Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 "Бърза помощ" се разсейва по дело за дискриминация
Автор: тьма   
Дата:   24-06-08 06:46

"Бърза помощ" демонстрира крайно несериозно отношение по дело в комисията по дискриминация за смъртта на 51-годишна жена. Починалата Анка Веселинова е от кв. "Факултета" в София и преписката е за дискриминация на етническа основа. Жената паднала на двора и повече от два часа чакала линейка, след което издъхнала в болницата.
Шефът на "Бърза помощ" д-р Георги Гелев не се яви, макар че беше призован, и прати разсеян адвокат.
По случая беше призована и Елена Янкова, диспечерка в "Бърза помощ", но и тя не се яви. Янкова е била освободена от работа малко след като бТВ излъчи репортаж за скандалното забавяне на "Бърза помощ". Комисията вчера изслуша записите от работата на диспечерката, която след третото обаждане за жената от ромската махала започва да затваря телефона.
При първото позвъняване на племенника на починалата диспечерката го кара да я пита какви лекарства е пила, макар че той няколко пъти обяснява, че жената е в безсъзнание. "Вие цялата махала ли ще се обаждате за тази жена, нямаме екипи", казва още Янкова. "Не сте само вие", казва диспечерката на един от записите и тръшва телефона.
"Поискали сме графика на линейките в този момент, но това не ни интересува толкова. Самата "Бърза помощ" трябва да докаже, че за това време им е било абсолютно невъзможно да пратят линейка", каза Благой Видин, председател на състава. Следващото заседание беше насрочено за 1 юли. Тогава се очаква да присъстват и френски журналисти, които правят филм за дискриминацията спрямо циганите в България. Той ще бъде излъчен на голяма конференция в Париж по време на френското председателство на ЕС.

Отговори на това съобщение
 Re: "Бърза помощ" се разсейва по дело за дискриминация
Автор: Amigo   
Дата:   24-06-08 07:57

а нещо за дискриминация по плащане на здравни застраховки да кажеш, данъци, ток, вода, безплатни жилища и т.н.?! [cool] [smilie23] [smilie23]

Автор: captainme   
Дата:   24-06-08 08:08

amigo,hold your horses...
тези от бърза помощ са супер гадове.дискриминират всички,не само циганите..дано да ги осъдят,и дано френските журналисти да напрвят световен скандал,че барем някои от държавниците се сети да оправи проблема....
как така ще затваря телефон тази!!!!!!!
за такива и затвор трябва...

Дата:   24-06-08 08:43

Никого не оправдавам, ако не си гледа работата, ами за толкова пари за здравеопазване, толкова обслужване - какво очаквате [cool] Имам приятел, който работи няколко години в Бърза помощ и се изнесе от тук. Да ти кзвам ли нещо за разликите в заплащането и здравните системи?! [cool] Сменете системата и политиците, щом като искате промяна в здравеопазването. А мангалите да си плащат като всички българи! [cool]

Автор: Todd   
Дата:   24-06-08 09:24

Автор: Amigo
Дата: 24-06-08 08:43

Никого не оправдавам, ако не си гледа работата, ами за толкова пари за здравеопазване,

Аз имам една теория - почнеш ли да бачкаш с единствената мисъл за мангизи ,организация и кой ти пречи .....по-добре се обеси !!!!

Първото и най важно във вършенето на дадена работа е как я вършиш !!!

Когато ти е съдено да си измикяр - пречките са хиляди .

Но, ....99% от населението са така.[smilie7]

Дата:   24-06-08 09:29

Todd написа:

>
> Аз имам една теория - почнеш ли да бачкаш с единствената
> мисъл за мангизи ,организация и кой ти пречи .....по-добре се
> обеси !!!!
>
> Първото и най важно във вършенето на дадена работа е как я
> вършиш !!!
>

Ами работи без пари тогава [cool] [smilie6] Работата трябва да се върши, обаче сиренето се оказа с пари [cool]

Re:
Автор: tnt   
Дата:   24-06-08 09:30

оф стига сме чакали някой отвънка да ни оправя ве! ма си!
Децата от Могилино, отвънка да ги оправят; Бързата помощ - отвънка да я оправят и ЕС така ни оправя, че ум да ти зайде [smilie23]

Дата:   24-06-08 09:31

И аз тва викам, другари, да оправим нещата [cool] [smilie8] [smilie8] Дайте сега рецепта. [cool] [smilie3]

Автор: Todd   
Дата:   24-06-08 09:34

Автор: Amigo
Дата: 24-06-08 09:29

Ами работи без пари тогава [cool] [smilie6]

Ами и тая се случва.....просто трябва да се свърши .Даже понякога аз давам парите !!!

В малкия бизнес това е ежедневие ...в държавните служби им е проблем !!!

Измикярска работа !!!

[smilie7]

Re:
Дата:   24-06-08 09:35

Рецептите, Амиго, докторите ги раздават... От мен понеже нифту не зависи, гледам да си върша гражданските ангажмани... [smilie8]

Автор: white   
Дата:   24-06-08 10:02

Предлагам да им пратим ромите/цигани на французите,лично да присъстват на Голямата Конференция, като наблюдатели...В замяна може да ни дадат в същото количество, мулатки от Франция[smilie18] На обикновенния българин за 13 лева (пресен случей) му спират тока, а цветнокожите дето даже не се и крият, че крадат ток, кабелите опнати от ел.стълбовете към къщите им се виждат от километри. Какво това да не би да не е дискриминация??? Защо, иначе симпатичните ми французи, не направят филм как същите "онеправдани" не плащат данъци и крадат ток, и не само...Оправдават се от това,че не могат да си намерят работа, а в същото време в строителството има недостиг на работна ръка, където според думите на Доган, средната заплата е 1000лв. Аман от журналисти-интерисчии, дето се чудят само как да направят пари и слава,показвайки истината еднозначно[smilie23]

Автор: equinox   
Дата:   24-06-08 11:35

Това е работа, която не е метене на улиците или редене на плочки. Става въпрос за човешки живот. Стане ли нещо връщане назад няма. Изобщо няма база за сравнение. Само абсолютен изрод може да има такова отношение към хората. Да не са чувал с картофи?

Автор: kornox   
Дата:   24-06-08 11:46

Amigo написа:

> Никого не оправдавам, ако не си гледа работата, ами за толкова
> пари за здравеопазване, толкова обслужване - какво очаквате

Винаги съм казвал, че като на някой не му изнася заплащането в дадена работа, ми да си намери по-добре платена. Щом смята, че заслужава повече, да си потърси някой, който да го оцени.
Обаче не, тук много обичаме да се оплакваме и да сме на принципа "не могат да ми платят толкова малко, колкото аз им работя". Всеки недоволен от парите, всеки недооценен, всеки заслужава повече, ама си седи на същото място, само се оплаква и в знак на протест не си върши работата.
Е чакайте да се оправи така тая държава.

Re:
Дата:   24-06-08 12:04

аха...

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   24-06-08 16:47

Бе аре, бе, онеправдани !!! По-горе колегите казаха.
Ако умрялата е имала здравна осигуровка - само така - съд, подкрепям !!! Ама ако не е (а аз съм 98% сигурен, че не е плащала осигуровки) - какво вият? ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА НА ТОЯ СВЯТ !!! А ние кога ще съдим държавата за дискриминация, дето ни принуждават да плащаме всичко, а кафявите си ползват благинките безплатно?

А и кой нормален шофьор на линейка ще отиде там и да рискува да му потрошат колата с камъни и да го пребият?

Публикацията е редактирана (24-06-08 16:48)

Автор: nsirakov   
Дата:   24-06-08 17:03

начи мангали кат пребият българин не е дискриминация, а мангалка кат не си плати осигуровките и се прави на умряла е дискриминация

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: portradamus   
Дата:   24-06-08 19:32

Значи ако няма осигуровка, да мре като куче?

Не споря че мангалите се радват на преференциално отношение, но това не означава че трябва Бърза Помощ да раздава правосъдие или да решава кой заслужава линейка. Утре няма да е мангал, ще е студент или нечия баба. Може ли диспечерката да реши, че не сте били достатъчно любезни като сте се обадили, и вместо да прати линейка ви затваря телефона?

Трябва да има промяна на отношението и преференциите за мангалите, но промяната да идва отгоре, от моите и твоите депутати. Ясно е че не е справедливо копелетата да крадат ток и метали, да тероризират нормалните хора, да не плащат осигуровки. Обаче също така не е справедливо да оставим правосъдието в грешните ръце. Два минуса не винаги носят плюс. В конретния случай има много неизвестни и не знаем дали диспечерката умишлено не е пратила помощ, но нали за това има разследване.

На мястото на въпросната диспечерка аз лично сигурно бих отказал да пратя линейка дори и да има празна линейка на паркинга пред мен. Много хора биха направили същото, но това не значи че сме прави. Мангал или не, ако имаш възможност първо го стабилизирай пък после гледай дали има осигуровка.

Автор: white   
Дата:   24-06-08 22:16

Абе какви ги говорите бе хора, по същия начин, вследствие на "Бързата помощ" наскоро се гътна Професор в София забравихте ли, в студентски град? Дето студентите му се обаждали 3 пъти, на "любезните диспечерки" и кво, като е професор не умре ли, умре!? Тогава не помня да се е вдигал вой до небесата, три дена и забравиха за случея...А сега какво, като е цветнокожа, значи е дискриминация така ли?! Аре баста! Трябва да е ясно едно, на тия в "Забързаната помощ" им е все едно с какъв цвят на кожата си, дали си професор или клошар. Докато не ги осъди някой за немарливост, няма оправия...

Дата:   24-06-08 22:24

точно така.. като куче... както е в цял свят...

иди в Австрия без осигуровка да видиш как е... само тук е криворазбрано...

златото по ръцете му е 1 кг , но е социлано слаб горкия манго...

аре у лево мангалите

Re:
Дата:   24-06-08 22:37

Абе вие май не искате да разберете, че нещата се правят с пари и друга система! [cool] Имам приятел, който от 2-3 години работи в бърза помощ и си е много свестен човекът. Няма да ви казвам каква му е заплатата, щото мен ме е срам. [cool] И да ви казвам с какви каруци ходят по адреси и какви случаи имат и как ги разкарват за пияндури и за какви ли не. [cool] Аз мисля така: дава човекът на обществото, държавата се грижи за него. Като не дава, да духа супата - няма да смуче на аванта. [cool] [smilie23] Проблемът е в цялата политическа гмеж и някакъв посткомунистически манталитет, който се е заформил[cool]

Дата:   24-06-08 22:41

мои колеги едвам се измъкнаха живи от обърнатата от мангалите линейка, на мангусарите не им харесало, че линейката дошла преди сбиването да е приключило....

аман от дискриминация на българите

Re:
Автор: тьма   
Дата:   24-06-08 22:44

Не е вярно за професора, за него също се води дело, но и на него не са се явили от Бърза помощ . А това, дали някой е циганин, българин, евреин , дали си плаща осигуровките - в случая няма никакво значение - диспечерката не може да знае кой си е платил осигуровките - става дума за бърза помощ - за спешен случай, не за профилактични прегледи - хайде , докторите , засрамете се, точно Доктори, защото лекари не мога да ви нарека

Дата:   24-06-08 22:46

тъма от думите ти разбирам, че си напълно ненаясно със ситуацията в бърза помощ.. иди се поограмоти , тогава грачи...

Re:
Дата:   24-06-08 22:46

тъма, твойте извратени псевдодемократизъм и хуманизъм ги знайм вече [cool] [smilie25] [smilie25]

Автор: georgi969   
Дата:   24-06-08 22:49

Ами малко ли са българите,арменците ,казаците... на които бърза помощ също не е оказала помощ на време???????????????????????????????????????

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.