Автор: Пърпъла
Дата: 03-10-09 04:40
Успех ви желая с чудесното начинание!!! А дано се съберете добра група.
По приницп не ви трабва да сте голяма група, защото в големите групи винаги има разногласия и проблеми. Подбирайте си много внимателно хората. Много хора ще се навият по принцип но по пътя може да са ви в тежест и дори да ви провалят плановете. Разходка в Aфрика, особенно за такъв период от време, не е като да го гледаш по National Geographic. Искат се хора с добри но силни характери, опит от предни пътешествия, easy going хора и психологическа съвместимост.
Но с това, предполагам си наясно - като ти гледам снимките - не си вчерашен
Живях в ЮАР 3 години, и от тамошни пътешествнници, правили същия маршрут с Land Rover-и знам, че е най-трудно в централната част на континента - няма ни прясна вода, ни бензиностанции, ни пътища, ни пътеки, ни медицинска помощ.
Внимавайте каде ще преминавате- зоните с военни конфликти не са шега работа. Дръжте се дружелюбно и с уважение към местните - без значение колко черни, дребни и безобидни да ви изглеждат.
Най-сериозно се пазете от малария. Следват хипопотамите. Последните са по-опсани от лъвовете, крокодилите, читите и носорозите. Гледайте си в краката каде ходите. Змиите не са опасани ако не ги настъпиш, или минеш край тяхно гнездо с яйца. Кобрата предупреждава отдалече ако ще те напада- съска, мозамбикската дори плюе. Но има и други - бумсленг, мамба, пъфадер, които са дори понякога са по-отровни, а изглеждат къде-къде по-безобидни. Малките черни скорпиончета и паячета казват били по-отровни от големите им събратя. Отбягвайте плуването в вода - има доста болести и паразити които ти влизат под кожата. В индийския океан на практика никой от южноафриканците не влиза- там царува great white и всяка година сърфисти загиват.
Толкова с предупрежденията Вие сигурно си ги знаете тия неща. Както викаше старшината на ротата едно време " Не съм го казвал но ще ви го повторя"
Иначе континента е божественно красив. Не съм ходил нагоре, в южната си част е пълен с много интересни места. Ако ви трябват идеи за Южна Африка - свиркайте. Залезите по екваториалните и тропическите ширини са неуписуеми. Ще видите котраст и наситеност на цветовете, които никоя камера не може да хване, никой монитор или хартия не може да предаде.
Да сте ни живи и здарви и да се върнете читави, щастливи и с моного гигабайтове незабравими спомени.
P. S. Аз пък след месец ще имам далеч по-малък проект - Аржентина по верикала - от Огнена земя до водопадите Игуазу на границата с Бразилия.
Дай боже повече български пътешественници по света. И с все по хубави фотоапарати обективи, филтри и прочие
Публикацията е редактирана (03-10-09 18:16)
|
|