Автор: volokin
Дата: 15-06-08 19:30
Хехехе, Лайката, Жоро изобщо не е стар дух, ма в България така са преиначени нещата.
Няма смисъл да превръщаме темата в стар-нов дух, просто няма да ме разбереш...
За Винила не ми се говори, трудно е да се обясни и аз така смятах, докато не влязох в едно студио преди повече от две години.
Апропо, на този Уъркшоп бяхме 6 човека. Единият от които жена ми, която много много не обръща внимание на такива неща. ТА 4-ма от всичките давахме оценка за два грамофона, нов модел на "Проджект" и един по-стар за 2000 евро . Единият директно си каза, че не намира никаква разлика. Останалите трима бяхме във всички случаи единодушни относно звука който излизаше и критериите ни за него, което говори, че нещата се ЧУВАТ, ЧУВАТ СЕ
не от всички хора, но от тези с остър и капризен слух се чуват.
Следващата подточка от плана беше прослушване на моноплочи на стерео и моно игли. И там тримата бяхме единодушни относно качествената оценка. Направо едни и същи епитети ползувахме.
Трета подточка беше за два модела грамофони от цени над 2000 евро парчето. Там същата работа. Там се включи дори този човек, който не намираше разлики преди това в другите "теми". Определено за да слушаш винил си трябва слух, не всеки може да чува, говорим за физиологично чуване, не за музикални възможности.
ТА такова единодушие не е имало и в партията на Тошо
Същото е и с фотографията
А МП3-ки слушам, щото няма портативни грамофони с рамери на Епъл-ските МП3-ки, но хехехе.... няма база за сравнение, освен удобство и преносимост....останалото е ала бала....
|
|