Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Metallica: Death Magnetic - любими парчета ?
Автор: magnifico   
Дата:   07-09-08 21:53

Е, имате ли вече фаворити?
Аз нз защо, но се влюбих в The Day That Never Comes...ам клипът пък нещо не ме изкефи [smilie8]
Харесват ми също The Unforgiven 3 и All Nightmare Long
ПС: Бе нз защо, но една от песните много ми напомня по нещо на Рамщайн [smilie11] В момента не мога да ви кажа точно коя [smilie11]
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Металика: Death Magnetic - любими парчета ?
Автор: magnifico   
Дата:   07-09-08 21:54

"The Day That Never Comes"

Born to push you around,
Better just stay down,

You put away,
He hit's the flesh,
You hit the ground,
Mouth so full of lies,
Tend to black your eyes,

Just keep them closed,
Keep praying just keep waiting,

Waiting for the one,
The day that never comes,
When you stand up and feel the warmth,
But the sunshine never comes,

No the sunshine never comes

Pushed you across that line,
Just stay down this time,

Hide in yourself,
Crawl in yourself,
You'll have your time,

God I'll make them pay,
Take you back one day,
I'll end this day,
I'll splatter color on this gray,

Waiting for the one,
The day that never comes,
When you stand up and feel the warmth,
But the sunshine never comes,

Love is a four letter word,
And never spoken here,
Love is a four letter word,
Here in this prison,

I suffer this no longer,
I'll put an end to,
This i swear, This i swear,

The sun will shine,
This i swear, This i swear,
This i swear

[smilie5]
[beer]

--------------------------------------------------------------------------------

Публикацията е редактирана (07-09-08 21:55)

Re:
Автор: stanislava_us   
Дата:   07-09-08 21:59

The Unforgiven III,
The Day That Never Comes,
That Was Just Your Life...

Re: Metallica: Death Magnetic - любими парчета ?
Автор: Императорът.   
Дата:   07-09-08 22:03

Ново албумченце ли, ърм? Отде мога да си го дръпна и струва ли си, щото откак дойде оня костенур на мястото на Джейсън, вече не ме кефят толкова.

Автор: Coincidentia   
Дата:   07-09-08 23:18

[smilie18] Ей бре, не ти писна да я повтаряш таз глупотевина с костенура [ezik]

А макар че на мен "гневният" албум хич не ми е от най-любимите, момчето си го бива, добър избор си е! [smilie24]

Така, новият албум - пълна мания, пълна Металица, съвсем точен е! [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Песньовките са си супер!
Разбира се, аз също първо адски се израдвах на The Day That Never Comes
А пък клипчето тотално ме изкефи, изненада и изобщо абсолютно жестока чудесия е!
Едно редче от текста с потенциално фотографско звучене - I'll splatter color on this gray [shtrak]

В другата темичка предвидих, че евентуалният следващ сингъл ще е Cyanide
Suicide, I've already died [smilie19]

Непростимата серийка продължава по маниашки начин с Unforgiven III [smilie24]
How can I be lost?
If I've got nowhere to go?
How can I blame you
When it's me I can't forgive?

А и инструменталчето Suicide & Redemption рулира, към 4-тата минута има идейно мотивче [smilie24]

Абе, изобщо работата си е яка и си е истинска METALLICA https://photo-forum.net/joro/emoticons/simp0064.gif

Автор: feliz   
Дата:   07-09-08 23:24

всички кефят [smilie5] [smilie24]

Автор: tutttifrutti   
Дата:   08-09-08 00:00

иии кафъ вечи от тая мяталица[smilie5]

Дата:   08-09-08 01:42

Тути, ко речи бре, нищо не ти разбрах, каква е таз думичка "кафъ" [smilie11]

Автор: kalahan   
Дата:   08-09-08 03:04

The Judas Kiss [smilie24] [smilie5] това е моето парче [smilie5]

иначе Suicide & Redemption много ме изненада и разбира се Cyanide [smilie24] [smilie5]

Автор: vinse   
Дата:   08-09-08 09:45

The Day That Never Comes ми харесва от части, ама клипа е бозава работа.
Ънфоргивън 3... абе 1 и 2 ме грабнаха от едно слушане ама тройката нещо не ме впечетли.
Judas Kiss оАче мЪ кефи
Като цяло албума е лееееко бозав и докато св. Гняв (песента, а не албума като цяло) можеше да се каже, че ме радваше доста, то новите парчета са стъпало надолу от нея (лично мнение).
Мен ако питате Металика трябва да се съберът на един ритуален концерт в който да изгорят всичките си албуми след "черния" а ние феновете да си направиме една мозъчна промивка и да не си спомняме нищо от този албум насам [smilie18]

Автор: exile   
Дата:   08-09-08 09:58

Какво против лоуд и рилоуд !?

Автор: vinse   
Дата:   08-09-08 10:07

не са много лоши ама не са баш като Kill'еm аll и Master Of Puppets [smilie7]

Автор: exile   
Дата:   08-09-08 10:17

Е нали за тва са различни албуми.
За да не са "баш като".
Не са по-лоши а различни.
Е глей моторхед си пускаш произволен албум и си все доволен. Щото не можеш да ги различиш.
Или прав ток / променлив ток.
Или меноуор.
Или мейдън.

Металика за тва са металика щото всеки албум им е различен. И не бих казал, че някой е по-лош от останалите с изключение на сейнт енгъра.

А гаражния е една от най-добрите компилации с кавъри евър.

Тва една група да я е страх да изсвири нещо ново. Все едно да кажеш, че флойд са флойд до енимълс (което не е рядко срещано бтв), или че сабат слез ози не са сабат.

Та няма значение, на мен ми харесват повече нещата след черния до голяма степен, но въпросът е да се ограничаваме от квалификации като "По-лош", или "По-добър".

Re:
Дата:   08-09-08 10:26

exile, много браво, адски близко до моето мнение по темата с "различните Металики" [smilie24] [beer]

Автор: itilien   
Дата:   08-09-08 11:05

Ами няма засега нито една песен която да ме изкефи максимално. Готини рифове тук там, готини вокални мелодии тук там, едно готино мелодично соло в инструментала, доста безинтересни рифове тук там, неприятно дълги, еднообразни и скучни сола навсякъде.

Джудас Кис има готин припев, със силна мелодия. Освен това за отбелязване са барабаните от 6:20 до 6:50 , които на фона на всичките останали барабани в албума звучат доста готино, иначе сами по себе си не са нищо особено.

The end of the line напомня доста на Some Kind Of Monster едновременно и на още някоя, която не мога да се сетя коя беше.

Цианид е готина песен, някои моменти от All Nightmare Long са готини.

Едно от най-готините места е между 4:20 и 6:40 на суисайд&редемшън, като там е и единственото читаво соло в целия албум. След тая минута обаче започва едно непоносимо уа-уа, което се чудя отде са го извадили.

Ънфоргивън - безинтересна. Очаквах някаква препратка към другите ънфоргивъни, както във втория имаше препратка към първия (към края има вплетена началната мелодия на първия), но не би. Тук освен безидейност друго вплетено не намирам. Пиано интрото е някакво много клиширано.

The Day That Never Comes - тая песен не мога да разбера защо е толкова преекспонирана, че чак и клип (който ми беше толкова скучен, че го превъртях). Докато в първата част песента е горе долу добре, после идват едни клиширани аматьорски сола, които избиват рибата. На всичкото отгоре и барабаните са най-дървените в целия албум.

Като цяло все пак според мен не е лош албума, но не е и нищо особено.

А иначе, омръзна ми всички да плюят по Лоуд, Рилоуд и ст. Ангер. Има някои много добри песни в Сст. Ангер - Sweet Amber, Shoot me Again и други, и според мен тоя албум е много недооценен, защото макар и да има изключително гаден саунд (търсен ефект), е доста оригинален като звучене.
В лоуд и рилоуд имам много любими песни, и бих казал по-любими отколкото в старите албуми. Лоуд и рилоуд ми звучат доста по-музикално, отколкото купчините рифове в старите. Те също имат някаква своя, почти обща атмосфера.

И да, това е интересното на металика, че в следващия албум ще чуеш нещо ново като звучене. Затова и ми е сравнително безинтересно да чуя следващия албум на мейдън, защото знам че ще е същия като предния (от 2000 насам).

Обобщено обаче, това отдавна не е моята музика.

пс Забравих да спомена 40-тата секунда на суисайд& редемшън, гъдето рифа много напомня на The Wait от втората част на Гаража.

Публикацията е редактирана (08-09-08 11:17)

Дата:   08-09-08 13:23

Той itilien си знае, че по-често се разминаваме в мненията си и в случая до известна степен също е така, макар че точно за този момент с отричането на всичко след 91-ва наистина е абсурдно и конкретно за Load & Reload съм съвсем на мнение, че са страхотни албуми [smilie24]

Всъщност в този ред на мисли ми се върти идеята да изброя и противопоставя някои песньовки от първите 5 албума с други от следващите... когато имам достатъчно време [smilie8]

И, ако случайно не сте забелязали, склонността ми към систематизиране взе, че се прояви и резултатът от това е една обединяваща металична темичка - Come 'ere, baby! [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.