доволен.
Или се примири да мъкнеш малко по-тежък статив с тебе,а и спести от цената като избереш алуминиев, или търси нещо космическо.

Публикацията е редактирана (27-12-09 13:22)

Автор: exile   
Дата:   27-12-09 17:07

Ти може да не искаш да се навеждаш, ама ако ще го ползваш за портрети или в 90% от времето щеш не щеш ще снимаш наведен, или трябва на моделите да им даваш стъпенка. Високият статив далеч не е толкова удобно нещо колкото звучи.

Автор: asahi   
Дата:   27-12-09 17:18

И аз все си мисля, че точката за снимане се избира спрямо сцената, а не спрямо височината на фотографа. Изключение правят снимките с телеобективи по далечни обекти, дето 1-2 ъглови минути разлика няма да се забележат в крайния резултат. В този ред на мисли едно сгъваемо столче е къде-къде по-удобно.
(Моето го подарих на една Никон-фенка, щото пишеше Никон на него)

Автор: Apostol.Hristosov   
Дата:   28-12-09 16:57

Весела Коледа, Венко!Живи и здрави бъдете!

И успех със статива!

[smilie24]

[beer]

[shtrak]

Автор: mkaraveloff   
Дата:   28-12-09 18:38

баси маркуча[smilie21]
купи си и гръмоотвод

Публикацията е редактирана (28-12-09 18:39)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »