Автор: canonio
Дата: 09-06-09 22:59
Ми като няма акъллии, и гугъл помага:
Общи впечатления: Когато за първи път взех в ръце Olimpus E – 520, останах малко разочарован от размерите на апарата (твърде малък е), не ляга удобно в ръката.Следващото нещо, което ме разочарова още щом вдигнах апарата да направя първата си снимка с него, беше малкият и тъмен визьор (имам Nikon D80 и за мен разликата беше очевидна), който наистина дразни при работа. Също така установих, че E – 520 има само три автофокусни зони, които са твърде недостатъчни. Но след още половин час работа с апарата установих, че лошите впечатления бяха до тук. Апаратът има изведени бутони за всяка една настройка, което позволява изключително бърза работа. Освен това новият 2,7'' дисплей е достатъчно голям, за да разгледате снимките. които сте направили в детайли. Разполагате и с Live View, което работи много добре - имате достъп до три различни типа автофокус през Live View - не са особено бързи, но постигат доста точни резултати. Да не забраяме, че има и много добър ръчен фокус, както и възможност за увеличаване с 10 пъти на зоната, която желаете да фокусирате. По този начин получавате отлични резултати всеки път. Също така, камерата разполага с най-добрата система за почистване на матрицата от прах. Според мен обаче, едно от най-големите предимства на апарата е вградената система за стабилизиране на картината “IS” (Image Stabilisation), която е вградена в тялото и работи с всеки един обектив на апарата. Единственото, което дразни, е това, че стабилизацията е видима само през Live View - не и през визьора, защото е вградена в тялото, а не в обектива. Апаратът предлага и уникалната способност да работи с два различни вида карти памет “xD” и “Compact Flash”, които могат да рабтят едновремено.
В заключение мога да кажа, че апаратът е много добра сделка - за сравнително малко пари (около 1100 лв) получавате много приличен фотоапарат, разполагащ с всички съвремени екстри. Този апарат определено няма да разочарова собственика си с това, което може да предложи, но за съжаление няма и да го впечатли. Това е апарат за хората, които искат да се сдобият с последните екстри и новости в света на фотографията, но на прилична цена.
Предимства: - Вградена стабилизация на картината (работи с всички обективи на Olimpus);
- Разполага с най-ефективната Anti-dust система на пазара;
- Live View с Face Detection;
- Изнесени бързи бутони и възможност за направа на потребителско меню;
- Поддържа два типа мемори карти.
Недостатъци: - Много малък (неудобен за хващане);
- Малък и тъмен визьор;
- Стабилизацията не се вижда през визьора;
- Липсва втори дисплей.
|
|