Автор: 6traka4a
Дата: 26-02-08 11:24
heavyrockin написа:
> Просто искат да привлекат всички "таланти" с кинти, които сега
> ги дават в УНСС, НБУ и всякакви "свободни университети" и
> "филиали",...
Да не си завършил случайно УНСС? Или пък си учил там?
Или просто батко ти ти е казал, че е слушал...![[smilie18]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley18.gif)
Аз уча вече трета година там и успехът ми не е падал под 5,55. Сега е 6,00 от предходния семестър. И никога не съм преписвал, камо ли да съм давал пари или пък да са ми искали.
Освен това УНСС е университетът, който на практика управлява България вече много години -- висшето училище, което подготвя държавния, политическия и бизнес елит на България, колкото и да имат претенции някои хора към този елит.
Има организация, за която СУ и другите западащи университети могат само да мечтаят. За материалната база -- същото. Да не забравяме семестриалните такси -- около два пъти по-ниски от СУ.
Ето, ако не вярваш:
Университетът за национално и световно стопанство води по рейтинг сред висшите училища в страната пд 2006 г., според класация, публикувана във в. “24 часа”.
Осем са основните критерии, по които експертите на Националната агенция по оценяване и акредитация са направили подредбата в националната листа, като базата, преподавателите и програмите са ключови за оценката.
1. УНСС много добра 4,92
2. Софийски университет много добра 4,87
3. Национална спортна академия много добра 4,86
4. Медицински университет – София много добра 4,81
5. Медицински университет – Варна много добра 4,79
С много добра оценка следват:
* Стопанска академия – Свищов
* Технически университет – София
* Тракийски университет – Стара Загора
* Икономически университет – Варна
* Югозападен университет – Благоевград
* Варненски свободен университет
* Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив
* Американски университет в България – Благоевград
* Висше военноморско училище “Никола Вапцаров” – Варна
* Военна академия “Г. С. Раковски”
Двадесет и четири висши училища в страната са получили оценка “много добра”, двадесет са оценени с “добър”, а в графата “незадоволително” фигурира Висшето училище по застраховане и финанси – София.
Публикацията е редактирана (26-02-08 11:26)
|
|