Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon TS-E 24mm 1:3.5L I или II
Автор: vasil.varbanov   
Дата:   08-10-09 21:12

Ще трябва да се купува обектив за снимане на големи сгради и интериори с възможно най-малки изкривявания.
Тялото е 5D.
Искам да попитам някой, който има практически опит с обектива Canon TS-E 24/3.5L, каква е съществената разлика между I и II версиите и откъде в България може да се закупи?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: джъмбо   
Дата:   08-10-09 21:15

в базара се продава....

Re:
Автор: dau   
Дата:   08-10-09 21:18

ами ако имаш пари 2-рата версия е по-добра разбира се

Re:
Дата:   08-10-09 21:23

dau, то парите не ги давам аз, но трябва да знам дали си заслужава втората версия.

джъмбо, мерси, откакто преди една година по новините ми казаха, че има криза, не съм влизал в Базара :)

Re:
Автор: flipbeat   
Дата:   08-10-09 22:13

имам опит с първата версия.
ВЕЛИКОЛЕПЕН обектив.
Просто най-добрият широк, който съм ползвал. Всеки ден снимам с него и то основно репортаж. Само мога да гадая колко по-добър ще е на пълен кадър (на 1.3 се справя повече от добре).
За новата версия и идея си нямам.
Гледал съм видео представяне и мога да ти кажа разликите на външен вид-различна гривна за фокусиране, различни врътки за тилт-шифтването и малко по-заоблен вид като цяло.
Ако си от София може да се видим и да го тестваш, като имаш предвид, че моя е доста стар.
Пък ако ще взимаш втора версия по-добре 17мм.
17мм тилт си е екзотика отвсекъде, ама не мога да си представя ултра широк да не криви, бил то и шифт.
респект!

Публикацията е редактирана (08-10-09 22:16)

Re:
Автор: Георги   
Дата:   08-10-09 22:21

чак пък най-добрия широк

малко се поизхвърли [smilie5]

обектива иначе е чудесен. навярно втора версия е по-добре оптически особено при отворени бленди и при тежки контражури. което не ми оправдава на мен чак двойната му цена.

Re:
Автор: redgy   
Дата:   08-10-09 23:54

Имам първата версия, и съм много впечатлен от качествата му. Възнамерявам да го продам, за да купя новия 17 ТШ, защото с 24мм понякога ми е тесничко. От друга стна пък не криви и дава много шарп картинка спрям други обективи на 24мм които имам(16-35 и 24-105).

Re:
Дата:   09-10-09 00:22

"чак пък най-добрия широк малко се поизхвърли"- сложи дебелите рамки и чети внимателно - "...Просто най-добрият широк, който съм ползвал".

Усещаш ли какво имам впредвид?
Уважавайте зрението си, ходете на профилактика.
Респект!

Re:
Автор: juliyan   
Дата:   09-10-09 00:51

17 ТШ е твоя обектив, 24 тш не е достатачно широк ! А за изкривявянията си има добри програми[shtrak] [smilie24]

Re:
Автор: Георги   
Дата:   09-10-09 01:44

аз се сещам за няколко по-хубави широки обективи, но никой от тях не е ТС за съжаление. явно просто малко обективи си ползвал [smilie5]

Re:
Дата:   10-10-09 00:38

Блaгодаря за мненията!

flipbeat, очаквай включване [shtrak]

Още някой коментар е добре дошъл [smile]

Re:
Дата:   11-10-09 10:49

"явно просто малко обективи си ползвал"-явно...

Re:
Автор: dimodp   
Дата:   12-10-09 11:48

Обективът е много добър, но наистина има ситуации, в които идва малко тесен. Не съм ползвал I, от II-ката съм доволен, според описанията по-лесно се върти хоризонтален и вертикален кадър, съответно и на тилта и на шифта -- става с копчета, не с отверка.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »