Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фото базар - Видео техника
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Купувам камера -Венци Василев
Автор: venci79   
Дата:   03-05-10 12:42

търся да закупя някаква камера втора ръка дa е около 1000,1500лв в зависимост от камерата.но искам да работи на PAL и по възможност да е с карта. само да не е с касета че си снимаме клипчета с мотори всеки ден и после ги обработвам с адобе премиер про3.а с тез касети е голям зор свалянето.препоръчаите нещо и кажете кое е по-добре хард или карта.благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Купувам камера -Венци Василев
Автор: vdm57   
Дата:   03-05-10 19:15

Щом с касети е зор обработката, не знам как ще Ви се стори MPEG2 или AVHCD такава! Мисля, че ще Ви затрудни повече, освен ако не режете, а само снаждате(подреждате) клиповете...

Дата:   03-05-10 19:28

Имам грешка, за която се извинявам - компресията се казва AVCHD...

Дата:   03-05-10 23:17

не обработката от касета не е проблем,самото свалене на записa е е бавно,досадно и понякога проблемно.
а за обработката на записа от хард или карта по гадно ли е?

Автор: moketa   
Дата:   03-05-10 23:21

Аз мисля, че нещо такова би ти свършило работа:
това
Но после, както каза vdm трябва да помислиш как ще го обработваш заснетия материал?

Автор: dedopop   
Дата:   04-05-10 09:09

Премиера най-обича ДВ формата. Не че не работи и с другите, обаче прехвърлянето от миниДВ на компютъра е песен в сравнение с монтажа на други формати.

Дата:   04-05-10 12:50

с една дума да търся камера с касета че послe самата обработка на материала ще е голям зор.
няма ли някаква програма която лесно да обработва записаният материал от хард или карта?

Публикацията е редактирана (04-05-10 13:09)

Дата:   04-05-10 14:03

Проблемът ти не е в програмата за обработка, а в самия формат на запис при различните носители. При касетите miniDV форматът е с малка компресия и отлично се обработва- режеш кадри, разменяш, добавяш и т.н. Когато записът е на хард диск или на карта памет форматът на запис е силно компресиран /най-често е MPEG-2 /и той не е подходящ за редактиране, тъй като се влошава качеството допълнителнно.
Та именно това искат да ти кажат хората по-горе.

Дата:   04-05-10 14:54

само че се влошава качеството ли е проблема?аз разбрах че самата обработка е доста по-трудна?

Дата:   04-05-10 15:17

Препоръчвам преди да купувате камера (при положение че сам искате да обработвате материала от нея) да прочетете следното:

http://en.wikipedia.org/wiki/Video_compression

като естествено можете и да си го преведете с GOOGLE...

Дата:   04-05-10 17:57

Да бе, цялата работа е, че не им се чете на хората. Искат някой наготово да им го каже.
Обработката на компресиран материал не е по-трудна, резултатите са по-лоши. По-трудна е обработката на друг вид материал- този с качество HDV, зависи с какъв компютър разполагаш, с какъв софтуер, на какъв носител ще го записваш и т.н.
Наистина, прочети малко за стандартите за видео и тогава се впускай във видео-обработка.

Автор: dedopop   
Дата:   05-05-10 18:20

Нямам случай на забил Адоби Премиер с ДВ формат. Ако му вкарам МПЕГ2, на всеки десет минути крашва без да предупреждава и работата отива наникъде. И конвертирам МПЕГ2 в ДВ, за да мога да работя, което обаче си е циганска работа.
Качеството се влошава и за съжаление се вижда.
От там извода - един час прехвърляне на запис от мини ДВ на компютъра спестява часове монтаж с компресирани формати.

Дата:   05-05-10 22:59

хм маи към касета пак ще се насочвам [smilie2]

Автор: djpets   
Дата:   06-05-10 00:03

Вярно, че с дв е най добре, но все пак да гледаме напред. Скоро дв-то ще е история както вхс-а. Погледите са към авцхд като масов формат за хдв. Аз ползвам Вегас на една добра машина и то доста, интел коре и7-930, 6гб рам трипъл чанел на 1800мгхз, 64 битови ОС и Вегас и всичко лети без забележки и забивки. Няма значение дали е мпег2, авцхд или дв, превюто ми върви идеално гладко и то на няколко слоя с ефекти. Еми с авцхд най бавно рендва но със сигърност по бърже от колкото да сваля една касета в реално време. Все пак времето върви напред и за любителски нужди отдавна не се произвеждсат камери със запис на лента. Хубав компютър и край на мача.

Дата:   06-05-10 10:33

djpets ти направо ме хвърли на ново в размисъл.

Автор: GMir   
Дата:   10-05-10 21:01

djpets и аз има от 2 месеца комп със същите параметри /не казваш каква ти видеокартата щото тя разтоварват до 18% при изчисляване на HD картина/ преди тази работа ми вършеше 3 годишен дуалкор и сравнително добре . Да си чувал за MPEG-2TS или вегаса не го подържа. Иначе НDкамери с касети все още се произвеждат

Дата:   11-05-10 09:41

Човека иска да си купува камера втора ръка за 1000-1500 лв., а вие го съветвате да харчи още към 2000 лв. за компютър, да не говорим за софтуера...
[smile]

Автор: playan   
Дата:   11-05-10 11:51

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=52&i=1288&t=1288&phorum_uriauth=

Дата:   24-05-10 22:19

реших камерата да е сони и с оптичен стабилизатор.да е с мини диви касета и до около + - 2000лв очаквам предложения и съвети.

Дата:   25-05-10 09:07

Sony HVR-HD1000Е и FX1 коя е по хубава

Дата:   25-05-10 12:57

Разбира се - FX1. Другата HD1000 e сватбарски модел- The HVR-HD1000 model is mostly targeted at wedding videographers както казват тези:
http://freshreviews.com/2010/02/05/sony-hvr-hd1000-product-review/

Дата:   25-05-10 13:00

а между SONY FX-7E и FX1.препоръчаите нещо до около 2000 3000лв СОНИ с оптичен стабилизатор и мини диви че лесно да си оброботвам филмчета

Публикацията е редактирана (25-05-10 13:02)

Дата:   25-05-10 13:37

HDR-HC9, не е професионална, но има всичко, което има и HVR-HD1000 (освен "внушителната кутия", която е направена точно да впечатлява сватбарите). Освен това има и peaking - за точна ръчна настройка на фокуса.

РЕВЮ

Дата:   25-05-10 14:29

това значи ли че HDR-HC9 е по-добра от горните 3

Дата:   25-05-10 15:21

Пич, ти се майтапиш май!?

Хем по-евтина, хем по-хубава... (и накрая душата в рая...)

[smilie10]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР