Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Апарат за предметна фотография
Автор: iavornik   
Дата:   13-10-09 15:02

Здравейте! Искам да си купя най-после фотоапарат, с който да снимам най-вече предмети (шоколадови изделия) от близко разстояние. Засега съм се спрял на Nikon D90 и обектив Nikon AF-S VR MICRO-Nikkor 105 mm. http://www.club-nikon.org/links/AFS105.htm
Избрал съм и някаква студийно осветление, което не съм сигурен дали ще ми свърши работа (статив, чадъри, лампи, отражателни дискове и т.н.). Въпросът ми е: подходящи ли са апарата и обектива за моите цели? Пробвах ги в един магазин и останах доволен от тях, но ми се иска да чуя и професионално мнение. Не ми трябват обективи за друг тип снимки, затова съм се спрял на този обектив. Благодаря предварително за изказаните мнения.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: джъмбо   
Дата:   13-10-09 15:18

принципно за заснемането на толкова дребни неща е по-добре да се вземе 85РС заради по-дълбокия фокус който може да даде....
но цената е доста по-висока

и как ги намирате тези линкове бе [smilie7] уж сайта е спрян

а за осветлението... кажи какво си избрал да видим дали става

Re:
Автор: ilcoin   
Дата:   13-10-09 15:26

Апарата принципно няма голямо значение. Да, комбинацията е добра но не знам дали тия 105мм няма да ти дойдат дълги.

Добра идея според мене е да си купиш подходяща книга за осветление и предметна фотография. Правилната светлина е много, много по-важното в случая. А и след внимателен прочит на книгата ще си много по-осведомен как и с какво се правят снимките, които те интересуват.
[beer]

Re:
Автор: ilcoin   
Дата:   13-10-09 15:28

@джъмбо - линковете ги намира бай ти Гугъл. Редирект през .htaccess или промяна на структурата на сайта ще реши проблема, без да се налага да си триеш нещата

Re:
Автор: dau   
Дата:   13-10-09 15:33

подкрепям джъмбо за тилт шифта

Re:
Дата:   13-10-09 15:46

Записал съм си:
Dynahos 250 Q статив
Комплект фасунга, стойка за чадър, рефлектор (30 см.), статив (190 см.) (3 бр.)Енергоспестяваща фотолампа 125w (3 бр.)
бял дифузен чадър 105 см.
Отражателен диск 5 в 1 81 см.
Палатка куб 60x60x60.
Дали ще ми свършат работа?

Re:
Дата:   13-10-09 15:50

Можете ли да ми препоръчате някаква книга за целта?

Re:
Дата:   13-10-09 15:57

с малко корекции може и да ти свърщат... но светкавици ще ти свършат още по-добра

Re:
Автор: El_Fuego   
Дата:   13-10-09 17:12

iavornik, разцъкай Tabletop Studio - Everything you want to know about product photography и особено секцията му Product Photography Step-by-Step How to .

[shtrak]

Re:
Автор: MauMyHa   
Дата:   13-10-09 18:26

Интересно какво ще снимаш със 105-та макро на открито или във 10 метрово, студио [smilie18] [smilie18] [smilie18]

http://fr.fotolia.com/id/16898963

познай с какво "стъкло" е снимано [thankyou]

Re:
Дата:   13-10-09 18:34

ами той е казал.... шоколад

Re:
Автор: MauMyHa   
Дата:   13-10-09 18:49

ех, само шоколад не съм снимал [smilie5]

Re:
Дата:   14-10-09 11:40

На открито няма да снимам, само в стая с някакво осветление. А иначе сега ще видя материалите. Благодаря за помощта на всички

Re:
Автор: seymour_sz   
Дата:   14-10-09 11:56

Ето тук - https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1072971&t=1072971&phorum_uriauth=
има един семинар, който мисля, че ще ти е от огромна полза [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »