Автор: PeterPAN
Дата: 15-04-09 09:30
Няколко питания:
- Намират ли се още по магазините черновели филми и какви, навремето съм ползвал ОРВО
- Къде могат да ми ги проявят и може ли от някъде да си купя фиксаж и проявител за черно бели филми, спомням си преди че имаше някакви на прах които се разтварят в необходимото съотношение и предполагам че те са с по голяма трайност
- За цветно мисля че ясно, въпроса е на негатив или на диапозитив, като начало мисля да пробвам с негатив и скан, софтуера мисля че си го конвертираше автоматично
- Има ли шанс да си намеря ИР филми, ще ми се да пробвам ИР на филм и по скоро проявител за тях
- Мисля да пробвам малко нощни пейзажчета, как да определя времето за експонация. Ясно че статива е задължителен, мисля да пробвам в режим на приоритет на бленда и спотово мерене ако има според участък който преценя че е подходящ или да се осляням изцяло на меренето на апарата.
Правейки аналогия с руския виц, мисля че съм на етап номер 2 когато зарязвам цифровото и минавам изцчло на филм, само дето нямам котка за експерименти
|
|