Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фотокерамика
Автор: Di09   
Дата:   02-03-09 02:02

Моля за помощ,
Ще изработвам снимки върху порцелан и имам малък проблем с изпичането на трансферираните копирни изображения.След изпичане на 850 градуса се получават разкъсвания и дупки в изображението на готовия продукт.
Ако някой има желание да сподели своя опит по този проблем, бих се радвала да ми пише.

Отговори на това съобщение
 Re: Фотокерамика
Автор: Achromatic   
Дата:   02-03-09 02:41

Здравейте - не мога да ви дам някакъв конкретен съвет, но предполагам че проблема може да се корени в няколко неща:

- не е изкаран добре въздуха при залепването на изображението върху порцелана
- нагряването става прекалено бързо
- бързо охлаждане след температурния пик

изобщо изпичането на разни неща въху порцелан е доста деликатен процес, както предполагам, че добре знаете. Ако при лепенето сте сигурна, че няма проблеми ще трябва да експериментирате с нагряването.

Успехи!

Автор: Di09   
Дата:   02-03-09 12:24

Благодаря за насочването, най - вероятно моят проблем е в бързото нагряване.
Бих искала да ви запитам каква е температурата на която лакът изгаря и колко време, горе-долу, трябва да се задържа на нея, за да не се получават такива дупки?[smilie8]

Много благодаря!

Автор: GenaDP   
Дата:   02-03-09 12:33

Режима на печене ще ти го каже доставчикът на багрилата/ваденките.

Автор: Achromatic   
Дата:   02-03-09 12:54

GenaDP е съвсем прав - точно затова не могат да се дадат конкретни температури и време. Наистина би трябвало да получите и описание на технологията заедно с ваденките или боите. За температурата на задържане ми се върти нещо от сорта на 600 -650 градуса, но може да говоря и пълни глупости - няма за съжаление кого да попитам а и аз самият не се занимавам с това. Потърсете сайт на производителите или поне да се разбере състава на ваденката или багрилата - така може да се ориентирате до какви температури са стабилни.

Автор: 3df   
Дата:   02-03-09 13:19

Обикновенно такивяа "ефекти" се получават от "препичане" или много висока температура или държане прекалено дълго време на висока температура.

...малък проблем с изпичането на трансферираните копирни изображения....

А копирните изображения, как са правени?
На каво са печатани? С какви мастила или тонери?

Попринцип "копирките" за печат върху порцелан при 800 градуса са на принципа, хартията почти изгаря - остава изображението.

При копирки от лазерен принтер или мастилен такъв, то изпичането не е на 800 градуса.
А много по малко.
Освен ако не с е ползват специални тонери за 800 градуса. Това последното ме съмнява някои да го предлага в БГ.

П.С. При печат с мастилен принтер а и с лазарен - тонерен се използва керамика с полиестерно покритие или се поставя полиестерен лак за да може да се закрепи изображението.

Публикацията е редактирана (02-03-09 13:23)

Автор: cv   
Дата:   02-03-09 21:07

0898 41 35 78

Автор: lost_in_my_dreams   
Дата:   02-03-09 21:15

много е висока температурата
пробвайте на по ниска температура за по дълго време

Автор: zugur   
Дата:   20-10-09 12:30

Здравейте някой миже ли да ми даде mail на GenaDP

Re:
Автор: asahi   
Дата:   20-10-09 12:39

Пиши му ЛС.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »