Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на ДСЛР
Автор: doomwalk   
Дата:   03-07-09 14:41

Здравейте,

Предстои ми избор на техника с която да снимам и имам нужда от допълнителни мнения.
Това ще ми е първи ДСЛР и снимам любителски. Бюджета е 2000лв за апарат и дълъг обектив. Смятам да снимам основно в планина този спорт:
https://photo-forum.net/i/944758

За в момента съм се спрял на 40д + 70-200Л ф4

От другите марки Олипусите са ми неясни като възможности, Никон чета че имат много хубав АФ, но някакви не побирам д90 с хубав обектив в бюджета, а Д5000 май не е моя апарат /очаквам включване от пд :)/ Пентакс им харесвам това ,че са влагоустойчиви, а ще ми се налага да снимам в някой друг дъжд, но не виждам 20д + какъв дълъг обектив биха били вариант.
Сони ми е мъгла един приятел ми даде А200 да поснимам малко, но само толкова.

Вашето мнение?

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на ДСЛР
Автор: graphix   
Дата:   03-07-09 14:54

не си ли мислил за широк обектив, на мен ми се струва по-удачно за този тип фотография..[shtrak]

Автор: BotsRevenge   
Дата:   03-07-09 14:56

Според мен изборът ти не е лош. Обективът е хубав. Тялото е послушно. Фокусът е бърз, детайлът е остър... всичко 6.

Единствено имайки предвид това, че ще снимаш спорт с бързо движещи се обекти, мисля, че може помислиш за вариант със Sigma 70-200 f2.8.
Нямам личен опит с нея. От мнения на собственици на такъв обектив чувам, че стъклото е прилично остро, а автофокусът е бърз. Дали е толкова бърз, колкото на канонския 70-200 ф4, не знам.

Прецени дали в условията, в които най-често ще снимаш, ще е досаттъчно да вдигнеш исото, за да компенсираш размазването или ще ти трябва светлосила.

Ясно ми е, че за 2000лв е трудно да се събереш в бюджета с тая сигма, но все пак помисли и над този вариант.

Автор: pluha   
Дата:   03-07-09 15:04

Супер универсална комбинация

Не е като 70-200Л ф4, но комбинацията от страхотната Ауто Исо функция ниския шум и стабилизацията е много удобна. Освен, ако не идва късо. [beer]

Дата:   03-07-09 15:06

За този спорт стабилизацията няма да му дойде от голяма полза. Светлосила му трябва повече.

Автор: pluha   
Дата:   03-07-09 15:09

То това е ясно, ама тоя спорт в планината обикновено е през деня и на добра светлина [smilie5]

Автор: sirkhann   
Дата:   03-07-09 15:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   03-07-09 15:16

Между другото - инвестирай в чадър, тип шапка, за да не се налага да го държиш, когато вали. Защо трябва да се мокри апарата, ако може и да не се мокри [smile]

Автор: yakumo   
Дата:   03-07-09 15:19

А може би малко по-късо, например:

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/211401020012.html
или

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/211821750001.html
?

Светслосилни и с малко повече свобода в по-широкия край.

От повечето токини за Никон имам много добри впечатления, предполагам, че канонските не отстъпват.

А колкото до 40Д - тялото е отлично, особено пък за цената си. [shtrak]

Успех!

Дата:   03-07-09 18:32

Широко сигурно ще взема по натам или в началото китовия.

2.8 определено е хубаво , само че 70-200 на Сигма и Тампор с тази светлосила май нямат качествата на каноснкия.

Идеята за шапката е интересна мерси :)

Стабилизация мисля, че няма да ми помага много за спорта :)

Д90 .... не знам чакаме включване от ПД :)

Автор: bobihot   
Дата:   03-07-09 18:43

Д90 прави видео, което в този спорт си е голямо предимство! Познати си купиха никонския 70-300ВР и вади мн добри кадри.
Като гледам си си решил да си вземеш описаната ти конфигурация, та не разбирам защо питаш?[ezik] [beer] [shtrak]

Дата:   03-07-09 18:51

Видео не знам преди съм снимал видео не става иска си техника и там предпочитам снимките :)

Ми клоня към конфигурацията, не съм решил още затова и съм пуснал темата. Ако бях решил изобщо нямаше да губя вашето и моето време да я четем :)

Автор: Canon   
Дата:   03-07-09 20:48

Добър избор, 6.3 кад/сек (14 битов роу) за 2К [smilie24]

Автор: rapt0r   
Дата:   03-07-09 23:47

40Д и 70-200 ф4 - много добър избор,аз съм снимал на Ридо със същите мм доста успешно![beer]

Автор: asahi   
Дата:   04-07-09 00:27

40Д и 70-200/4 - в тази комбинация техниката няма да е виновна за пропуснатите кадри. Вземи си още една батерия, че в планината няма контакти.

Автор: shpexy   
Дата:   04-07-09 00:47

Д60 (или Д90) няма да ти излезе кой знае колко по-скъпо! Е, повечко ще да е от "бюджета". И особено с "въпростия обектив"... ще паднат всички мифффки[smilie25] ! Ама вече още по-сериозно - ако вече изборът ти е Д40, наистина ти трябва повече сила! Тялото е прилично (за планина)! Правилна е конфигурацията, успех![beer]

Дата:   04-07-09 02:22

Шпекси, за канон става дума, друже. Canon 40D + Canon 70-200 F4 L. [smilie25]

Публикацията е редактирана (04-07-09 02:22)

Автор: shpexy   
Дата:   04-07-09 03:04

охааааа, утре пак ще ме боли глава! Сори! [smilie18] [smilie21]

Автор: MarinY   
Дата:   04-07-09 06:01

С тези дълги обективи, към които си се насочил, ще правиш основно "технически" снимки. Ако това е целта ти, добре. Ако искаш "екшън", емоция - търси широк. Д90 с 18-105 е по в диапазона. Колоездачите не са с размер на пилета, за да ги стреляш с 200-300 милиметра.

Автор: Canon   
Дата:   04-07-09 09:24

40Д + 70-200Л ф4 + новия китак 18-55 ИС е доста евтина и завършена конфигурация.
Фокусен интервал 18-200мм (по-добре е от никонския 18-105мм)
[beer]

Автор: PolarBear   
Дата:   04-07-09 09:42

Правилно си се насочил. Вземай и снимай!
[shtrak]

Автор: MarinY   
Дата:   04-07-09 17:24

Предложението на Canon, си е зашършена система за "напреднал хобист". [smilie24]

Автор: victory13   
Дата:   04-07-09 21:31

някой би ли сравнил следящия фокус на 40D-то и D200 примерно... или D90... мерси !

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »