Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Камери ще дебнат из цяла София
Автор: Amigo   
Дата:   21-05-08 22:30

Камери ще дебнат из цяла София [cool]
21 май 2008 / News.dir.bg

Системата за видеонаблюдение в София ще бъде разширена с включването на пространството край НДК, Централна гара-София, Централната автогара и входно-изходните контролни пунктове на столицата.
Това е предложението на директора на Столичната дирекция "Полиция" Румен Стоянов, съобщи БТА. Писмото бе разгледано на днешното заседание на общинската комисията по транспортна инфраструктура.
Предвижда се камери да бъдат разположени на кръстовището на бул. "Витоша" и бул. "П. Славейков", в градинката срещу "Пощенска банка" при НДК, на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша", на кръстовището на бул. "Княгиня Мария Луиза" и бул. "Христо Ботев".
Камери ще бъдат поставени на изхода за автомагистрала "Тракия" /разклона за "Враня", бензиностанция "Лукойл" и разклона за село Лозен/, на Околовръстния път и бул. "Симеоновско шосе" (разклона за село Герман, разклона за квартал "Младост" и кръстовището на ул. "Симеоновско шосе"), на път Е-79 при Владая (на бензиностанция "Опет" в кв. "Княжево"), на Околовръстния път и бул. "Европа" при "Милево ханче" и на път Е-81 при "Връбница" (на самите контролно-пропускателни пунктове), на изхода за автомагистрала "Хемус" на бул. "Ботевградско шосе" (на бензиностанция "ОМВ" и на контролно-пропускателния пункт) и на пътя София - Нови искър - Своге (на КПП "Требич"). Видеонаблюдение ще бъде въведено на кръстовищата на Околовръстния път и бул. "България", Околовръстния път и бул. "Бистришко шосе", Околовръстния път и бул. "Симеоновско шосе" и на Околовръстния път и бул. "Черни връх".
Общата сума на инвестицията и разходите по внедряването на новата част от системата е 16 261 958 лева.

Отговори на това съобщение
 Re: Камери ще дебнат из цяла София
Автор: rumenn   
Дата:   21-05-08 23:09

Лелее ще ме снимат май на всеки ъгъл вече в нарушения..ама какво да се прави.. [smilie5] [beer] [shtrak]

Дата:   21-05-08 23:35

това е превръщане на БГ в полицейска държава [cool] [smilie23] трябва да се провери дали не е в нарушение на конституцията [cool] не може чрез камери да се въдворява ред, а правосъдието да не забелязва големите нарушения в държавата, извършване от бандюгите с бели якички и мутрите, които вече станаха "бизнесмени" [cool] [smilie23]

Автор: heavyrockin   
Дата:   21-05-08 23:36

Спирам секса "на зелено":)

Автор: g06ky   
Дата:   21-05-08 23:36

Vreme beshe [smilie24] Az podkrepqm tyk e navsqkade taka [smilie8]

Дата:   21-05-08 23:44

g06ky написа:

> Vreme beshe [smilie24] Az podkrepqm tyk e navsqkade taka
> [smilie8]
>

по-добре помисли малко преди да подкрепяш [cool]

Автор: navy   
Дата:   21-05-08 23:44

Тва е идея, да чукаш пред някоя камера, яко... тряя видя коя се кефи на това...

Автор: gecko   
Дата:   22-05-08 00:38

Големият брат те наблюдава!

През 48-а си е било мрачна утопия, сега е на път да стане ежедневие без на някого да му прави особено впечатление ...

Автор: heavyrockin   
Дата:   22-05-08 01:23

navy,
пробвай/те задължително:)
Само гледай да не е омъжена:)

Автор: cade   
Дата:   22-05-08 01:28

всъщност само ще харчат пари, или по-вероятно някой ще ги 'прибере'. факт е че подобни системи все още не са се оказали ефективни никъде по света (освен по филмите).

2002-ра в UK се твърдеше че подобна система има страхотен ефект. ако не греша някъде се цитираше че човек го хващат в кадър над 400 пъти на ден!

2008-ма пак UK признават че системата е пълен провал. ефективността при разкриване на улични престъпления е под 2% а разходите--милиарди лири...

и един въпрос: кога за последно сте видяли полицай на улицата? :) за една седмица, в центъра на София, аз съм видял един единствен път подобно чудо [ezik]

http://www.capital.bg/showimg.php?filename=zx640_491655.jpg

Автор: n1x0n   
Дата:   22-05-08 12:08

Аз съм за камерите на пътя. [smilie24]
НА българския шофьор трябва да му се сложи и камера на покрива!

Автор: diandimov   
Дата:   22-05-08 12:15

Камери навсякъде!

Това е истината. Има само ползи. Най- малкото ако нямате какво да криете, не сте застрашени.

Живея с камери постоянно вече 6 години Само могат да са ми от полза, в случай на инцидент.

В USA де.

Дата:   22-05-08 12:17

diandimov написа:

> Камери навсякъде!
>
> Това е истината. Има само ползи. Най- малкото ако нямате какво
> да криете, не сте застрашени.
>
> Живея с камери постоянно вече 6 години Само могат да са ми от
> полза, в случай на инцидент.
>
> В USA де.

