Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 помощ за панорамни снимки
Автор: svetik   
Дата:   12-09-08 18:13

Здравейте! Нуждая се от вашия съвет като по-опитни фотографи. Наскоро си купих Canon S5 IS и се уча да снимам с него. Имам проблем с функцията за панорамните снимки. В нея не мога да правя настройки на скорост и бленда. Преди да фокусирам това, което виждам на дисплея е нормално осветено и се виждат всички детайли. Натисна ли спусъка обаче, снимката се затъмнява и от там нататък всички снимки в серията стават страшно тъмни. Дори на хубава дневна светлина ми се получава тъмно синьо небе и тъмни силуети на обектите долу. Нямам никаква идея дали това може да се корегира някъде в настройките на апарата или той е дал някакъв дефект, в книжката му не намерих нищо по този въпрос. Ще бъда много благодарна, ако ми помогнете да разреша този проблем

Отговори на това съобщение
 Re: помощ за панорамни снимки
Автор: Amigo   
Дата:   12-09-08 18:16

ами канон... как да ти помогнем [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Дата:   12-09-08 18:19

е, извинявай, Канон все пак не е Медион

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   12-09-08 18:44

Това е за оттатък...

Какво е Медион?

Автор: cicomanco   
Дата:   12-09-08 19:07

...кучето на канон...[smilie5]

Автор: likeduh   
Дата:   12-09-08 19:24

ако фокусираш в светъл ден на светла точка лъжеш сапунерчето.....или си дала корекция на експонирането....

Автор: special_k   
Дата:   12-09-08 20:55

снимай на "менюъл" и после сглабяй в шопа или някоя друга програма/панорама мейкър и т.н./

Автор: LTG   
Дата:   13-09-08 00:02

Преди да започнеш с първия кадър огледай цялата панорама, хвани експозицията за средно осветена част от нея и след това направи първия кадър - така всичките кадри от панорамата ще са горе-долу с нормална осветеност. Няма начин всичко да е с перфектна такава, поради това, че снимаш в кръг и осветеността на обектите съответно е различна. При панорамния режим се заключват при първия кадър скоростта, диафрагмата и баланса на бялото. Променя се само фокуса.
Трябват си доста тренировки за да постигнеш добра експозиция и кадрите да са на едно ниво, а не панорамата да е изкривена. Като за начало опитай при панорамите да не ползваш поляризационен филтър, защото при сглобяването често личи слепването на небето. Избягвай да снимаш и хора в панорамите, защото често те не са съпричастни към твойто щракане и ако се движат влизат в няколко последователни кадъра, после става глутница от близнаци [smilie18]

https://photo-forum.net/sitepics/misc/LTG.exe
ето малко нагледно как се прави [thankyou]
[smilie6]

Дата:   14-09-08 15:18

Благодаря за съветите
Панорамите са ти страхотни. А това с глутницата вече съм го правила и имам едно на ум :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.