абе живей си в тая шибана полицейска държава, кво ни я даваш за пример [smilie23]

Автор: diandimov   
Дата:   22-05-08 12:38

Не ви я давам за пример.

Просто това е пътя по който ще минете.

Кво да ти обяснявам. Ще си а възраст когато няма да харесваш нищо, нито Биитълс и прическите им, и тва което сега не харесваш ще е абсолютно нормално.

Всъщност негативните мнения за USA са чисто и просто отшумяващи или прерастващи в екстремизъм въжделения на бедната душа.

Амин!

Амиго, искам да кажа.

Публикацията е редактирана (22-05-08 12:40)

Автор: cade   
Дата:   22-05-08 12:51

diandimov написа:

> Не ви я давам за пример.
>
> Просто това е пътя по който ще минете.

това не го прави верен [smilie23]

>
> Кво да ти обяснявам. Ще си а възраст когато няма да харесваш
> нищо, нито Биитълс и прическите им, и тва което сега не
> харесваш ще е абсолютно нормално.

това може би е вярно за масата хора но не е твърдо правило. познавам хора "на възраст", които харесват "Биитълс".

но не виждам общото с темата?! [ezik]

>
> Всъщност негативните мнения за USA са чисто и просто
> отшумяващи или прерастващи в екстремизъм въжделения на бедната
> душа.

дали пък само ти не си мислиш така, за да не се окаже че си се прецакал? [smilie6]

а камерите в USA също не са особено ефективни. за NY под 2%, в други градове между 10% и 30% при положение че има патрулиращи полицаи! така че се оказва че камерите само харчат пари и нарушават privacy-то (явно в USA хората са се отказали от него вече).

Автор: ejko   
Дата:   22-05-08 12:57

"Автор: diandimov
Дата: 22-05-08 12:15
Камери навсякъде!
Това е истината. Има само ползи. Най- малкото ако нямате какво да криете, не сте застрашени.
Живея с камери постоянно вече 6 години Само могат да са ми от полза, в случай на инцидент.
В USA де."

Това е добре за теб, защото в този град в който ти живееш е много, много опасно и аз не бих живял там, ако имах избор! Аз познавам една друга Америка, в която няма нито една камера и трябва да ти кажа, че е много по яко...! И най-страшното което може да ти се случи е да блъснеш елен (това беше нещото от което най-много хора умираха годишно в моя бивш ареал)
Тук на нас ни трябват камери, че иначе сме много зле! Лошото е че видяхме, че и с тях пак е същото...!

Автор: n1x0n   
Дата:   22-05-08 13:22

Нека правим разлика между камери следящи шофьорските нарушения и камерите в US/UK които следят други неща.

Камерите на КАТ за момента вършат чудесна работа - генерират поне 4 пъти повече фишове от същия брой корумпирани катаджии. [smilie24]

Мисля че още камери на ключови кръстовища само могат да бъдат полезни.

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   22-05-08 13:23

По-добре би повлияла пълна забрана на автомобилите, с изключение на СКГТ и баничарките, дето зареждат магазинчетата с бира, цигари и мезе

Автор: ejko   
Дата:   22-05-08 13:24

"генерират поне 4 пъти повече фишове", а как става събитаемостта на задълженията...? Аз не съм много запознат...

Автор: Lalinda   
Дата:   22-05-08 15:11

Предлагам да монтират една и на светофара на пътеката-убиец в Дружба. Ще се понасъберат доста глоби, дори за няколко часа.
[smilie24]

Поне по шест пъти на ден минавам оттам и потокът коли си минава на червено, дори когато за пешеходците е зелено и когато на пътеката има пешеходец.

Освен това, редовно забелязвам, че когато има полицай до светофара, колите никога не минават на червено.

Вероятно е по-евтино да има камери, а не полицаи, и то на светофарите.

Автор: tupan   
Дата:   23-05-08 13:04

в-к ”Стършел” (23.05.2008 г. | 12:35ч.)
Един добре облечен бизнесмен с деформирани уши от борческо минало отвори сутрешния вестник и се вкамени от прочетеното. На цяла страница новият вътрешен министър обещаваше да гази организираната престъпност. Бизнесменът не се сдържа и набра телефона на министъра. Малко по-късно двамата се срещнаха тайно в тайна стаичка на плувния комплекс ”Спартак”. - Истина ли е? - попита бизнесменът и посочи вестника. Министърът кимна без страх. личеше, че е решен да изпълни заканата си и е готов да гази организираната престъпност. Добре облеченият бизнесмен свали костюма си и се превърна в добре съблечен. Добре съблечен бизнесмен. Легна на пода и подкани: - Почвай! Гази, че нещо съм настинал!...Министър на вътрешните работи свали обувки и стъпи върху гърба на организираната престъпност. След това взе да я гази. - Ох!... - изпъшка организираната престъпност. - Ох! По-силно! Ръководит на силовото ведомство приложи цялата си сила. Яка пот изби по челото му, докато мачкаше с крака якото тяло под себе си. Действаше активно, както се действа в активно мероприятие. - Имам една молба! - каза задъхано министърът, покачен върху добре съблечения бизнесмен. - Ако те питат, не казвай, че у нас има мафия...Употребявай термина ”организирана престъпност”.
Така че не бойте се деца.

Публикацията е редактирана (23-05-08 13:05)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.